Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ο Αττικός το τοπικό ντέρμπι ενάντια στον ουραγό Άφοβο

Published

on

Στο τοπικό ντέρμπι, ο Αττικός επικράτησε 2-1 του Αφόβου στο Ρουφ σε ένα παιχνίδι, όπου οι ‘πράσινοι’ ήταν ανώτεροι. Οι δύο ομάδες προσέφεραν καλό θέαμα μπροστά σε 100 άτομα, όμως οι γηπεδούχοι χαμογέλασαν τελευταίοι πετυχαίνοντας την πρώτη τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Έτσι, έφτασαν τους 7 βαθμούς στην προτελευταία θέση, ενώ στους 4 έμειναν οι ‘κυανόλευκοι’.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Τάμπα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας ευκαιρία με τον Τσιπά στο 6′, αλλά ο Σαμουρίδης απέκρουσε. Στο 16′ πραγματοποιήθηκε το 1-0 ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του Ζώη, κακό υπολογισμό του Σαμουρίδη και σωστό πλασέ του Λαπαρδά. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν με στατικές φάσεις και στο 36′ έφεραν τον αγώνα στα ίσα χάρις την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπέλιου. Όμως, ο πρώην άσος του Αφόβου, Μιχάλης Τσιπάς, με δύσκολη ατομική ενέργεια και την συμβολή του δοκαριού σφράγισε το 2-1 μέσα από την περιοχή. Μάλιστα, ο δραστήριος Λαπαρδάς παραλίγο να σκοράρει στο 45′ για το 3-1, αλλά αστόχησε από καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ‘πράσινοι’ είχαν το έλεγχο απέναντι στους φιλοξενούμενους που έψαχναν τα πατήματα τους στο μεγαλύτερο διάστημα. Δύο λεπτά μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, ο Ζώης σταμάτησε πάνω στην γραμμή τις προσπάθειες των Καπαρδέλη και Λαπαρδά. Στο 62′ μεγάλη διπλή ευκαιρία για το συγκρότημα του Αυγέρη Πάσχου, αλλά ο Λογοθέτης σταμάτησε, αρχικά, το φάουλ του Σαλίτα και στην εξέλιξη της φάσης από κοντά τον Μυλωνά. Στο 70′ ο Λαπαρδάς σπατάλησε νέα ευκαιρία και στο 72′ είδε τον Σαμουρίδη να τον σταματά σε νέο τετ α τετ. Τελευταία σημαντική ευκαιρία πάλι για τους γηπεδούχους με το δοκάρι του Κοτούλια στο 79′, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μέτσο κατέληξε κόρνερ λόγω Σαμουρίδη.

Διαιτητές: Χρυσάφης Χ., Μπάγιας Ι., Κυριακουλέα Α. (άριστη διαιτησία).

Αττικός (Θοδωρής Τάμπας): Λογοθέτης, Παναγόπουλος, Ντζέλιας, Κανελλόπουλος, Κουγιουμιτζάκης, Κριπιντίρης, Λαπαρδάς, Μπούζας (86′ Κουλουκτσής), Καπαρδέλης, Κοτούλιας, Τσιπάς (66′ Μέτσο).

Άφοβος (Αυγέρης Πάσχος): Σαμουρίδης, Μυλωνάς, Μίζιρι, Ξούρας Γ., Ζώης, Γεωργιάδης (46′ λ.τρ. Σμυρνιώτης), Τζωρτζάτος Β., Μπέλιος, Μήτσος (46′ Γιαννακόπουλος), Σαλίτα (74′ Τσιάμαλος), Καρτσωνάκης.