Connect with us

stoplekto

Ν. Σίμος: « Η Χαραυγή πάντα βοηθούσε τις φιλοξενούμενες ομάδες »

Published

on

Από τον πρόεδρο της ΑΕ Χαραυγής Νίκο Σίμο λάβαμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση προς τον Ατρόμητο Κερατσινίου σχετικά με τον καταμερισμό των ωρών προπονήσεων στο γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγής:

«Η αλήθεια είναι χρυσός .Κρίμα όμως που πολλοί  την κάνουν λάσπη, άλλοι την διαστρεβλώνουν, και άλλοι ξεχνούν την ύπαρξη της .

Γιατί; Τι κερδίζουν ; Οι λόγοι πολλοί.

Άλλοι για να μπερδέψουν  την κοινή γνώμη, άλλοι για να σκεπάσουν τις δικές τους κινήσεις , άλλοι για το προσωπικό τους συμφέρον, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιους θίγουν και το κακό που  κάνουν.

Αρκεί να πετύχουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους δεν τους σταματα, τίποτα . Ξεχνούν ότι υπάρχει η  ιστορία του καθενός , το παρελθόν του, και η σφραγίδα του. Ξεχνούν ότι ” τίποτα δεν μένει κρυφό από τον ήλιο ” έτσι και η αλήθεια , πάντα βγαίνει στην επιφάνεια.

Ο κόσμος δεν είναι ούτε βλάκας, ούτε τρώει κουτόχορτο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές  φωτοτυπίες , ψέματα ,συκοφαντίες , και λασπολογία αιωρούνται στο αέρα του Πειραιά και ειδικά στον ουρανό του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ .

Και αναφέρομαι στο μεγάλο θέμα που δήθεν δημιουργήθηκε με το γήπεδο της ΧΑΡΑΥΓΗΣ.

Και αναρωτιέμαι , είναι δυνατόν ; Τόσα ψέματα ; Τόση λάσπη; Υπάρχουν τέτοιοι  άνθρωποι, που για να πετύχουν τον  στόχο τους,  κάνουν τα πάντα .

Και το σημαντικότερο σε βάρος παιδιών; Μιλάμε για τα παιδιά μας .

Για παιδιά που χρόνια τώρα η ΧΑΡΑΥΓΗ όπως και οι άλλοι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής  τα  έχουν  δίπλα τους  και τα βοηθούν.

Σε μια μεγάλη περιοχή, που υπάρχει βιοποριστικό πρόβλημα. Αλλά τι να πω . Υπάρχουν και αυτοί.

” Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρωνόμαστε στον δήμο για να μοιράσει         ( δίκαια ;)τις ώρες   προπονήσεων του γηπέδου μας .

Για την ιστορία όλοι γνωρίζουν ότι για το γήπεδο αυτό πολλοί Χαραυγιωτες πολίτες , άνθρωποι που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο και την ΧΑΡΑΥΓΗ , έκαναν πολλούς αγώνες, έβαλαν προσωπική εργασία και  χρήματα , για να φτάσει σε σημείο να τους παραχωρηθεί το γήπεδο από την ΑΓΕΤ. Με την διαφορά να έχει ο Δήμος την επίβλεψη .

Η ΧΑΡΑΥΓΗ λοιπόν η πρώτη ομάδα του γηπέδου, αποκτούσε την φυσική της έδρα. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι το ΑΓΕΤ Χαραυγή είναι η φυσική έδρα της ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ .

Χρόνια τώρα πριν ακόμη η άλλη γειτονική ομάδα Νέοι Ευγένειας δημιουργήσουν ακαδημίες, η ΧΑΡΑΥΓΗ είχε περίπου διακόσια παιδιά . Ήταν από τις πρώτες ομάδες της Αττικής που είχε ” σχολή ακαδημιών ” όπως αναφερόταν στις αθλητικές εφημερίδες του Πειραιά 1998.

Με προπονητή  τότε τον  κ. Σίμο Καραγιαννίδη.

Από τότε που η ΧΑΡΑΥΓΗ κυριαρχούσε σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών .

Αργότερα  άρχισαν να κάνουν ακαδημίες και οι γείτονες μας οι Νέοι Ευγένειας χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ γηπεδικό  πρόβλημα μεταξύ μας.

Λόγω έλλειψης γηπέδων, στην περιοχή,  φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται και  άλλες ομάδες από άλλες περιοχές ,όπως ο Αστέρας ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ , Ολυμπιακός ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, και ο Ατρόμητος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

Οι μοναδικές ομάδες που είχαν ακαδημίες ήταν Η ΧΑΡΑΥΓΗ και οι Νέοι Ευγένειας.  Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο μοιράζεται το γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες στις αντρικές ομάδες, και τις υποδομές μας, και όχι μόνο.

Πρώτη πάντα η ΧΑΡΑΥΓΗ δικαιωματικά είχε και έχει το δικαίωμα να επιλέξει ώρες γηπέδου, και δεν το έφτανε ποτέ στα άκρα .

Η ΧΑΡΑΥΓΗ πάντα βοηθούσε και στήριζε όλες τις φιλοξενούμενες ομάδες  και όχι μόνο .

Άλλες φορές με δανεικούς παίχτες προς αυτές, άλλες φορές παραχωρώντας κάποιες ώρες, για αγώνες και προπονήσεις  γειτονικών σωματείων, όπως ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ , ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΛΠ. Τα δυο τελευταία χρόνια η ΧΑΡΑΥΓΗ παραχωρεί  επίσης δικές της  γηπεδικές ώρες, στους ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ . Ώρες που θα μπορούσε να κρατήσει για τα δικά της παιδιά μια και υπάρχει πρόβλημα προπονήσεων με 130 παιδιά, σε 7 τμήματα της.

Κ6 -Κ8-Κ10-Κ12-Κ14-Κ16-Κ18, και την αντρική ομάδα .

Το ίδιο Και οι Νέοι Ευγένειας.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ δεν έχει καθόλου ακαδημίες τα δυο τελευταία χρόνια ,όμως παίρνει και αυτός ο σύλλογος κάποιες κενές ώρες ώστε να μπορέσει να μαζεύει παιδιά . Απολύτως φυσιολογικό και τίμιο.

Ο άλλος σύλλογος ο Ολυμπιακός ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ούτε και αυτός είχε ποτέ ακαδημίες.

Όταν άρχισε να μαζεύει παιδάκια, βλέποντας το μεγάλο πρόβλημα πήγε τις ακαδημίες του σε άλλα γειτονικά γηπεδάκια στο Σελεπίτσαρι ,και  Κάρπαθου.

Και αυτό είναι προς τιμή όλης της διοίκησης και ειδικά του προέδρου τους.

κ.ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΡΙΖΟΥ.

Έτσι τα βολεύαμε κάπως . 2-3 τμήματα από 15-20 παιδιά το καθένα όλα μαζί έκαναν προπονήσεις σε μισό γήπεδο .

Αν και πολύ στριμωγμένα τα βολεύαμε . Και φτάνουμε στο επίκεντρο .

Ο φιλοξενούμενος Ατρόμητος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ . Ποτέ δεν είχε ακαδημίες στο παρελθόν . Πέρυσι για πρώτη φορά με πρωτεργάτη τον κ. Λουκά Λουκίδη ( πρώην προπονητή ακαδημιών των Νέων Ευγενείας) δημιούργησαν ένα τμήμα παιδοεφηβικό

και καμιά 30αριά  διαφόρων ηλικιών ανακατεμένα .

Οι ώρες του γηπέδου ξεκινάνε από 3:00-4:30 …. 4:30-6:00  για τις ακαδημίες, πολλοί λίγες για όλα τα τμήματα. Εμείς σαν Η πρώτη ομάδα του γηπέδου τα δυο τελευταία χρόνια,  πήραμε  5  ημέρες στις ώρες 3:00-4:30 μισό γήπεδο για όλα τα τμήματα μας .

Ο Ατρόμητος με τα 35 παιδιά είχε  4 φορές το μισό γήπεδο 4:30-6:00, υπέρ αρκετό για τον αριθμό των παιδιών τους . Να σκεφτείτε ότι πολλές φορές υπήρχε άδειο γήπεδο και απαγόρευε ο πρόεδρος τους να κάνει προπόνηση  τμήμα άλλης ομάδας.

Απλά έκανε ιδιαίτερα μαθήματα τερματοφυλάκων σε παιδιά από άλλους συλλόγους όπως το Ικόνιο, κλπ με το αζημίωτο.

Υπάρχουν ονόματα και στοιχεία .

Παρόλο που απαγορεύεται από τον δήμο και το καταστατικό του γηπέδου για επαγγελματική  χρήση των συλλόγων .

Ούτε αλλαγή ώρας δεν μας έκανε μόνο και μόνο για να μαζέψει όπως έλεγε παιδιά.

Εφέτος λοιπόν μοιράστηκαν οι ώρες  τις οποίες θα αναρτήσω, για να δείτε και να μας κρίνετε . Εμάς σαν ΧΑΡΑΥΓΗ δεν μας αρκούν οι ώρες ,για το εφηβικό ,και το παιδικό μας τμήμα .Επίσης κοιτάζοντας το πρόγραμμα θα διαπιστώσετε ότι ο Ατρόμητος έχει ολόκληρο το γήπεδο 2 φόρες, ενώ η ΧΑΡΑΥΓΗ  1 φορά !!!!!!!!!! Ο κ. Α.Μ  διαδίδει ότι του σαμποτάρουμε τις ακαδημίες του και οι ώρες δεν είναι αρκετές, και απειλεί ότι δεν θα κατεβάσει τμήματα στο πρωτάθλημα των υποδομών , . Ο κύριος Α.Μ  ήταν παρών στον δήμο μαζί με όλους τους προέδρους των συλλόγων και δεν έφερε καμιά σοβαρή αντίρρηση. Άλλος ήταν ο σκοπός του.

Ήθελε να πάρει όσο περισσότερες ώρες μπορούσε μόνο και μόνο για να δημιουργήσει γηπεδικα αριθμητικά προβλήματα στην ΧΑΡΑΥΓΗ και τους Νέους Ευγένειας, και έταζε σε άλλα σωματεία παίχτες για να εξαγοράσει τις γηπεδικές τους ώρες.

Εγώ σαν πρόεδρος της ΧΑΡΑΥΓΗΣ  ζήτησα από το δήμο,  όλα τα σωματεία να φέρουν τα δελτία των υποδομών τους, και λίστα με τα παιδιά που δεν έχουν δελτία και ο Δήμος αναλογικά να δώσει τις ώρες .

Αρνήθηκε μόνο ο συγκεκριμένος να τα δώσει . Αναρωτιέμαι γιατί . Ίσως δεν  είχε ούτε είκοσι δελτία .

Άλλα αμφιβάλλω και για αυτά .

Ο κρυφός του στόχος  είναι άλλος.

« ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ,» στο γήπεδο μας.  Σε δημοτικό γήπεδο .

Ρωτήθηκε από όλους μας και την αντιδήμαρχο κ. Συρακου, εάν αυτός ήταν ο σκοπός του, μια και οι αναρτήσεις και οι συνεντεύξεις σε διάφορα αθλητικά site το ανέφεραν  συνεχώς .

Ο κ. Α.Μ το αρνήθηκε .

– Εγώ δεν ξέρω τίποτα . Ποιος σας τα είπε όλα αυτά . λέτε βλακείες .

Ο κ. Α.Μ αποβλέπει  στην καταστροφή των υποδομών όλων των συλλόγων της περιοχής και την ιδιωτικοποίηση των υποδομών του, για  οικονομικά οφέλη .

Δεν σκέφτηκε ποτέ την καταστροφή που θα έφερνε στην περιοχή, και στα ερασιτεχνικά σωματεία του Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Ταμπουριων, Άγιου Δημήτριου, Ικονίου, Άγιου Διονυσίου  κλπ.

Επειδή όλα τα σωματεία γνωρίζουν την καταστροφή  που έρχεται,11 ερασιτεχνικοί  σύλλογοι της περιοχής έχουν υπογράψει δηλώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα φέρει την καταστροφή και την αναστάτωση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλων των περιοχών του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 97% ΤΟΥ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ( από παππού σε γιο από γιο σε εγγόνι . Υπάρχουν ερασιτεχνικά σωματεία με 100 χρόνια ιστορία )

ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ .

Ο μεγάλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  γνωρίζει την μεγάλη αγάπη των πολιτών της περιοχής .

Ας αναλογιστεί για λίγο και τους δικά τους παιδιά . Είμαστε όλοι οπαδοί του.

Δεν θα αναφερθώ για την  συμπεριφορά προς μικρά παιδιά, στη άρνηση του να τους δώσει τα δελτία , δεν αναφέρομαι σε δανεισμούς με τον λόγο κυρίων, που ποτέ δεν  τήρησε, και δεν επιστρέφει τους παίχτες, τους εκβιασμούς προς τους πρώην  προπονητές του και πολλά άλλα.

Δεν συνεχίζω, ο κόσμος ξέρει, και ας κρίνει .

Είμαι έτοιμος να κριθώ και εγώ,  όπως είμαι έτοιμος και να πολεμήσω για το συμφέρον του συλλόγου μου, και των παιδιών μας .

Η πορεία του καθένα από εμάς γράφεται  στη ιστορία και κρίνεται .

Εάν ένα από τα παραπάνω που αναφέρομαι , είναι αναληθή, θα παραιτηθώ, και θα βγω δημόσια να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη , και θα καταβάλω, εγώ χρηματικό πρόστιμο στον εαυτό μου δωρίζοντας 2,000 ευρώ στη Κιβωτό του Κόσμου.

Μετά τιμής Νικόλαος Σίμος . »

     ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤε ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ  (περιπου)

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ

Κ 6 – Κ 8

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

Κ10 ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ Κ12 ΤΖΟΥΝΙΟΡ Κ14

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

Κ16

ΠΑΙΔΙΚΟ

Κ18

ΕΦΗΒΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ 20      3 προπονήσεις 25      3 προπονήσεις 30  (2) τμήματα 20       3 προπονήσεις  30       2 προπονήσεις   25      2 προπονήσεις
 3 προπονήσεις
ΕΥΓΕΝΕΙΑ   20   25         20  25   25   15  
ΑΣΤΕΡΑΣ     0     0           0   0          0          0  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     0     0           0   0          0          0  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  8   10          12  10   8          8  

  5×5    ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

 ΤΡΙΤΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3:00  4:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
4:00  5:00 ΧΑΡΑΥΓΗ

K6 – K 8

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗ

K6 – K 8

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
5:00  6:00 ΧΑΡΑΥΓΗ

K 10

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΧΑΡΑΥΓΗ

K 10

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗ

K 6 – K 8

6:00  7:00 ΧΑΡΑΥΓΗ

K 12 ( 1 )

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗ

K 12 (1)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗ

K 10

7:00  8:00 ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΧΑΡΑΥΓΗ

K 12 (1)

8:00  9:00 ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
 11×11

ΩΡΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ   ΤΡΙΤΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ    ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 

3:00 / 4:30

ακαδημίες

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΕΥΓΕΝΕΙΑ

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗ   Κ 14 ΧΑΡΑΥΓΗ Κ 12 (2)
 

4:30 / 6:00

ακαδημίες

ΧΑΡΑΥΓΗ Κ 14 ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ Κ 12  (2)    ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΧΑΡΑΥΓΗ Κ 14 ΕΥΓΕΝΕΙΑ    ΕΥΓΕΝΕΙΑ
 

6:00 / 7:30

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ

ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΡΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΡΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΡΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΡΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΦΗΒΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΦΗΒΙΚΟ

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΡΙΚΟ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
 

7:30 / 9:00

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
 

9:00 /10:30

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ