Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Κυπελλούχος ΕΠΣΑ ο Α.Σ. Σουρμένων με… όργια Καζαντζή

Published

on

Τα Σούρμενα ήταν η ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει τον 46ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ επικρατώντας με 2-1 του Χαραυγιακού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Το συγκρότημα των Ακριτίδη και Μητρούση με ηγέτη τον Γιώργο Καζαντζή που με δυο γκολ στο 10′ και στο 84′ τιμώρησε τους νερατζούρι έφτασε στο… έβερεστ πανηγυρίζοντας το στόχο που είχε τεθεί από την αρχή της σεζόν.

Μπροστά σε 3.000 κόσμο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη εκμεταλλευόμενοι τα ατομικά λαθη στην άμυνα των ‘νερατζούρι’.

Από την άλλη, ο Χαραυγιακός στο α’ μέρος ήταν… άφαντος ενώ η είσοδος των Μακρυγιάννη και Μπίτιλη στην επανάληψη παρότι συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ομάδας δεν αρκούσε προκειμένου ο σύλλογος από την Ηλιούπολη να πανηγυρίσει για πρώτη φορά τον τίτλο.

H κατάρα λοιπόν δεν έσπασε αφού ο Χαραυγιακός για τρίτη φορά δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο παρότι έφτασε πολύ κοντά.

Σεβάσμιος ο… Καζα-γκολ

Στο α’ μέρος οι ‘ροσσονέρι’ μπήκαν πολύ δυνατοί και κατάφεραν να προηγηθούν στο 10′. Μετα από σύγχυση που έγινε στην άμυνα του Χαραυγιακού, η μπάλα έφτασε στον Γιώργο Καζανή και με ένα ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου κάνοντας το 1-0.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 4′ το σουτ του Δημογιάνη πέρασε άουτ. Στο 18′ ο Δημογιάννης σέντραρε και ο Ακριτίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 20′ το σουτ του Καζαντζή δεν βρήκε στόχο,, με την κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 33′ να φεύγει άουτ στη σέντρα του Μετλίου.

Ο Χαραυγιακος απείλησε για πρώτη φορά στο 48′ με το σουτ του Μπιρμπιλή να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η είσοδος του… χοντρού τα άλλαξε ολα

Στην επανάληψη ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης βλέποντας ότι η ομάδα του ήταν… ασύνδετη και ότι δεν τραβούσε αποφάσισε να βάλει στο γήπεδο τον Παύλο Μπίτιλη και τον Χρήστο Μακρυγιάννη φρεσκάροντας τη μεσαία και επιθετική γραμμή.

Η είσοδος του ‘χοντρου΄’ αρκούσε προκειμένου ο Χαραυγιακός να πατήσει καλύτερα και να απειλήσει στο 54′ με το σουτ του Αναστασόπουλου να καταλήγει στον Λύρο που έδιωξε.

Στο 55′ ωστόσο ο Γιαννόπουλος στάθηκε πιο τυχερός και με ωραίο πλασέ… τιμώρησε την παλιά του ομάδα κάνοντας το 1-1. Στο 65′ ο Μπουγιούκος μετά το… κόψιμο του Δημογιάννη σούταρε όμως η μπάλα κόντρα στον Παπαδημητρίου. Στο 71′ ο Παπαδόπουλος είπε όχι στο σουτ το Χατζηπαναγιώτη με τον Χαραυγιακό να έχει καλές στιγμές στη συνέχεια με τους Αναστασόπουλο και Μπίτιλη.

Και ενώ το ματς έδειχνε ότι θα πάει στην παράταση ο Γιώργος Καζαντζής είχε διαφορετική άποψη αφού με σουτ στο 84′ νίκησε τον Παπαδόπουλο για δεύτερη φορά κάνοντας το 2-1 βάζοντας φωτιά στις εξέδρες των οπαδών των Σουρμένων.

Στα τελευταία λεπτά ο Χαραυγιακός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Κωνσταντίνου στο 87′ να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 89′ ο Μπίτιλης βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος από μαρκάρισμα όμως ο Καλογερόπουλος έδειξε παίζεται προκαλώντας τον θυμό των ανθρώπων του Χαραυγιακού.

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους με τα Σούρμενα να γίνονται ένα κουβάρι.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης) Παπαδόπουλος, Ζαρίφης (86′ Κωνσταντίνου), Ράμμος, Παπαδημητρίου, Βαζούκης, Τουγονυτζόγλου, Κωνσταντόπουλος (46′ Μακρυγιάννης), Φωστέρης, Μπιρμπιλής (46′ Μπίτιλης), Αναστασόπουλος, Γιαννόπουλος

ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Γιάννης Μητρούσης) Λύρος, Μελτίου, Θυμιανός, Μπουγιούκος, Ακριτίδης, Μανωλιάδας, Πρέκας (76′ Ζιώγας), Κορκολής (61′ Θεοδώρου), Δημογιάννης, Χατζηπαναγιώτης, Καζαντζής.