Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής ΑΕ Μοσχάτου – Αετός Κορυδαλλού 2-2

Published

on

«Φωνάζουν » οι Μοσχατιώτες για τη διαιτησία

Από το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον Αετό Κορυδαλλού που έληξε ισόπαλο 2-2  νικητής αναδείχτηκε ο …Ατρόμητος Πειραιά που  πήρε προβάδισμα στην υπόθεση άνοδος.

Και οι δυο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη  σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα . Γκολ , φάσεις , πάθος , δύναμη σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο  .

Οι Μοσχατιώτες ήταν πιο επιθετικοί απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις τους αντιπάλους τους  , προηγήθηκαν δυο φορές χωρίς όμως να κρατήσουν τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά ο Αετός παίζοντας ψυχωμένα , με σωστή αμυντική τακτική προσπάθησε να κρατήσει, όσο γινόταν,  τους αντίπαλους επιθετικούς και με επικίνδυνες αντεπιθέσεις έβγαινε στην κόντρα , απαντώντας τις  κατάλληλες στιγμές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους , που μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Σουλάι , επωφελήθηκε ο Σαπαλίδης , προχώρησε γρήγορα και με πλασέ έγραψε το 1-0 .

Δυο ακόμα ευκαιρίες για τους παίκτες του Μοσχάτου  να « καθαρίσουν »  από νωρίς το παιχνίδι αλλά την κοντινή κεφαλιά του Σούφλα στο 10’  και το κοντινό σουτ του Σαπαλίδη εξουδετέρωσε ο Δρίβας.

Στο διάστημα αυτό ο Αετός προσπάθησε για  την ισοφάριση . Και ενώ στο 7’ και στο 12’ η κεφαλιά  και το σουτ αντίστοιχα του Παπαθανασίου πέρασαν μόλις άουτ , στο 29’ ήλθε η ισοφάριση . Μετά από σέντρα του Παπαθανασίου ο Χατζάκης με πλασέ έφερε το παιχνίδι «στα ίσια»( 1-1) .

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στο α’ μέρος μπήκε η ΑΕΜ στην επανάληψη . Με φούρια . Και στο 48’ ο Σαπαλίδης και πάλι , εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας , και αφού «άδειασε »  με προσποίηση τον Δρίβα με πλασέ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του που βρέθηκε κοντά στο τρίτο γκολ στο 54’ όταν το σουτ του Δρυμούση απέκρουσε με κεφαλιά στη γραμμή ο Μηλιώνης.

Αντί λοιπόν να γίνει το 3-1 έγινε το 2-2 στο 60’ με σουτ του  Παπαθανασίου. Σε μια φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον βοηθό Μητάκο.

Στο 69’ το σουτ του Σούφλα πέρασε μόλις άουτ .

Οι φιλοξενούμενοι στο 75’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τουρκοχωρίτη.

Το αριθμητικό αβαντάζ προσπάθησαν εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Χατζηαλέξη και στις καθυστερήσεις  έχασαν δυο σημαντικές ευκαιρίες με τον Σούφλα στο 95’  ( κεφαλιά μόλις άουτ) και Μπόλη 97’ ( το κοντινό  σουτ που έπιασε μπλόκαρε ο Δρίβας.

Και ερχόμαστε στη διαιτησία του Τσαμούρη. Έκανε λάθη. Δεν θα πούμε για δυο πέναλτι που ζήτησαν οι του Μοσχάτου, αλλά το ένα στο 75’  στην ανατροπή του Σαπαλίδη από τον Μπερίσα  έπρεπε  να το καταλογίζει , αφού ήταν και κοντά . Στο τέλος κράτησε εννιάμιση  λεπτά καθυστέρηση…..  Γενικά όμως  δεν έδειξε  πυγμή σε αρκετές περιπτώσεις  και ήταν διστακτικός στις αποφάσεις του.

Με τη λήξη απειλήθηκαν επεισόδια καθώς οπαδοί του Μοσχάτου αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες του Αετού υποστηρίζοντας ότι ο Ουκόνου έκανε άσεμνη χειρονομία.  Κάποιοι μάλιστα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους , αλλά με την παρέμβαση της αστυνομίας δεν σημειώθηκαν άλλα παρατράγουδα.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ : Παπαδόπουλος, Κάραβος( 83’ Κάλφας), Σκορδίλης, Σουλάι( 89’ Μπόλης), Καραπιπέρης, Μπούγιας( 71’ Κωτσερίδης) , Φιαμέγκος,  Σούφλας, Σαπαλίδης, Μπαμίχα, Δρυμούσης .

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Δρίβας, Σταύρου, Ξενιτόπουλος, Μηλιώνης( 73’ Μπερίσα), Τουρκοχωρίτης, Σιδηρόπουλος, Παπαθανασίου ( 80’ Αναγνωστάκης) , Μάναλης( 61’ Τσιμιλιώτης), Βύρης( 83’ Ουκόνου), Χατζάκης, Φλέγκας .