Connect with us

stoplekto

Ο Εθνικός στον τελικό  1-1 στα Αμπελάκια

Published

on

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι  ο Γιώργος Μάναλης «καθάρισε » για τον Εθνικό και ουσιαστικά είναι ο παίκτης που έστειλε την ομάδα του στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Καραβά.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ισοφάρισε στο 83’ τους Σαλαμίνιους , ενώ ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του Εθνικού στον πρώτο αγώνα της Καλλιθέας στο 89’ .

Το τελικό 1-1 πάντως έδωσε μεν την  πρόκριση στους Πειραιώτες , αλλά ο Αμπελακιακός για μια ακόμα φορά κέρδισε τις εντυπώσεις .

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δραστήρια στο παιχνίδι και είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο α’ ημίχρονο .

Και ενώ το σουτ του Μάναλη στο 17’ απέκρουσε ο Καρνέσης , ο Αμπελακιακός είχε ένα εκρηκτικό δεκαπεντάλεπτο μετά το 30’ .

Στο 33’ μετά από φάουλ του Ράπτη  η κεφαλιά του Μπαντούνα βρήκε το δοκάρι..

Στο 35’ ο Τσαγκάρης μετά από  ωραία ενέργεια του Ράμα σκόραρε , αλλά το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Κεφαλιακού Κ.

Ο Αμπελακιακός προηγήθηκε στο 40’. Ο  Ράμα εκτέλεσε φάουλ και ο Κοφσανίδης με κεφαλιά  σκόραρε για την ομάδα του.

Ο Εθνικός ανέβηκε στην επανάληψη  μετά την είσοδο του Τεγούση στο παιχνίδι. Και παρά το γεγονός ότι έμεινε στο 60’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα , προσπάθησε για  την ισοφάριση . Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι Σαλαμίνιοι οπισθοχώρησαν Τα κατάφερε τελικά στο 83’ με τον ιδιαίτερα δραστήριο Μάναλη που  βγήκε γρήγορα μπροστά και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Καρνέση .

Νωρίτερα στο 65’ ακυρώθηκε γκολ του Κοκλιώτη . Ο οποίος ήλθε από πίσω , αλλά ο βοηθός Κοντιζάς υπέδειξε οφσάιντ.

Ουσιαστικά λοιπόν οι δυο βοηθοί με τις λανθασμένες υποδείξεις τους διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα .

Αντίθετα ο διαιτητής Κακριδής ήταν άψογος σε όλα .

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ: Καρνέσης, Κουσουρής , ΚΟΦΣΑΝΊΔΗΣ, Μπαντούνας( 89’ Ναούμ) Χαλούλος, Λίτσι, Τσαγάργς, Κοκλιώτης ( 79’ Σελμανάι)  Ράπτης, Ράμα( 61’Σγούρδας) Σταφσουλάι.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Μπένα, Βενέτης , Ρούσσης. Μισέλ( 52’ Τεγούσης) , Γκέσιος( 90’Λεωνιδόπουλος) Κατίδης, Μάναλης, Σώπασης( 61΄Κωνσταντίνου) Κομνηνός( 66’ Μακρυγιάννης), Πεχλιβανίδης.

                                                            ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ