Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Με χέρι και με πόδι 2-0 ο Ιάσωνας στην Μεταμόρφωση (φωτό)

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής

Published

on

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ιάσωνας μετά το νικηφόρο πέρασμά του με 2-0 από την Μεταμόρφωση. Τα δύο γκολ του Ιάσονα μπήκαν με χέρι του Λαμπρινάτου και με πόδι του Μανάρα.

Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του Ιάσωνα είχε ο διαιτητής Παπαγεωργίου και ο βοηθός του Γουρνάκης καθώς στο γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στόπαρε καθαρά την μπάλα με το χέρι ο Λαμπρινάτος.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και οι οπαδοί των φιλοξενούμενων γέλαγαν με την απόφαση του διαιτητή να δείξει σέντρα. Η φάση του 1-0 δεν ήταν η μοναδική στην οποία υπέπεσε σε λάθος ο διαιτητής.

Στο 39’ ο Βανδώρος ανέτρεψε τον Τσάντζα στην πλαϊνή γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για να πάρει πίσω την απόφασή του μετά από υποδείξει του βοηθού του Κουτσόγιαννου. Αλλά και στο 90’ ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε δείξει την άσπρη βούλα όταν από μπαλιά του Λαζάρου στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Νασιούδης βρέθηκε στο έδαφος της μεγάλης περιοχής από σπρώξιμο του Δημόπουλου.

Ο Ιάσωνας χωρίς να εντυπωσιάσει ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από την Μεταμόρφωση που παρουσιάστηκε… μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα 2004.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο ευκαιρίες από στημένες φάσεις, στο 10’ σε εκτέλεση φάουλ του Σίμου και στο 19’ με χτύπημα φάουλ του Κανελίινη που και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε ο Τσεβάς.

Στο 17’ οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό σουτ με τον Σφακιανάκη.

Στο 20’μετά από ωραίο συνδυασμό ο Θανόπουλος βρέθηκε από αριστερά μόνος αλλά πλάσαρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο ανήκει στους γηπεδούχους καθώς μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους Γκεστένα και Μυκωνιάτη ο Δαβερώνης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή έπιασε δεξί βολέ πάνω από τα δοκάρια του Σαράντη.

Στο επόμενο λεπτό ο Θανόπουλος με ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα πλάσαρε όμως αδύναμα και έδωσε την ευκαιρία στον Σαράντη να αποκρούσει.

Στο 54’ ο Θανόπουλος με τον Λαζάρου έπαιξαν το ένα-δύο και έβγαλαν τον Λαμπρινάτο μόνο του με το τέρμα ο οποίος έχασε σίγουρο γκολ.

Ότι δεν έκανε στην φάση αυτή το έκανε ο Λαμπρινάτος στο 64’ μετά από σέντρα του Τσάτζα στόπαρε την μπάλα με το χέρι στο ύψος την μικρής περιοχής και σημείωσε το 1-0. Στο 90’ έγινε η φάση που ζήτησε πέναλτι ο Ιάσωνας και στις καθυστερήσεις του αγώνα με σουτ από 30 μέτρα ο Μανάρας έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του Σαράντη πετυχαίνοντας το τελικό 2-0.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Τσεβάς, Γκεστένα (75’Δημόπουλος), Δάγκας, Βανδώρος, Γιαλαμάς, Φερεντίνος, Μυκωνιάτης, Κοκκινόπουλος, Δαβερώνης, Σφακιανάκης, Δούμουρας.

ΙΑΣΩΝΑΣ:Σαράντης, Τσάτζας, Ξεκουκουλωτάκης, Μανάρας, Σίμος, Μανωλιάδης, Κανελίινη, Χωριανόπουλος(46’ Νασιούδης), Λαμπρινάτος, Θανόπουλος(80’ Κούρος), Φλέγκας(46’ Λαζάρου).

 

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Πέγκος

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply