Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Η Ε.Π.Σ. Πειραιά επιστύει την προσοχή

Published

on

Η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πειραιά επιστύει την προσοχή των σωματείων ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας αφού υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον ΚΑΠ, και κατ΄ επέκτασιν στις Προκηρύξεις για τις οποίες πρέπει να είναι ενήμεροι οι  παράγοντες , προπονητές των σωματείων

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

1.Στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Α΄,Β΄,Γ’  Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών που γεννήθηκαν το έτος 1977 και μετά.

Απαγορεύεται δηλαδή η συμμετοχή στους παραπάνω αγώνες ποδοσφαιριστών γεννηθέντων πριν από το έτος 1977.

Κατ΄ εξαίρεση  επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή γεννηθέντα είτε τοέτος 1976, είτε το έτος 1975.

2.Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε κάθε ομάδα από την εναρξη και καθ’ όλη την διάρκεια του  αγώνα  δυο (2) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών   γεννηθέντων  το έτος 1995 και μετά.

 

Η τυχόν αντικατάσταση ποδοσφαιριστή της παρούσης παραγράφου (των δυο γεννηθέντων το έτος 1995 και μετά) γίνεται από ποδοσφαιριστή επίσης γεννηθέντα το έτος 1995 και μετά.

3.Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7)ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες.

4.Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες( αλλοδαποί – κοινοτικοί). Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.

Οι ποδοσφαιριστές με ταυτότητα Ομογενούς κατατάσσονται στους Αλλοδαπούς,  αν η χώρα προέλευση τους είναι εκτός Ευρωπαικής Ένωσης και στους Κοινοτικούς αν προέρχονται  από χώρα της Ε.Ε.

Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές λογίζονται ως Κοινοτικοί

5.Κάθε σωματείο, το οποίο προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή σε τουρνουά( Ακαδημιών, Υποδομών κλπ) που οργανώνεται από ιδιωτικό φυσικό ή νομικό πρόσωπο, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την έγγραφη άδεια από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, ώστε να μην υποστεί τις συνέπειες του  Κ.Α.Π., άρθρο 37, (εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου,  επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα της τοπικής κατηγορίας και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος).

6.Επίσης ποδοσφαιριστές που είναι διπλωματούχοι Ποδοσφαιριστές , μπορούν να αγωνισθούν μόνο υπό τις προυποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο 19 παρ. 5β, γ.  του ΚΑΠ & άρθρο 11, της προκήρυξης Πρωταθλήματος.