Connect with us

Υποδομές

Κοντογιάννης: “Η διοίκηση του ΠΑΟ Ρουφ έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες”

Published

on

Σε λίγο χρονικό διάστημα ο Κώστας Κοντογιάννης κλείνει δυο χρόνια παρουσίας στην ακαδημία του ΠΑΟ Ρουφ ως προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Ο νεαρός κόουτς καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα προκειμένου τα επόμενα χρόνια η ‘Αούστρια’ να έχει στο δυναμικό της ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της και ο ίδιος με δηλώσεις του υποστηρίζει ουσιαστικά ότι μέσω της σκληρής δουλειάς μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

Ο ίδιος αρχικά σε ερώτηση σχετικά με αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους υποστήριξε:

“Πρέπει να αποφεύγουν τις συγκρίσεις με άλλους αθλητές και να τους ενδιαφέρει να περνούν καλά στην ακαδημία που ανήκουν. Εφόσον ένας νεαρός ποδοσφαιριστής περνάει καλά τότε το αποτέλεσμα θα έρθει. Παράλληλα πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη στους προπονητές.”

Ερωτηθείς για τους λόγους που ένα παιδί πρέπει να επιλέξει την ακαδημία του ΠΑΟ Ρουφ, ο 32χρονος προπονητής υποστήριξε

“Διότι υπάρχει το προπονητικό επίπεδο που είναι εξειδικευμένο σε κάθε ηλικία. Η διοίκηση έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και βρίσκεται στο πλάι των τμημάτων υποδομής. Από τους νεαρούς αθλητές δεν λείπει τίποτα και γενικά το οικογενειακό κλίμα ανεβάζουν το επίπεδο του συλλόγου”.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το κέρδος για έναν προπονητή σε μια ακαδημία ο Κώστας Κοντογιάννης δήλωσε:

“Σίγουρα είναι ευχάριστο το γεγονός ότι συνεργάζεσαι με παιδιά. Στόχος για εμένα αποτελεί να γίνονται πρώτα απ’ όλα άνθρωποι διότι το κοινωνικό προφιλ που διαμορφώνουν τα παιδιά παίζει σημαντικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Σημαντική βάση δίνεται και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι όμως ο άμεσος στόχος αποτελεί να αναδεικνύει η ακαδημία και ανθρώπους με ήθος αφού το επίπεδο είναι υψηλό”.