Connect with us

slideshow

Κατατέθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο – Τέλος στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Τι αναφέρει για ΤΑΠ και Λέσχες φίλων των ομάδων

Published

on

Σήμερα, Τρίτη (21/4), κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, Στο σχέδιο νόμου καταργείται το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως είχε εξαγγείλει ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής: ”Καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

 

Επιπροσθέτως: ”επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις”, αναφέρει το νομοσχέδιο, στο οποίο επισημαίνεται ότι: ”αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού”.

 

Επίσης, σημειώνεται ότι: ”’Υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν…, βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους”.

Ξεκάθαρα: ”απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως”. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ”κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ”.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply