Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Κακκαβάς: “Να ανεβάσουμε τον κόσμο και πάλι στα… δέντρα”

Published

on

Ο άνθρωπος που έχει βάλει την υπογραφή του σε αρκετές ανόδους της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ο Σάκης Κακαβάς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα μας για το ένδοξο παρελθόν, το ελπιδοφόρο παρόν και το λαμπρό μέλλον που περιμένει την ομάδα μας.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα εγκαινιάζει μια σειρά συνεντεύξεων με ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο σύλλογο.

Ο Σάκης Κακαβάς, «ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του στο «peagiaeleousa1936.gr» θυμάται τις «δυνατές» στιγμές που έχει ζήσει ως παίκτης και προπονητής της ομάδας και δίνει το στίγμα του σήμερα αλλά και του αύριο, από τη θέση που έχει πια στο διοικητικό συμβούλιο.

Η συνέντευξή του Σάκη Κακαβά στο «apeagiaeleousa1936.gr»

«Κατ’ αρχάς η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα αποτελεί μια μεγάλη ιστορία για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο από το 1936. Εγώ γεννήθηκα ποδοσφαιρικά στην ομάδα αυτήν στα 15 μου, έφυγα στα 19 μου για την Προοδευτική, μετά πήγα στον Ατρόμητο Πειραιά και επέστρεψα το 1987 όταν ήταν στη Β’ κατηγορία. Την ανεβάσαμε στην Α’ Αθηνών και μετά στη Δ’ Εθνική. Αποτελεί μέρος της ζωής μου η ΑΠΕ», μας λέει αρχικά.

Οι πιο έντονες στιγμές που έχετε ζήσει με την ομάδα;

«Είναι πολλές… Αρχικά, να πούμε για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, πως σ’ αυτήν την ομάδα έχουν παίξει παίκτες Α’ Εθνικής όπως οι Μαριώλης, Μίμης Παπαϊωάννου, Χατζησκουλίδης, Κατσικογιάννης… δεν πιστεύω σε ομάδες Α’ Αθηνών να έχουν υπάρξει τέτοιοι παίκτες. Και τις δύο χρονιές που ανεβήκαμε παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ερχόταν ο κόσμος στο γήπεδο και το ευχαριστιόταν. Κόσμος και ξένος όχι μόνο οπαδοί της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, όταν ήρθα για πρώτη φορά ως προπονητής, υπό την προεδρία του κ. Τραγκουμανίδη και με ένα συμβούλιο που αποτελούνταν από άξια άτομα όπως οι Γιάννης Ρούσσος, Χρήστος Τσουκαλάς, Μιχάλης Γούναρης και Μιχάλης Δαλαταριώφ, πήραμε την ομάδα τελευταία 12 αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και τη σώσαμε με μία ήττα και μία ισοπαλία. Αυτή ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά.

Μετά  ακολούθησε άλλη μία άνοδος από τη Β’ Αθηνών – κάτι που συνέβη ξανά».

Είστε, δηλαδή, ο άνθρωπος των ανόδων;

«Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, θα έλεγα. Από εκεί και πέρα αποφάσισα και ‘γω να συμμετάσχω στα διοικητικά της ομάδας βοηθώντας όσο μπορώ μια παρέα ανθρώπων, ώστε να γίνουμε και πάλι δυνατοί γιατί κακά τα ψέματα είχαμε φτάσει σε τέλμα. Πιστεύω πως από δω και πέρα την ΑΠΕ την περιμένουν μόνο τα καλύτερα».

Αυτή τη στιγμή σε ποιο επίπεδο είναι η ομάδα;

«Κοιτάξτε, το καλοκαίρι η ομάδα ήταν στο μηδέν. Τα παιδιά που αποφάσισαν να ασχοληθούν κάνουν μια αξιέπαινη προσπάθεια, γι αυτό και αποφάσισα να ασχοληθώ. Με πρωτεργάτη τον προπονητή Τάκη Γιαννόπουλο, ξεκινήσαμε με πολλούς μικρούς… Δεν αρχίσαμε καλά γιατί αυτά τα παιδιά δεν είχαν εμπειρία από τη Β’ Αθηνών που για μένα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Στην πορεία ως συμβούλιο, πήραμε και 2-3 παίκτες που έπρεπε, στρώσαμε ως ομάδα και είμαστε σ’ αυτό το σημείο».

Το μέλλον πώς το βλέπετε;

«Αν συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι, το ίδιο πάθος, με τους ίδιους παίκτες, τον ίδιο προπονητή και την ίδια διοίκηση, του χρόνου θα πάμε ακόμη καλύτερα. Να πω επίσης κάτι που το έχω τονίσει ΠΑΝΤΟΥ: Τους παράγοντες που έχει η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στο περιβάλλον της δεν τους έχει καμία άλλη ομάδα σ’ όλο το λεκανοπέδιο. Αρκεί, βέβαια, αυτοί οι παράγοντες να ενωθούν. Αν συμβεί αυτό, σε συνδυασμό με το γήπεδό μας που φτιάχνεται και ελπίζουμε από του χρόνου να παίζουμε εκεί, θα ξεκινήσουν τα παλιά, τα… καλά. Θα πρωταγωνιστούμε και στην Α’».

Μιλήσατε  για το γήπεδο, το οποίο το έχετε ζήσει στις δόξες του. Θα επιστρέψει ο κόσμος κοντά στην ομάδα;

«Ο κόσμος σίγουρα θα έρθει ξανά στο γήπεδο, η Αγία Βαρβάρα είναι μια κλειστή κοινωνία. Όπως είναι και το σύνθημά μας, είμαστε «Μια ομάδα, μια πόλη, μια ιστορία». Ο κόσμος στο βουνό, σε ντέρμπι με τον Φωστήρα επειδή δεν χωρούσε στις εξέδρες, είχε ανέβει στα δέντρα. Μιλάμε για τόσο πολύ κόσμο… Ε, αυτό θέλουμε να πετύχουμε ξανά. Και θα το πετύχουμε. Έζησα μεγάλες στιγμές ως παίκτης στα Ριμινίτικα, ελπίζω να τα ζήσουμε ξανά.

Με τη βοήθεια των χορηγών μας δεν λείπει τίποτα στα παιδιά. Μόλις οργανωθούμε περισσότερο και δημιουργήσουμε παίκτες δικούς μας, που έρχονται ήδη από τις ακαδημίες μας, τότε η Αγία Ελεούσα θα είναι από τις κορυφαίες στην Αθήνα».