Connect with us

Uncategorized

Καλώς τα παιδιά.. στο Φάληρο – Νίκη με 2-1 για τον Ολυμπιακό..

Published

on

Αν στόχος ηταν οι τρεις βαθμοί της νίκης και μια πειστική εμφάνιση λίγες ημέρες μετά την εξαιρετική παρουσία στο Λονδίνο, τότε μπορεί να ειπωθεί ότι “αποστολή εξετελέσθη…”.

 

Ο Ολυμπιακός έκανε… σεφτέ με “τρίποντο” στα φετινά ντέρμπι της Superleague, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1 στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης”, έφτασε τους εννέα βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας και δυο παιχνίδια λιγότερα, την ώρα που η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχασε για δεύτερη φορά με ανατροπή την τρέχουσα σεζόν. Η πρώτη ήταν στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη…

 

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, δεν πτοήθηκαν από το τέρμα του Μπαλάφα κόντρα στη ροή του ματς (24′), γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση μέσα σε ένα εξάλεπτο (35′ και 41′) με τους Φουστέρ και Τζεμπούρ και στην επανάληψη είδαμε τον ρυθμό να πέφτει και το θέαμα να μην είναι ανάλογο.

 

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός μπροστά, έχοντας εξουδετερωμένο τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος νικήθηκε στη μεταξύ τους μονομαχία με τον MVP του αγώνα, Βασίλη Τοροσίση.

 

Ο αγώνας

 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκούντως «χορταστικό», οι δυο ομάδες είχαν πάθος, δύναμη και όρεξη, δεν ξέφυγαν σε κανένα σημείο και γενικά παίχτηκε όμορφη μπάλα. Ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος και με την… ορμή του κόσμου του, είχε το “πάνω χέρι” και πίεσε περισσότερο, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ευτύχησε να πάρει πρώτος κεφάλι στο σκορ και να “παγώσει” προσωρινά το φαληρικό γήπεδο.

 

Αφού πρώτα οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν την… μπόρα του πρώτου δεκάλεπτου, ισορρόπησαν και στο 24′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, ο Κοστάνσο δεν κατάφερε να διώξει καλά την μπάλα και από τη μικρή περιοχή ο Μπαλάφας με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

 

Μετά το αρχικό μούδιασμα, οι Πειραιώτες ανέβασαν και πάλι στροφές, ανασυγκροτήθηκαν και πριν φύγει το ημίχρονο πέτυχαν την ανατροπή. Στο 35′ και σε σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Φουστέρ με κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, ενώ τρία λεπυά μετά ο Φέισα έκανε δυνατό δεξί σουτ και ο Κρέσιτς απέκρουσε υπέροχα με το δεξί χέρι.

 

Στο 41′, ο Μιραλάς έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ο Τζεμπούρ πετάχτηκε ανάμεσα από Τσιρίλο και Μαλεζά και με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό, ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα.

 

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

 

Με πιο δραστήριο τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, χωρίς όμως να κάνει φάσεις. Για αρκετή ώρα η μπάλα παιζόταν στο κέντρο και είχαμε λιγοστές ευκαιρίες, όπως του Τζεμπούρ στο 64′ και του Τοροσίδη στο 74′.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ο Ολυμπιακός πίεσε για ένα τρίτο γκολ, δεν το πέτυχε και ο ΠΑΟΚ παραλίγο να κάνει το 2-2 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γεωργιάδης έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως ήταν αδύναμο και ο Κοστάνσο μπλόκαρε σταθερά.

 

Αμέσως μετά, ο Κουκουλάκης σφύριξε τη λήξη και ο πρωταθλητής Ελλάδας πανηγύρισε ένα ακόμ τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, στην προσπάθεια που κάνει για διατήρηση των κεκτημένων του.

 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Φέισα (70′ Μοντέστο), Ιμπαγάσα (67′ Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς (92′ Αμπντούν), Τζεμπούρ.

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο (87′ Σπαντάτσιο), Μπαλάφας, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (74′ Ιβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Πηγή: Woop.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply