Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

«Μπλόκο» του Περιστερίου στα Σούρμενα!

Published

on

Στο γήπεδο Ηφαίστου, το Περιστέρι έβαλε «φρένο» στα Σούρμενα αποσπώντας ισοπαλία 1-1 σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις και αμείωτο ενδιαφέρον. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απέναντι τους ένα ψυχωμένο σύνολο, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες και μοιραία είδαν τον Πανερυθραϊκό να περνά πρώτος έχοντας 25 βαθμούς (3-0 στο Χαλάνδρι). Παράλληλα, έμειναν δεύτεροι έχοντας 23 πόντους παρέα με την Ηλιούπολη (υποδέχεται τον Άγιαξ Ταύρου). Από την άλλη, η ομάδα του Αργύρη Πούλου πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία, πιάνοντας τον Αθηναϊκό (υποδέχεται το Καματερό) στους 12 πόντους της 13ης θέσης και πλησίασε στον πόντο το δωδέκατο Χολαργό (ηττήθηκε 1-0 από τους Τράχωνες).

Οι ομάδες μπήκαν «ορεξάτα» στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Μάλλιου να χάνουν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 3’ (Καζαντζής) και 20’ (Μπουγιούκος). Μάλιστα, ευτύχησαν να σκοράρουν (1-0) στο 28’ χάρη στον μετρ των κεφαλιών, Γιώργο Καζαντζή, που αξιοποίησε όμορφα τη σέντρα του Μετλίου από τα δεξιά. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς ο Οκσίσογλου εκτέλεσε το κόρνερ στην «καρδιά» της περιοχής και ο Παπαευθυμίου με προβολή ισοφάρισε σε 1-1 τιμωρώντας το κενό στην άμυνα στο 30′. Στο 38’ ο Μετλίου πρόλαβε τον Λειβαδά, ενώ στο 40’ ο Δημογιάννης αντί να πλασάρει τον Λιώνη έκανε πάσα στον Γιοματάρη, ο Γουβαλάρης πρόλαβε στο… τσακ και το 1-1 του ημιχρόνου παρέμεινε.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, τα Σούρμενα πίεσαν για το πολυπόθητο τρίποντο. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», το ζητούμενο ήταν η σωστή διαχείριση και η «κλοπή» της νίκης σε μια αντεπίθεση ή κάποια στατική φάση. Επίσης, στάθηκαν και τυχεροί λόγω της κακής μέρας του δραστήριου Σπύρου Δημογιάννη που δεν εκτέλεσε σωστά στο 48’ και το 55’. Στο 66’ ο Λιώνης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Μπουγιούκου και στο 73’ ο Γουβαλάρης πρόλαβε στη γραμμή τον Καζαντζή. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 79’, όταν ο Μουτζούρης ανέτρεψε τον Δημογιάννη εκτός περιοχής και ορθά ο διαιτητής Ζαραβίνος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Μεγάλη ευκαιρία για τον Όμιλο στο 84’, με τον Πλέστη να εκτελεί ιδανικά το φάουλ προς το «Γ» του Λύρου, όμως η μπάλα προσέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι κάνοντας τους 300 φίλους των δύο συλλόγων να «αναστενάξουν». Τελευταία φάση στο 86’ από τον Καζαντζή, όμως η μπάλα πέρασε οριακά πάνω από τα δοκάρια του Λιώνη έπειτα από σέντρα του Μετλίου, όπως στο 3′.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαραβίνος Α., Ματσούκας Κ., Όντος Κ.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πούλος): Λιώνης, Ιατρούδης, Μπούζας Ι., Μουτζούρης, Γουβαλάρης, Παπαευθυμίου, Οκσίσογλου (89’ Κούτρης), Πλέστης, Κρεμμύδας (81’ Αννιτσάκης), Χέλμης, Λειβαδάς (53’ Καλαμοτουσάκης).

ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Βαγγέλης Μάλλιος): Λύρος, Μετλίου, Ζιώγας (84’ Πρέκας), Ακριτίδης, Τσακύρης (76’ Πασάς), Μπουγιούκος, Γεωργίου, Μανωλιάδης, Καζαντζής, Δημογιάννης, Γιοματάρης (77’ Γιαννόπουλος).