Connect with us

4ος Όμιλος

Θανέλλας: Καλύτεροι στο α’ ημίχρονο-Πιεστήκαμε στην επανάληψη

Published

on

Απογοητευμένος από την ήττα κόντρα στον ΟΦΗ εμφανίστηκε ο προπονητής του Αστέρα Βάρης, Φώτης Θανέλλας, στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το ματς. Ο ίδιος στάθηκε στην θετική εικόνα που είχαν οι παίκτες του στο α’ μέρος ενώ υπογράμμισε ότι στην επανάληψη ο αντίπαλος ήταν ανώτερος. Αναλυτικά, η τοποθέτηση του για τον αγώνα: Όταν κοιτάς τον ΟΦΗ στα μάτια στο α’ ημίχρονο και δημιουργείς τρεις με τέσσερις ευκαιρίες, μοιραίο είναι να είσαι στεναχωρημένος που δεν πήρες κάτι. Στο β’ ημίχρονο γύρισε το ματς, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, μας πίεσε από παντού δεχτήκαμε ένα γκολ το οποίο δύσκολα δέχεσαι αφού δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Δεν μας μένει τίποτα άλλο, καθώς πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς έχοντας στόχο τη σωτηρία’.

Ερωτηθείς εάν έχει προετοιμάσει κάποιο plan b με τη δεδομένη πίεση που θα ασκούσε ο ΟΦΗ, Ο έμπειρος κόουτς είπε: ‘Όσο περνούσε η ώρα ξέραμε ότι θα πιεστούμε και περισσότερο γιατί ο ΟΦΗ κυνηγάει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, εμείς κυνηγούσαμε δυο έως τρια. Σίγουρα κάποια στιγμή δεν είχαμε και τις λύσεις αλλά και τις επιλογές να κάνουμε κάτι διορθωτικό. Στον πάγκο μου είχα δυο στόπερ, είχα γενικά μεσοαμυντικούς παίκτες και τον τερματοφύλακα. Δεν είχα επιλογές για να κυνηγήσουμε κάτι άλλο και μοιραία έγινε αυτό το 0-1 το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος’.

Σε ερώτηση για τη συγκομιδή που χρειάζεται ο Αστέρας, ο Φώτης Θανέλλας υπογράμμισε:

Νομίζω ότι για τρίτη Κυριακή μας γίνονται δώρα. Εμείς το παιχνίδι που είχαν σαν στόχο ηταν εκείνο κόντρα στην Επισκοπή αυτό το οποίο χάσαμε. Διπλό στον Φωστήρα και άσο κόντρα στον ΟΦΗ σίγουρα αποτελούν λίγο όνειρα μακριά. Όχι ανέφικτα αλλά δύσκολα.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την αινιγματική δήλωση που έκανε μεσοβδόμαδα για τον ΟΦΗ, ο Έλληνας τεχνικός πρόσθεσε: Αυτό που ήθελα να πω και το κρατάω κι εγώ στον εαυτό μου είναι ότι για να πετύχεις και να φτάσεις κάπου θέλει σεμνά και τα πεινά. Είτε λέγεσαι ΟΦΗ, είτε λέγεσαι Νιόπλιας και μου είχε δημιουργήσει έναν εκνευρισμό και σε εμένα και στα παιδιά. Σαφώς και έχει καλύτερη ομάδα, σαφώς και είναι πιο ιστορική ομάδα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμη 14 ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα. Πρέπει να σεβόμαστε και την προσπάθεια τους και τα πάντα. Αναφέρομαι γιατί πριν από καιρό είχαν γίνει κάτι δηλώσεις ότι σε τρεις αγωνιστικές θα είμαστε στην πρώτη θέση και μετά από τότε η τρίτη αγωνιστική ήταν η  σημερινή. Θεωρώ ότι πρέπει ο ΟΦΗ σαν μεγάλη ομάδα και με ένα τεράστιο προπονητή που έχει, πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να πετύχει το στόχο’.

Σε ερώτηση για την ομάδα που έχει προβάδισμα για τον τίτλο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Φωστήρα, ο κ. Θανέλλας είπε: Σαφέστατα πρόκειται για τις δυο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Πιθανόν υπερτερεί λίγο σε εμπειρία η ομάδα του ΟΦΗ αλλά και σε βάθος. Έχει μεγάλη σημασία να έχεις βάθος, δηλαδή να γυρνάς στον πάγκο σου και να μπορείς να έχεις επιλογές για να διορθώνεις πράγματα. Με δεδομένο τη νίκη του ΟΦΗ να πω μέσα στην Κρήτη η υπόλοιπη διαφορά θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος’.