Connect with us

6ος Όμιλος

Κερατσίνι από… ατσάλι, 1-0 το Διαγόρα που φωνάζει για τη διαιτησία!

Published

on

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο βρήκε το Κερατσίνι να είναι ο μεγάλος νικητής αφού με πέναλτι στις καθυστερήσεις επικράτησε με 1-0 του Διαγόρα και έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορια.

Το συγκρότημα του Βασίλη Σπάθα εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μια αφορά τον παράγοντα έδρα και σε συνάρτηση με τη… μαχητική ψυχή που έδειξε πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή χωρίς να καταφέρουν ιδιαίτερα απειλητικοί και σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι δυο από τα επιθετικά όπλα του Βασίλη Σπάθα κρίθηκαν ανέτοιμα να αγωνιστούν εξ αρχής και η αναφορά μας γίνεται στους Γιώργο Ντούλια και Νίκο Μπερνιδάκη.

Παρ’ ολα αυτά, οι γηπεδούχοι με την επιμονή που έδειξαν κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι στο τέλος και να πετύχουν ακόμη μια σημαντική νίκη φτάνοντας στην 7η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα ξεπερνώντας και τη Ρόδο.

Από την άλλη, ο Διαγόρας σε ακόμη ένα ματς κατάφερε να αποδείξει ότι δικαίως χαρακτηρίζεται μια ομάδα που έχει σφραγίδα προπονητή (Νίκου Παντέλη) διατηρώντας τους “ροσσονέρι” μακριά από τα καρέ του Στεφανάκου και προσπαθώντας να χτυπήσουν σε καίρια σημεία. Παρ’ όλα αυτά, η ατυχία των νησιωτών “χτύπησε” στις καθυστερήσεις όταν και ο αντίπαλος κέρδισε το πέναλτι που έκρινε τον αγωνα.

Για το Διαγόρα αυτή ήταν η τρίτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα παραμένοντας στους 16 βαθμούς.

Η μετριότητα του ματς έχει να κάνει ασφαλώς και με τον επιβαρυμένο αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 3′, όταν ο Στεφανάκος έδιωξε δύσκολα το φάουλ του Πασαλίδη. Στο 27′ ο Πασαλίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σιγάλας με το γόνατο προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως έφυγε μόλις άουτ.

Στο 31′ το Κερατσινι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους, όταν ο Καρέλης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε απέναντι από το Στεφανάκο όμως ο έμπειρος πορτιέρο πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα.

Στην επανάληψη μετά από ένα τέταρτο σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη στον αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Σερτζίνιο  έκανε την παράλληλα σέντρα όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66′ το Κερατσίνι, με τον επικίνδυνο Πασαλίδη αφού εκτέλεσε το φάουλ και ανάγκασε τον θηριώδη τερματοφύλακα, Στεφανάκο, να απομακρύνει με γροθιές.

Στο 73′ ο Γιώρας είδε την εκτέλεση του Σερτζίνιο να περνάει αρκετά μέτρα άουτ, με το ρυθμό να πέφτει στα τελευταία λεπτα.

Στο 74′ το σουτ του… δαιμόνιου Ντούλια βρήκε σε ετοιμότητα τον Στεφανάκο που σε ακόμη μια φάση αντέδρασε σωστά και μπλοκαρε.

Στο 79′ η κεφαλιά του Σιγάλα που βρέθηκε ανενόχλητος στην αντίπαλη άμυνα πέρασε αρκετά άουτ.

Στις καθυστερήσεις ωστόσο το Κερατσίνι κέρδισε πέναλτι όταν ο Σκεντεράι εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα αναπήδησε στον αγωνιστικό χώρο και σύμφωνα με την υπόδειξη του διαιτητή κατέληξε στο χέρι του Μήτκα.

Ο διαιτητή υπέδειξε την εσχάτη των ποινών αποβάλλοντας τον Σουάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σκεντεράι, με τον Αλβανό άσο να ευστοχεί και να χαρίζει μια μεγάλη νίκη στους “ροσσονέρι”.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νησιώτες εξέφρασαν πολλά παράπονα τη στιγμή του πέναλτι.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ(Βασίλης Σπάθας): Γιώρας, Σιγάλας, Σκεντεράι, Μπατής, Βατής, Παπασπύρος, Τσουβαλτσίδης (90+6′ Μεγαλοοικονόμου), Διάκος, Σιάνος (56′ Μπερνιδάκης), Πασαλίδης (86′ Γκιάτσης), Καρέλης (58′ Ντούλιας).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Νικος Παντέλης): Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Μεντής, Ρούνιτς, Πέεφ (86′ Καρπαθάκης), Σουάνης, Αγγελούδης (67′ Γεωργίου), Βελέτης, Μήτκας, Μπακάλης, Σερτζίνιο (75′ Κιοσσέογλου).