Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

«Ορθια» στο Αιγάλεω η Ηλιούπολη!

Published

on

Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, Αιγάλεω και Ηλιούπολη έμειναν στο 1-1. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το σημαντικό τρίποντο, όμως οι παίκτες του Μάκη Μπαλαγιάννη ήταν «ψυχωμένοι», έπαιξαν έξυπνα και έφυγαν με το βαθμό από το «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Γκολ και χαμένο πέναλτι για τον Βέρμπη, ήρωες του «Ηλιου» οι νεαροί Αδάμης και Γεμιστός. Θετική η διαιτησία από τον Ευθυμίου και τους βοηθούς του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και «άγγιξαν» το 1-0 στο 2’. Ο Αδάμης απομάκρυνε το σουτ του Στάμου σε κόρνερ και στην εκτέλεση ο Σταύρου αστόχησε από κοντά. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες. Οι «κυανέρυθροι» έκλεισαν σωστά τους χώρους, ενώ στο 43’ γλύτωσαν, ξανά, το 1-0 λόγω του Αδάμη που εξουδετέρωσε δύσκολα το πλασέ του Βέρμπη.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά, όμως τα σουτ του Παπουτσή στο 46’ και το 55’ «έπεσαν» πάνω στον Αδάμη. Ενδιάμεσα στο 53’, ο Κώστας Αρζένης είδε τον Σταύρου να αποχωρεί με βαρύ διάστρεμμα, ο Τζανέτος πέρασε στη θέση του, όμως οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» του 350 φίλους του Αιγάλεω. Ο Γεμιστός ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από δύσκολη γωνία και άνοιξε το σκορ (1-0) στο 63’ περνώντας την μπάλα από το «μάτι της βελόνας» του Γιώρα. Παρ’όλα αυτά, οι γηπεδούχοι «κυνήγησαν» την ανατροπή.

Στο 69’, ο Αδάμης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Στάμου και στο «ριμπάουντ» ο Βέρμπης κέρδισε πέναλτι από τον Ρωμανό. Ο έμπειρος επιθετικός ανέλαβε χωρίς δεύτερη σκέψη την εκτέλεση αντί του Παπουτσή, αλλά η μπάλα κατέληξε με δύναμη άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζανέτος παραλίγο να ισοφαρίσει με φάουλ έξω από την περιοχή, ενώ σε αντεπίθεση στο 77’ ο Γεμιστός έστειλε με σουτ την μπάλα στο δοκάρι του Γιώρα! Το 2-0 δεν έγινε και στο 84’ ο Τζανέτος είδε τον Βέρμπη να «μπουκάρει» από τα δεξιά ολομόναχος, σέρβιρε και με πλασέ ο τελευταίος ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Στη βαθμολογία, ο «ΓΣΗ» διατηρήθηκε πρώτος έχοντας 23 βαθμούς, όμως ο Πανερυθραϊκός πλησίασε στον πόντο, καθώς νίκησε 2-0 τον Χολαργό. Από την άλλη, ο ιστορικός ΑΟ έφτασε τους 12 πόντους καταγράφοντας την όγδοη ισοπαλία για φέτος και τη Τετάρτη (7/12) πάει στο Βύρωνα, όπου περιμένει ο Αθηναϊκός για το εξ αναβολής παιχνίδι της ενδέκατης αγωνιστικής.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ευθυμίου Ε., Καφρίτσας Α., Αραβίδης Γ.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Κώστας Αρζένης): Γιώρας, Παπουτσής, Μπρεστοβίτσκι, Κολοβός, Αρβανίτης (71’ Καλογερής), Παπαθανασίου, Σταύρου (53’ λ.τρ. Τζανέτος), Τουλουβασίλης (67’ Λοϊζίδης), Βέρμπης, Στάμος, Κοκκιναράς.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Μάκης Μπαλαγιάννης): Αδάμης, Μπούρσαλης, Μυτιληνός (86’ Χουχουλής), Τερλελής, Ρωμανός, Σκούρας, Ζουμπουνέλης, Γάγγος (86’ Βασιλάκος), Γεμιστός, Συμεωνίδης, Βαμβακερής.