Connect with us

4ος Όμιλος

Καλοπήτας: Δίκαιο το αποτέλεσμα

Published

on

Ικανοποιημένος από τη νίκη που πανηγύρισε η ομάδα του σε βάρος της Τριγλίας Ραφήνας παρουσιάστηκε ο προπονητής του Ιωνικού, Ηλίας Καλοπήτας, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που παραχώρησε όπου και τόνισε:

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο συνάδελφο, τον γνωρίζω χρόνια και ξέρω τη δουλειά που κάνει. Ήμουν προετοιμασμένος και είχα δει την Τριγλία στα τελευταία παιχνίδια και ήξερα ότι θα συναντήσουμε μια ομάδα που έχει αλλάξει αγωνιστικό στυλ. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε αρκετά. Όμως είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μου, από την προσπάθεια των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια γιατί ερχόμαστε να παίξουμε σίγουρα σε ένα γήπεδο που δεν μας ευνοεί. Δηλαδή δεν μπορείς εύκολα να έχεις την κατοχή της μπάλας και ειδικά ψηλά στο επιθετικό μισό. Παρ’ ολα αυτά νομίζω ότι ξεκινήσαμε και στο α’ ημίχρονο καλά και δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες. Δεν θυμάμαι καποια ιδιαίτερη απειλή, θυμάμαι όμως ότι μπορούσε η Τριγλία να γίνει επικίνδυνη ανά πάσα ώρα στιγμή, γι αυτό είχαμε πει ότι έπρεπε να είμαστε πολύ καλά προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο και από εκεί και πέρα επιθετικά σίγουρα να εφαρμόσουμε αυτά τα πράγματα που δουλεύουμε. Νομίζω ότι παίξαμε κάθετα αρκετά, το θέλαμε. Είχαμε πει ότι έπρεπε να το κάνουμε, και δημιουργήσαμε και άλλες ευκαιρίες. Νομίζω ότι μπορούσε το σκορ να είχε ανοίξει πιο νωρίς, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε την ποιότητα να κάνουμε αλλαγές και τα παιδιά που θα έρθουν από τον πάγκο να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό δεν έχει γίνει μόνο σήμερα αλλά και έχει γίνει και σε άλλα ματς. Θεωρώ παρ’ όλα αυτά ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο παρότι είναι σκληρό αφού συνέβη στα τελευταία λεπτά’.

Ερωτηθείς πως πρέπει να… χτίσει ο Ιωνικός ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί την Κυριακή με τον Ερμή Ζωνιανών, ο νεαρός προπονητής δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή δεν είναι το μυαλό μας στο πως να κάνουμε ανάλυση για το ματς που ακολουθεί. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Αυτό που προέχει είναι να χαρούμε τη νικη μας και από αύριο (σ.σ. Σήμερα) να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για το επόμενο ματς, αλλά σε γενικές γραμμές θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς. Με προσοχή και προσήλωση στο στόχο.

Σε σχετική ερώτηση εάν θεωρεί σημείο κλειδί την αποβολή του Παπασάβα και τις αλλαγές, ο Ηλίας Καλοπήτας είπε:

Σίγουρα, αλλά θυμάμαι ότι και μέχρι τότε ήμασταν αρκετά καλά. Στο β ημίχρονο μπηκαμε καλά, είχαμε την κατοχή της μπάλας, άλλαξε η μπάλα πλευρές και σίγουρα η αποβολή αυτή μας έκανε πιο εύκολο το έργο ώστε να κερδίσουμε μέτρα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα το δύσκολο ήταν να περάσει η μπάλα στους επιθετικούς. Σήμερα παίξαμε με πολλούς επιθετικούς και με τις αλλαγές που έγιναν και το πρόβλημα ήταν εκεί. Οι συνθήκες μας δυσκόλεψαν γιατί ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε εύκολα να κάνει το κοντρόλ του και την ενέργεια του, αλλά αυτή ήταν η δυσκολία μας. Πάντως, σίγουρα μας ευνόησε το γεγονός ότι αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστης’.