Connect with us

4ος Όμιλος

Μεγάλη νίκη-ανάσα για τη Ρόδο, 2-1 τον ΠΟΑ

Published

on

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο, η Ρόδος κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 του ΠΟΑ. Το συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη κατάφερε να κάνει το καθήκον του μετά από αρκετές αγωνιστικές παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στην 6η θέση τους Εθνικό, Θύελλα Ραφήνας και Ιάλυσο με επτά βαθμούς έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Από την άλλη, ο ΠΟΑ παρέμεινε στη 2η θέση γνωρίζοντας ωστόσο τη δεύτερη ήττα μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Η πρώτη φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον Σταθόγλου στο 6′ να κάνει το σουτ και τον Πάππα να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ευγενικού για τους Ροδίτες έκανε τη σέντρα με τους αμυντικούς του ΠΟΑ να διώχνει σε κόρνερ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε από το Χατζηλιόντα ο Τζιβίλογλου έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα και στην επαναφορά ο Αμανατίδης με σουτ έγραψε το 1-0.

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που απάντησαν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 14′ μετά από όμορφη ατομική ενέργεια πέρασε τον Καντιμοίρη και με ωραίο σουτ νίκησε τον Πάππο κάνοντας το 1-1. Το τέρμα αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων οι οποίοι στο 23′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γενιτσαρίδης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 27′ η Ρόδος είχε καλή στιγμή όταν ο Αμανατιδης πέρασε δυο παίκτες και έκανε το σουτ, όμως ο Γιαγκιόζης δεν ανησύχησε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 30 ‘ ο Σαράντος Σακλαμάκης έκανε ένα ωραιο σουτ με τον Πάππο να διώχνει κόρνερ με δυσκολία. Δυο λεπτά αργότερα η σέντρα του Χατζηλιόντα έφυγε αμέσως άουτ.

Στο 36′ το φάουλ του Χατζηλιόντα από πλευράς Ρόδου βγήκε και μάζεψε άνετα ο Γιαγκιόζης.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνο, ο Ευγενικός είχε διαφορετική γνώμη. Μετά από φάουλ του Χατζηλιόντα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους και την ασθενή απόκρουση του Γιαγκόζη, ο άσος των ‘Ελαφιών’ με προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη η ψυχολογία ήταν υπέρ της Ρόδου μετά το 2-1, με τον Ατματσίδη στο 50′ να εκτελεί το φάουλ και τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Γιαγκιόζη.

Στπ 65′ ο Γιαγκιόζης μπλόκαρε τη σέντρα του Κουρούπη ενώ στο 70′ η κεφαλιά του Ανδρίκου έφυγε μόλις άουτ.

Στο 80′ ο Μπουτσάκης εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 85′ ο Πάππος έκανε λάθος εκτίμηση και έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ρόδος είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-1, όμως ο Ατματσίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαγκιόζη.

Α.Σ. ΡΟΔΟΣ ( Σάββας Ορφανίδης) : Πάππος, Καντιμοίρης, Κουρούπης, Τζιμογιάννης, Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Κωνσταντίνου (85′ Νικήτας), Ευγενικός (46’Στάτης), Ατματσίδης, Αμανατίδης (77′ Ιμεραλιλάι).

ΠΟΑ ( Βασίλης Καρασανάκης) : Γιαγκιόζης, Καρβελάς, Βρεττός, Χαρίτος, Παπαδομιχελάκης, Χατζηανδρέου (52′ Γιαννόπουλος), Ρουμπάκης (46′ Πετράς), Σταθόγλου, Γενιτσαρίδης, Μπουτσάκης, Σακλαμάκης