Connect with us

stoplekto

Ο Αετός άρχοντας του Κορυδαλλού 3-1 τον Ερμή

Published

on

Επιβλητικός ο Αετός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Κορυδαλλού επικρατώντας του Ερμή με 3-1 .
Με τη νίκη της η ομάδα του Δημήτρη Καλύκα παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης αφού βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους ΑΕ Μοσχάτου και Ατρόμητο Πειραιά.
Δίκαια πέρα για πέρα η επιτυχία του Αετού που πάλεψε για τη νίκη έχοντας βέβαια ένα τεράστιο κίνητρο που δεν είναι άλλο από την άνοδο .
Αντίθετα ο Ερμής για ένα ακόμα ντέρμπι προβλημάτισε . Οι παίκτες του Βασίλη Σταύρου εμφανίστηκαν στο α’ μέρος αγχωμένοι και δεν μπήκαν ουσιαστικά στο παιχνίδι.
Μόλις στο 9’ ο Ξενιτόπουλος με άψογη εκτέλεση φάουλ πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος ανοίγοντας το σκορ. Οι του Αετού φάνηκαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και έδειχναν αποφασισμένοι για τη νίκη.
Όσο περνούσε ο χρόνος ο Ερμής στηριζόμενος στις εξάρσεις κάποιων παικτών του άρχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ( 45+1) ήλθε η ισοφάριση με σουτ του Σάμιου μετά από ωραία ενέργεια του Κίτσιου .
Στην επανάληψη ο Αετός μπήκε πάλι αποφασισμένος να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα και στο 53’ πήρε πάλι το προβάδισμα με διαγώνιο σουτ του Βύρη.
Ο Ερμής προσπάθησε στη συνέχεια αλλά είχε φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη ενώ παράλληλα έδειξε και αμυντικές αδυναμίες . Σε όλο το β’ μέρος είχε να παρουσιάσει ένα μόνο σουτ του Λαζάκη στο 80’ που πέρασε μόλις άουτ .
Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι » παίζοντας με αντεπιθέσεις ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι . Και μπορεί στο 73’ το σουτ του Τσιμιλιώτη να μην βρήκε στόχο ( ελάχιστα άουτ) δεν συνέβη το ίδιο και στο 84’ ο Μπερίσα έδωσε τέλος στις ελπίδες των αντιπάλων του
Επιβλητική η διαιτησία του Ηλία Σπάθα . Που ήταν σωστός και ακριβοδίκαιος .Πάντα κοντά στις φάσεις . Ένας διαιτητής που αποτελεί πολυτέλεια για το ποδόσφαιρο μας Ας τα βλέπουν αυτά οι κύριοι της ΕΠΟ. Μήπως υπάρχουν καλύτεροι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ;
ΕΡΜΗΣ: Ασημέλης, Σιδηρόπουλος( 55’ Λεβέντης), Μανωλιάς, Αγγέλου( 76’ Πέτσι ) , Φέκος, Λαζάκης, Τζανιδάκης, Σταθινάκης, Σάμιος, Μαυράκης, Κίτσιος ( 88’ Γκοντόλια)
ΑΕΤΟΣ : Δρίβας, Σταύρου, Ξενιτόπουλος, Μηλιώνης, Τουρκοχωρίτης, Σιδηρόπουλος, Παπαθανασίου ( 81’ Μπερίσα), Μάναλης, Βύρης( 90’ Ουκόνο) , Χατζάκης(89’ Αναγνωστάκης), Φλέγκας( 63’ Τσιμιλιώτης)