Connect with us

4ος Όμιλος

Κώτσιος: Για τον ΟΦΗ θα έπαιζα και στο τοπικό

Published

on

«Στον ΟΦΗ θα έπαιζα ακόμη και στο τοπικό πρωτάθλημα» λέει ο Ηλίας Κώτσιος, που βλέπει την επιστροφή του στην κρητική ομάδα, ως τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει ιδανικά την καριέρα του, στην ομάδα που τον βοήθησε να  κάνει μια υπολογίσιμη καριέρα στην Σούπερ Λίγκ με περίπου 300 συμμετοχές. Ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός επέστρεψε στον ΟΦΗ μετά από 11 χρόνια και θα δώσει εμπειρία στην ομάδα του ΟΦΗ που δείχνει στα πρώτα της βήματα στην Γ Εθνική, ότι χρειάζεται ενίσχυση. Ο Ηλίας Κώτσιος που βρέθηκε στο παιχνίδι με το Ηράκλειο στον γήπεδο του Πράσινου Λόφου, μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, για την επιστροφή του στην κρητική ομάδα, την εικόνα που εισέπραξε από αυτήν στο τελευταίο παιχνίδι, την ταραχώδη αποχώρηση του απ το Λεβαδειακό, αλλά και τις συζητήσεις που είχε με τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Ηλία Κώτσιου στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

-Σε προβλημάτισε το  να παίξεις στην Γ Εθνική;

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε κάθε κατηγορία. Το θέμα είναι η ομάδα που θα παίξεις και το αν σε καλύπτει σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Στον ΟΦΗ θα έπαιζα ακόμα και στο τοπικό πρωτάθλημα. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε αυτήν την ομάδα γιατί με βοήθησε να κάνω μια καριέρα που για μένα ήταν αρκετά καλή. Υπήρχαν κάποια προβλήματα οικογενειακής φύσεως για μένα που έπρεπε να εξετάσω. Η οικογένεια μου είναι στην Αθήνα και έπρεπε να λύσω κάποια πράγματα. Δεν είναι τόσο εύκολο. Από κοινού με τη διοίκηση του ΟΦΗ βρήκαμε μια λύση. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έδειξαν κατανόηση και όλα πήγαν καλά».

-Πώς είδες τον ΟΦΗ στο παιχνίδι με το Ηράκλειο στην Αθήνα;

«Πρώτα θα ξεκινήσω από το γήπεδο. Αυτό το γήπεδο αν και βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου δεν το ήξερα. Γελάω πραγματικά. Ηταν ένα παιχνίδι για 9Χ9. Δεν είχαν χώρο να παίξουν οι παίκτες. Δεν υπήρχε χώρος να παίξεις. Με μια πάσα μαζευόταν γύρω σου οι ποδοσφαιριστές, ενώ η γραμμή τέρματος ήταν δίπλα στο πλάγιο άουτ. Ηταν πολύ δύσκολο».

-Την ομάδα του ΟΦΗ πως την είδες;

«Ο ΟΦΗ θα χρειαστεί ενίσχυση. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και να βγείς πρώτος γιατί μόνο ο πρώτος βγαίνει χρειάζεσαι έμπειρο ρόστερ και παίκτες που να γνωρίζουν την κατηγορία και εμπνέουν σεβασμό.

Το θέμα είναι να κερδίζεις, παίζεις ή δεν παίζεις καλά. Σε αυτά τα γήπεδα και ειδικά στα πλαστικά, ίσως χρειαστεί να μην παίξεις ποδόσφαιρο για να κερδίσεις, αλλά πρέπει να έχεις την καρδιά για να κερδίσεις.

Είδα ένα φόβο στους παίκτες του ΟΦΗ. Είναι μεγάλη ομάδα και έχει βάρος η φανέλα. Όπως επίσης το πρέπει να κερδίσω. Δεν είναι εύκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έκανε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει. Η κατηγορία είναι δύσκολη, χρειάζονται καλοί παίκτες, για να μπορέσει η ομάδα να τα καταφέρει. Στη Γ Εθνική γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι τα περισσότερα γήπεδα είναι πλαστικά. Το πρέπει να κερδίσω που σας είπα, είναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από τον κόσμο και καλούς ποδοσφαιριστές».

-Εσύ, γιατί έμεινες  χωρίς ομάδα, μέχρι και πριν το ενδιαφέρον του ΟΦΗ;

«Είναι το κλασικό Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκανα 2 μήνες προετοιμασία με το Λεβαδειακό, μέσα στην αβεβαιότητα και δυο μέρες πριν αρχίσει  το πρωτάθλημα, θυμήθηκαν να μη μου καταθέσουν το συμβόλαιο. Αυτά συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο για μένα ήταν ότι από τη στιγμή που είπα δεν φεύγω, με έβαλαν να προπονούμαι μόνος μου. Οι περισσότερες ομάδες είχαν κλείσει και δεν γινόταν να βρώ ομάδα. Δεν είμαι κανένας παίκτης 20 ετών, για να εισπράττω αυτή τη συμπεριφορά. Εχω κάνει μια διαδρομή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα συμβόλαιο με το Λεβαδειακό μέχρι το καλοκαίρι. Λύθηκε το συμβόλαιο, γιατί δεν ήθελα να μείνω σε μια ομάδα και να κάνω μόνο προπόνηση. Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό στην καριέρα μου. Ξαφνικά μου είπαν ότι δεν με θέλουν. Εγω μιλούσα με τον προπονητή και μου είπε ότι με ήθελε. Εκανα 40 ματς σε 1.5 χρόνο με αυτήν την ομάδα. Ξαφνικά μου είπαν ότι μεγάλωσα. Δεν κρατάω κακία όμως. Κοιτάζω μπροστά γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω».

-Με τον Εργοτέλη τι έγινε; Είχες κάνει συζητήσεις…

«Με τον Εργοτέλη, υπήρχε επίσης το πρόβλημα της οικογένειας. Οσο μεγαλύτερη είναι η κατηγορία, το πρόβλημα δε λύνεται εύκολα. Επίσης το συμβόλαιο με το Λεβαδειακό λύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι μεταγραφές των ελεύθερων τελείωσαν στις 11 του μήνα. Τους ευχαριστώ, γιατί έδειξαν για μένα μεγάλο ενδιαφέρον».