Connect with us

stoplekto

Κοσμογονία ποδοσφαίρου στον Κορυδαλλό – Συγχαρητήρια του Δημάρχου Στ. Κασιμάτη

Published

on

Επτά ομάδες στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία Πειραιά

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Κορυδαλλού λάβαμε το παρακάτω  δελτίο τύπου :

«Την πιο παραγωγική χρονιά και ανοδική πορεία των τελευταίων ετών σημείωσαν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Κορυδαλλού.

Η ιστορική Προοδευτική κυριολεκτικά πάνω στο νήμα έχασε τη δυνατότητα συμμετοχής στα μπαράζ για την άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία από τον Εθνικό Πειραιά, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις με το θέαμα και την εξαιρετική ποιότητα που πρόσφερε σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα παρατηρήθηκε κοσμογονία, που πρώτη φορά συμβαίνει με τις ομάδες του Κορυδαλλού. Αξίζει να τονίσουμε την πορεία που είχαν οι σύλλογοι της περιοχής μας. Ο ΑΕΤΟΣ τερμάτισε στην τριάδα του πρωταθλήματος και ο Ερμής στην τετράδα, η Αστυπάλαια αν και «νεοφώτιστη» κατέλαβε την 8η θέση, η Θύελλα-Αχιλλέας και ο ΑΟ Κορυδαλλός τα πήγαν θαυμάσια στα μπαράζ και παρέμειναν στη Α΄ κατηγορία, εκεί όπου πανάξια ανέβηκε ο ιστορικός Δίας Κορυδαλλού, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε την τεράστια προσπάθεια της επίσης ιστορικής Κύπρου, που κατετάγη 2η στον όμιλο χάνοντας στις λεπτομέρειες το δικαίωμα για διεκδίκηση ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Το μέλλον είναι πάντως δικό της.

Και μόνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του προσεχούς τοπικού πρωταθλήματος, θα μετέχουν ΚΑΙ οι επτά ομάδες του Κορυδαλλού(!) στην ανώτερη κατηγορία της ΕΠΣΠ, αποδεικνύει την πρόοδο και εντυπωσιακή ανάπτυξη του δημοφιλούς αθλήματος στην περιοχή μας. Η εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη πιστώνεται στους ποδοσφαιριστές, τα τεχνικά επιτελεία, στους φιλάθλους και τις διοικήσεις των σωματείων. Η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια των σωματείων του ποδοσφαίρου, παρέχοντας χώρους, εγκαταστάσεις και δρομολογώντας σημαντικά έργα για τις προπονητικές και αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων. Αναφερόμενος στην πετυχημένη χρονιά του Κορυδαλλιώτικου ποδοσφαίρου ο Σταύρος Κασιμάτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που αισθάνομαι για την επιτυχημένη πορεία των ομάδων μας στα πρωταθλήματα. Παρακολουθώ από κοντά τη δύσκολη προσπάθεια των συλλόγων του Κορυδαλλού και θέλω να τους συγχαρώ όλους για την παραγωγική αυτή χρονιά. Ήταν αποτέλεσμα καλής προετοιμασίας και προσπάθειας στα γήπεδα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ως Δήμος το κορυδαλλιώτικο ποδόσφαιρο, με την πεποίθηση ότι θα κατακτήσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Και μεριμνούμε, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως για την κολύμβηση, που θα στεγαστεί στο νέο σύγχρονο κολυμβητήριο στα 88 στρέμματα, το οποίο δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες».