Connect with us

slideshow

Νίκησε ο ΠΑΟΚ – Έπεσε ξύλο με τα ΜΑΤ στο ημίχρονο…

Published

on

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 και άφησε πίσω την ήττα από τον Εργοτέλη, φτάνοντας στην δεύτερη νίκη του στην 3η αγωνιστική της Super League, ενώ παράλληλα πήρε τρίποντο στην συγκεκριμένη έδρα μετά από τρία χρόνια.

 

Εξαιρετικός ήταν σε ακόμα ένα αγώνα για τον ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος βρήκε ανταγωνιστή του από την άλλη πλευρά τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Μπορεί, ο Πορτογάλος των φιλοξενούμενων να μην σκόραρε ωστόσο ήταν ο άνθρωπος… ορχήστρα για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι και μάλιστα ήταν αυτός που σέρβιρε το πρώτο γκολ.

 

Ο Έτο έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχο κοντρόλ, βρήκε με τακουνάκι τον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ “έγραψε” το 1-0. Η απάντηση, ήρθε από τον “Λόλο”στο 35′, όταν μπήκε με υπέροχη ενέργεια μέσα στην περιοχή, έπιασε μια βολίδα από πλάγια θέση και ισοφάρισε.

Την μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ, έδωσε στο 64′ ο Σαλπιγγίδης, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γιόνσον και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από κοντά.

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού ήρθε! Ο Πανιώνιος ήταν… ζεστός στην αρχή του αγώνα με τον Εστογιανόφ να τον οδηγεί από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (το δυνατό σουτ του στο 6’ πέρασε λίγο άουτ) και τον Κούτσι να γίνεται επικίνδυνος με τις δύο κεφαλιές που έπιασε στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

 

Παρ’ όλα αυτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 15’ με ένα πραγματικά υπέροχο σε εκτέλεση γκολ, αφού φυσικά η μπάλα πέρασε πρώτα από τα… μαγικά πόδια του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε ότι ήθελε από τα δεξιά, καθώς κανείς δεν μπορούσε να τον κάνει… καλά.

 

Από την άλλη, ο Εστογιανόφ, προσπαθούσε να συναγωνιστεί τον αστέρα του ΠΑΟΚ και μάλιστα έκανε δύσκολη την ζωή των φιλοξενούμενων από τα αριστερά (κυρίως του καθόλου φρέσκου Λίνο), αφού δεν είχε αντίπαλο. Το καταπληκτικό γκολ του στο 35’ ήρθε απλά να πιστοποιήσει την πολύ καλή του απόδοση στο πρώτο 45λεπτο.

 

Οι άμυνες σε κάποια στιγμή φάνηκε να μην έχουν απολύτως καμία σημασία, καθώς σε ορισμένα διαστήματα ο αγώνας έγινε ροντέο. Ο Πάμπλο Γκαρσία έδειχνε κουρασμένος με αποτέλεσμα να αφήνει χώρο στους γηπεδούχους, ενώ ο Σαλπιγγίδης ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει ως δεξιός χαφ.

 

Ο Πορτογάλος νίκησε τον Ουρουγουανό, με σκόρερ «Σαλπι»

 

Η πολύ καλή ατμόσφαιρα, παραλίγο να χαλάσει όταν σημειώθηκαν επεισόδια στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και δυνάμεις της αστυνομίας. Μάλιστα, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αναγκάσουν τους φίλους του «Δικεφάλου» να επιστρέψουν στην εξέδρα που τους φιλοξενούσε.

 

Επιθετικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος με τους Βιεϊρίνια και Εστογιανόφ να είναι πολύ… ορεξάτοι και να παιδεύουν τους αμυντικούς. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο ήταν εκείνος που έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 53’ καθώς το δυνατό σουτ του Ιβιτς (ο οποίος δεν φάνηκε πολύ στον αγώνα) σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Παρ’ όλα αυτά το γκολ που γυρόφερναν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε με τον Σαλπιγγίδη στο 64’ να εκμεταλλεύεται το μεγάλο λάθος του Γιόνσον και να πλασάρει σωστά απέναντι στον Ελευθερόπουλο. Οι παίκτες του Μπόλονι στην συνέχεια προσπάθησαν να ροκανίσουν από πολύ νωρίς το χρόνο και ο «Λολο» πάλευε να… αφυπνίσει την ομάδα του.

 

Ο ΠΑΟΚ, στα τελευταία λεπτά κλείστηκε στο… καβούκι του και έστω και δύσκολα κατάφερε να κρατήσει την πολύ μεγάλη εκτός έδρας επικράτηση του. Ο Πανιώνιος φάνηκε να μένει από δυνάμεις και απείλησε μόνο μία φορά, με τον Κρέσιτς να σταματά στο 80΄ το κοντινό πλασέ του Κουμορτζί.

**Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μία διμοιρία των ΜΑΤ ανέβηκε στην εξέδρα που φιλοξενούσε τους 800 οπαδούς του ΠΑΟΚ και αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσουν επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στη ρίψη αντικειμένων των οπαδών, με δακρυγόνα κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια (82΄ Κολοβός), Γιόνσον, Ομο, Κούκι, Εστογιάνοφ, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (75΄ Μιλοβάνοβιτς), Σιόβας, Τσότσαλιτς

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Πάμπλο Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (89΄ Σπαντάσιο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (+90΄ Σνάουτσνερ), Ιβιτς (74΄ Μπαλάφας), Αθανασιάδης, Ετο

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply