Connect with us

7ος Όμιλος

Θύελλα Ραφήνας: Το αουτσάιντερ που έκανε πρωταθλητισμό και στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣΑΝΑ

Published

on

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2018 όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου έχουμε βιαστεί να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με τις ομάδες που συγκαταλέγονται στα φαβορί και στα ουτσάιντερ κάθε σεζόν.

Εκεί που έγινε μεγάλος ντόρος ήταν στον 7ο όμιλο, όπου όλοι μας… πέσαμε μέσα αφού χαρακτηρίζαμε τον Αήττητο ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και η ομάδα της Ανατολικής Αττικής κατέκτησε το πρωτάθλημα με σχετική ευκολία.

Η έτερη ομάδα της Τριγλίας Ραφήνας μετά από 12 χρόνια υποβιβάστηκε στο τοπικό, όμως, για τη Θύελλα ένα μεγάλο ποσοστό είχε χαρακτηρίσει ως την ομάδα που δεν συγκέντρωνε σχεδόν καμία πιθανότητα για παραμονή στην κατηγορία.

Μια ομάδα που αποφάσισε να πορευτεί εξ ολοκλήρου σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις υποδομές αλλά και με παιδιά έμπειρα που έχουν συνδέσει την ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία με τους “πράσινους” όπως οι Παναγιώτης Γεραγωτέλλης, Βαγγέλης Μανουσάκης, Αλέξανδρος Χαρακτίδης και Βαγγέλης Ντόσκας.

Ο Σταύρος Ηλιόπουλος ήταν το πρόσωπο που ζώστηκε με… εκρηκτικά και πήγε στην αποστολή αυτοκτονίας με ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά από την πρώτη ημέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας, δείχνοντας το δρόμο και στα υπόλοιπα μέλη κάνοντας μάλιστα να πιστέψουν το εγχείρημα αυτό.

Η εκκίνηση σίγουρα προβλημάτισε πολλούς, όμως, η Θύελλα όχι απλά κάθε Κυριακή παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο αλλά με τη δουλειά των Ηλιόπουλου και Αργυρίου, έδειχνε ότι έχει παρόν αλλά και πάνω απ’ όλα μέλλον.

Αποτέλεσμα κάθε Κυριακή να… στέλνει απαντήσεις στις ομάδες με υψηλά μπάτζετ, οι οποίες ωστόσο παρέμεναν άδειες από θέματα υποδομών.

Η λήξη της αγωνιστικής περιόδου βρήκε τη Θύελλα όχι απλά να πετυχαίνει την παραμονή της, αλλά, να κατακτάει μετά από δυο χρόνια το Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ και σίγουρα οι Σπύρος Λουκάτος και Χρήστος Μυτιληναίος που πάντα παραμένουν πάντα χαμογελαστοί είδαν το πλάνο που εκπόνησαν μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. να πετυχαίνει.

Τέλος, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη φετινή Θύελλα είναι οι πρωταγωνιστές που δεν ήταν άλλοι από τους νεαρούς παίκτες….

Οι Πάντος, Μπουντάκης, Αράπης, Σουλτανίδης (17 χρονών) και πολλά άλλα παιδιά πήραν το χρίσμα και πλέον έγιναν… άντρες που θα προσελκύσουν τις λίστες πολλών συλλόγων.