Connect with us

4ος Όμιλος

Ιάλυσος-Εθνικός Πειραιά 3-2

Published

on

Σε ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος, ο Ιάλυσος εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα μένοντας για τέταρτο συνεχομενο χρόνο αήττητος στο ‘Οικονομίδειο’. Τελευταίο θύμα του για φέτος ήταν ο Εθνικός Πειραια, με τους ‘τοξοβόλους’ να παίρνουν τη νίκη με 3-2 και να αποχαιρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους 140 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση που αφορούσε την 29η αγωνιστική. Από την άλλη, ο Εθνικός παρότι στάθηκε σε ακόμη ένα ματς αρκετά καλά επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την 8η ήττα του στο πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη καλή φάση ανήκει στους Πειραιώτες, με το φάουλ του Αλεξανδρόπουλου να περνάει άουτ. Στο 14′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Κάτε Φονσέκα βρήκε τον Παναγιώτη Μαθιό με κάθετη πάσα και ο δεινός σκόρερ των νησιωτών με πλασέ έγραψε το 1-0. Στο 24′ μετά από λάθος που συνέβη στην άμυνα του Ιάλυσου μεταξύ του Φυλακούρη και του Παπαδόπουλου ο Κατίδης με πλασέ έγραψε το 1-1. Στο 26′ ο Αντώνης Αθανασίου σούταρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να βλέπει το φάουλ που εκτέλεσε να καταλήγει στην αγκαλιά του Βουτσινά.

Στο 42′ οι νησιώτες πήραν και πάλι το προβάδισμα, χάρις σε προβολή του Α. Αθανασίου. Στην τελευταία φάση του α’ μέρους, ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε με φάουλ τον Λεωνιδόπουλο όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Εθνικό να πιέζει και να ισοφαρίζει στο 58′ με σουτ του Κομνηνού ο οποίος έφυγε στην πλάτη της νησιώτικης άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει. Στο 67′ ακυρώθηκε γκολ του Μαθιού ως οφσάιντ, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να παίρνει το… αίμα του πίσω στο 76′. Συγκεκριμένα, εκμεταλλεύτηκε την κάθε πάσα του Α. Αθανασίου και αφού πέρασε τον Βουτσινά σημείωσε το τελικό 3-2. Στο 79′ ο Βουτσινάς έδιωξε εκπληκτικά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μαθιου, ενώ στην επόμενη φάση ο Εθνικός είχε μια καλή στιγμή με τον Κομνηνό όμως το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στα τελευταία λεπτά, το συγκρότημα του Θύμιου Γεωργούλη πίεση όμως το 3-2 έμεινε μέχρι τέλους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ παικτών όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι ο Εθνικός φωνάζει για δυο περιπτώσεις θεωρώντας ότι κακώς δεν αποβλήθηκε ο Φυλακούρης με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα πάνω στον Κομνηνό, ενώ, υποστηρίζουν ότι έπρεπε να μετρήσει το τέρμα που σημείωσε ο Παυλάκης και ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Γιώργος Σάββενας) Παπαδόπουλος, Παπαδημήτρης, Ρεκλείτης, Φυλακούρης (46′ Καρπαθάκης), Κοκκίνης, Αθανασίου Π., Φονσέκα, Σπάρταλης (61′ Μαρίνου), Αθανασίου Α. (78′ Σαχίνης), Παφιάκης, Μαθιός.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης) Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης (56′ Αργυρίου), Μαντζώρος, Μπένα, Μαρτίνος (77′ Μαναλης), Κατίδης, Σούφλας, Κομνηνός (82′ Γερόλυμος), Λεωνιδόπουλος, Αλεξανδρόπουλος.