Connect with us

6ος Όμιλος

Κορυφή για τον Εθνικό Πειραιά, 1-0 τον Ιωνικό στο 90+4

Published

on

Ωρα κορυφής για τον Εθνικό Πειραιά που κέρδισε στ μεγάλο ντέρμπι τον Ιωνικό με γκολ του Κωνσταντινου στις καθυστερήσεις και πέρασε στην κορυφή  του 6ου ομίλου εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ισοπαλία της Προοδευτικής με το Διαγόρα.

Το συγκρότημα του Νίκου Νεντιδη μπορεί να μην πραγματοποίησε και την καλυτερη της εμφανιση αλλά πήρε αυτό που ήθελε και πλέον πάτησε κορυφή.

Από την άλλη, ο Ιωνικός στάθηκε όπως αρμόζει στην ιστορία του κατάφερε να περιορίσει τον Εθνικό όμως στο τέλος λύγισε.

Στο 7′ ο Κατσικοκέρης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κουρεπίνη αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 1-0.

Στο 9′ ο Παυλάκης επιχείρησε τη σέντρα όμως ο Μακρυγια΄ννης δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 17′ ο Σωπασής έκανε τη σέντρα ο Κατσικοκέρης ήταν στο κατάλληλο σημείο όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στο 31′ ο Κορνέζος έδιωξε η μπάλα κατέληξε στο σώμα του Σωπαση και λίγο έλειε να γινει το 1-0. Στο 32′ ο Ρομάνο έκανε τη σέντρα ο Κατσικοκέρης έπαισε πάλι τη κεφαλιά όμως ο Κουρεπίνης μπλοκαρε.

Στο 34′ στη μοναδική καλή στιγμή για τον Ιωνικό το σουτ του Αλεξίου πέρασε άουτ, ενώ στο 36′ οι γηπεδούχοι είχαν μοναδική ευκαιρία για το 1-0.

Ο Παυλάκης με τρομερή σέντρα βρήκε τον Ρομανό στο ύψος του πέναλτι όμως η κεφαλιά του Αργεντινού έφυγε λίο αουτ.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός μπλόκαρε ακόμη περισσότερο τον Εθνικό και τον περιόρισε αρκετά, αφού στο 62′ υπήρξε καλή στιγμή, με τη κεφαλιά του Κατσικοκέρη, ενώ στο 64′ ο Εθνικός σπατάλησε ακόμη μεγάλη φάση.

Μετά από πάσα του Σωασή στη πλάτη της άμυνας τον Μακρυγιάννης που έκανε το σουτ όμως ο Κουρεπίνης σωτήρια έδιωξε.

Στις καθυστερήσεις παρ’ όλα αυτά το συγκρότημα το Νίκου Νεντίδης κατάφερε να πα΄ρει τη νίκη.

Μετά από φάουλ του Ρομανο ο Κρητικος έστρωσε έτοιμο γκολ στον Κωνστνατίνου ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0 και έβαλε φωτιά στην κερκίδα των φιλάθλων του Εθνικού, προκαλώνστα ντελίριο ενθουσιασμού.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Νεντίδης) Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης, Μακρυγιάννης (80′ Γκέσιος), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης, Σωπασής (64′ Μαναλης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης) Κουρεπίνης, Πλάκας, Γιαταγανάκης, Παντελιδης, Κορνέζος, Αλεξιου, Χαλκιάς, Πογοσιάν, Ολα (90′ Φιλιμεγκας), Νικολέτος (87′ Σιδηροπουλος), Κάλτσας (69′ λ.τρ. Σικαλιάς).