Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Λύρος και Καζαντζής σταμάτησαν το Αιγάλεω!

Published

on

Τα Σούρμενα απέδρασαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ‘Σταύρος Μαυροθαλασσίτης’ απέναντι στο πρωτοπόρο Αιγάλεω. Πρωτεργάτες του 1-1 ήταν ο τερματοφύλακας, Τόλης Λύρος, και ο επιθετικός των ‘ροσσονέρι’, Γιώργος Καζαντζής, οι οποίοι κράτησαν όρθια την ομάδα του Μιχάλη Κάτσικα ενάντια στο ‘City’ που πλήρωσε τις χαμένες του ευκαιρίες. Ντεμπούτο για τον Σωτήρη Λεοντίου μπροστά σε 400 Αιγαλεώτες, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Στην βαθμολογία, το συγκρότημα του Γιώργου Σουρλή έφτασε τους 49 βαθμούς, αλλά ο Χαραυγιακός πλησίασε στο -2. Από την άλλη πλευρά, το προσφυγικό σωματείο διατηρήθηκε στην τρίτη θέση έχοντας 34 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κλειστό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να πιέζουν για το γκολ. Μετά το 20′ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Το Αιγάλεω δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, όμως δεν είχε καλά τελειώματα. Κορυφαία ευκαιρία το γυριστό του Παπουτσή που πέρασε λίγο άουτ στο 33′. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιαννόπουλος σούταρε άουτ στο 39′. Αυτά στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος, οι ‘μπλε’ πίεσαν περισσότερο για να βρουν δίχτυα, αλλά οι ‘ροσσονέρι’ ήταν πολύ καλά στημένοι αμυντικά ψάχνοντας την κόντρα επίθεση. Στο 56′ ο Λύρος απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Λεοντίου ύστερα από φάουλ του Πασά, ενώ στο 71′ πάλι ο υψηλόσωμος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ καλή κεφαλιά του Ρούσσου. Στην εκτέλεση, ο Πασάς πήρε την μπάλα και σούταρε, ο Μεχμέτογλου μπήκε στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Το γήπεδο πήρε φωτιά, όμως τα Σούρμενα δεν κατέθεσαν τα όπλα. Έτσι στο 80′, ο Μετλλίου σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’όλους και ο Καζαντζής με την βοήθεια του δοκαριού σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς παρά την προσπάθεια του Μουκέα. Συναγερμός στους γηπεδούχους που λίγο έλειψαν να πάρουν νέο κεφάλι στο σκορ, όμως ο Λύρος μπλόκαρε τα σουτ των Παπουτσή και Ρούσσου. Μάλιστα, στο 89′ ο Ρούσσος έχασε σπουδαία ευκαιρία να δώσει την νίκη, με τον Λύρο εξουδετερωμένο να αποκρούει ξανά.

Διαιτητές: Ζαραβίνος Α., Σαμοΐλης Δ., Λιαμπότης Μ. (σχεδόν άριστοι).

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Μουκέας, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης (67′ Κοντιζάς), Παπαθανασίου, Μεχμέτογλου, Φουκαράς (46′ Λεοντίου), Ρούσσος, Πασάς, Αραμπατζής (46′ Κοκκιναράς).

Σούρμενα (Μιχάλης Κάτσικας): Λύρος, Μετλλίου, Κοντιμπάς, Ακριτίδης, Τσακύρης, Μπουγιούκος, Πρέκας, Κορκολής (62′ Αναστασόπουλος), Καζαντζής, Δημογιάννης (91′ Θεοδώρου), Γιαννόπουλος (87′ Ζιώγας).