Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Κούτρος: “Στόχος ο πρωταθλητισμός με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου”

Published

on

Το πέρασμα του από τον Πανναξιακό ήταν απόλυτα επιτυχημένο αφού συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του νταμπλ στις Κυκλάδες, όχι όμως και με την άνοδο στην Γ’ Εθνική, αφού η ιστορική ομάδα δεν τα κατάφερε στα μπαράζ ανόδου την περίοδο 2014-2015.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης Κούτρος για πολλά χρόνια θα έχει να θυμάται τη Νάξο αφού όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο sportcyclades.gr το νησί αυτό του προξένησε την καλύτερη εντύπωση.

Ο ίδιος κύριος εντός και εκτός γηπέδου δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα αμφισβήτησης ενώ υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και μέλος της ομάδας έως σήμερα.

Ο 27χρονος επιθετικός στη συνέντευξη μίλησε για τον Πανναξιακό, την πορεία της ομάδας τη σεζόν που αγωνίστηκε, την επιστροφή του Γιάννη Κωστόπουλου, την πρόταση που δέχτηκε από τον ΑΟ Σύρου φέτος αλλά και το Θρίαμβο Χαϊδαρίου όπου θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από την θητεία σου στον Πανναξιακό;

Οι εντυπώσεις μου ήταν μόνο θετικές, καθώς η παρουσία μου στο νησί συνδυάστηκε με την πρώτη κατάκτηση νταμπλ του Πανναξιακού. Εκτός από αυτό, το θετικό ήταν ότι πραγματοποίησα μια από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές σεζόν στην καριέρα μου πετυχαίνοντας 29 τέρματα.

 viber_image.jpg

Τι είναι εκείνο που κρατάς από το πέρασμα σου;

Έχω κρατήσει πολλές επαφές και με τα παιδιά που συνυπήρξα συμπαίκτες αλλά και με κόσμο του νησιού. Νομίζω ότι ο κόσμος του νησιού είναι φιλόξενος και σου δίνει τη δυνατότητα να… δεθείς μαζί τους. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στη Νάξο ο κόσμος με αγκάλιασε και μου έδειξε να καταλάβω ότι δεν θα αντιμετωπίσω το παραμικρό πρόβλημα προσαρμογής.

Τι έχεις να πεις στον κόσμο του συλλόγου;

Ο κόσμος θα πρέπει να δείχνει υπομονή γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και η διοίκηση δεν μπορεί κάθε χρόνο να κάνει την οικονομική υπέρβαση. Η ομάδα πρέπει να έχει ως ασπίδα τον κόσμο της και σίγουρα οι φίλοι του Πανναξιακού θα πρέπει να στηρίζουν το σύλλογο και στις θετικές αλλά και στις δύσκολες στιγμές, αφού είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή η ομάδα θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.

547b8b31e5f9452bb1cc4a7be6d7da8e_XL.jpg

Θα επέστρεφες στον Πανναξιακό;

Υπάρχει διάθεση από την πλευρά μου να γυρίσω. Εφόσον έρθει εκείνη η στιγμή και η ομάδα με θέλει δεν θα αρνηθώ αφού όπως τόνισα και πριν ο Πανναξιακός αποτελεί μια ομάδα που μόνο θετικές αναμνήσεις μου φέρνει στο μυαλό.

Είναι η αλήθεια ότι σκέφτεσαι να μείνεις μόνιμα στο νησί στο άμεσο μέλλον;

Υπάρχει σαν σκεψη στο άμεσο μέλλον να γυρίσω μόνιμα στο νησί. Με κάνει να νιώθω σαν δεύτερη πατρίδα και υπάρχει η σκέψη να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στη Νάξο.

-Πως σχολιάζεις την επιστροφή του Γιάννη Κωστόπουλου;

Ο Γιάννης είναι ποδοσφαιριστής ανώτερης κατηγορίας κάτι που το αποδεικνύουν και οι συμμετοχές του. Θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα όσον αφορά το κομμάτι της εμπειρίας και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ομάδας για την προσπάθεια που έκαναν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό.

Διατηρείς επαφές με τους πρώην σου συμπαίκτες στον Πανναξιακό;

Διατηρώ με τους περισσότερους συμπαίκτες μου επαφές. Μιλάμε στο τηλέφωνο οχι καθημερινά αλλά αρκετές φορές και υπάρχει μια καλή σχέση με όλους. Άλλωστε δεν ήταν λίγο τα όσα πετύχαμε αφού θεωρούσαμε ο ένας τον άλλον οικογένεια. Αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας.

koy.jpg

-Είναι η αλήθεια ότι δέχτηκες κρούση από τον ΑΟ Σύρου το φετινό καλοκαίρι;

Ναι οι άνθρωποι του ΑΟΣ με είχαν προσελκύσει και φέτος αλλά είχα κλείσει ήδη στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου και ενημέρωσα τον κ. Βαρθαλίτη ότι θα ήταν αδύνατο να συνεργαστούμε αφού είχε δώσει το λόγο μου στην ομάδα.

-Πως βλέπεις τον Πανθηραϊκό και τη Θύελλα Καμαρίου όσον αφορά την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν;

Οι ομάδες της Σαντορίνη έχουν δυναμική καθώς όπως είδαμε και φέτος ο Πανθηραϊκός τερμάτισε στη 2η θέση του 7ου ομίλου πίσω από τον πρωταθλητή Αήττητο Σπατων. Θεωρώ ότι θα μπορέσει να κάνει ανάλογη πορεία και φέτος, ενώ για τη Θύελλα Καμαρίου θεωρώ ότι πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα που διατήρησε το βασικό της κορμό και με τις ποιοτικές κινήσεις που έκανε είναι δεδομένο ότι θα έχει καλή σεζόν.

koutran.jpg

Γιατί επέλεξες τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

Ήταν σημαντική η προσέγγιση του ανθρώπων. Ο προπονητής, Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Σαφράς και ο πρόεδρος, Μιχάλης Θεοδοσιάδης μου ανέλυσαν το πλάνο και τους στόχους της ομάδας και αφού με βρήκε σύμφωνο δεν είχα λόγο να απαντήσω αρνητικά.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας σου ομάδας;

Στόχος αποτελεί να κάνουμε πρωταθλητισμό και να παίζουμε όσο το δυνατόν γίνεται καλό ποδόσφαιρο. Εφόσον τα πετύχουμε αυτά, θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

-Σε προβληματίζει το γεγονός ότι θα αγωνιστείς στο δυσκολότερο τοπικό πρωτάθλημα της χώρας;

Δεν με φοβίζει το γεγονός. Άλλωστε έχω μάθει και στις προηγούμενες ομάδες που έπαιξε να αγωνίζομαι με πίεση. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα πιέζεσαι. Εφόσον διαχειρίζεσαι σωστά στις καταστάσεις και έχεις τα κατάλληλα πρόσωπα να σε στηρίζουν δεν θα πρέπει να φοβάσαι αλλά να παλεύεις.

Ποιες είναι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Να βοηθήσω και να βοηθήθω από την ομάδα και να κατακτήσω κάποιον τίτλο με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου.

Ποια ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική σου χρονιά;

Μπορώ να ξεχωρίσω κάποιες χρονιές αλλά δεν θα το κάνω γιατί τα τελευταία οκτώ χρόνια με κάθε ομάδα που αγωνίστηκα έχω πανηγυρίσει κάτι. Οπότε θα ήταν άδικο να χαρακτηρίσω κάποια χρονιά ως ιδανική.

koutros.jpg

Ποια είναι η δεύτερη ασχολία σου, μετά το ποδόσφαιρο;

Διατηρούμε μια οικογενειακή βιοτεχνία με αρχαϊκά αγάλματα και γενικά στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να ξεκουράζομαι.

-Γιατί επέλεξες τη Νάξο ως τον προορισμό των διακοπών σου;

Γιατί η Νάξος είναι το καλύτερο νησί που έχω επισκεφθεί. Είναι μεσα στην καρδιά μου και δεν θεωρώ ότι υπάρχει καλύτερος προορισμός για εμένα.

Η ιστοσελίδα μας ευχαριστεί το καφέ ”Kaps” και τους ιδιοκτήτες Γιάννη Καπαρέλη, Μαρία Καπαρέλη και Κυριακή Καπαρέλη που μας έδωσαν τη δυνατότητα για τη συνέντευξη στον Γιάννη Κούτρο.