Connect with us

Ε.Π.Σ.Α.Ν.Α.

Η ΕΠΣΑΝΑ ενημερώνει…

Published

on

Ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2015 — 2016 και βάσει εγγράφων της ΕΠΟ που αφορούν την έκδοση δελτίου Πιστοποίησης προπονητή για τους προπονητές κατέχοντες ταυτότητα  προπονητή σε ισχύ ΕΠΟ ή UEFA (υποχρεωτικά για τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ) σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ταυτότητα ΕΠΟ

Δικαίωμα για να ασκούν τα καθήκοντα του προπονητή στα ερασιτεχνικά σωματεία, εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Προπονητών, και να εκδώσουν ταυτότητα τριετίας ΕΠΟ, έχουν όσοι κατέχουν:

Α) Πιστοποιητικό UEFA A-B

Β) δίπλωμα UEFA – C,  και

Γ) πιστοποιητικό UEFA -C

Προϋποθέσεις έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης προπονητή

1) Αίτηση του σωματείου
2) Ταυτότητα προπονητή UEFA με ημερομηνία λήξης 31/12/2015 ή ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ με ημερομηνία λήξης 31/12/2018.
3) Δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
4)  Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο , αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
5)  Βεβαίωση μέλους σε Σύνδεσμο προπονητών

6) Παράβολο 50 Ευρώ.

Για τα σωματεία των άλλων κατηγοριών (Β’ και Γ΄ κατηγορία) ισχύει η εξαίρεση πρόσληψης προπονητή για την 1η ομάδα, εφόσον τα σωματεία που επιθυμούν να μην προσλάβουν προπονητή, λόγω οικονομικής αδυναμίας και αποκλειστικά για την περίοδο 2015-2016 δηλώσουν εγγράφως στην Ένωση πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, την απόφασή τους.

Σημείωση 1:  Κατ’ εξαίρεση των προβλέψεων γα τα κωλύματα προπονητή-ποδοσφαιριστή εν ενεργεία όσοι επιθυμούν να αγωνίζονται ως ποδοσφαιριστές, αλλά και να είναι προπονητές εν ενεργεία την ίδια αγωνιστική περίοδο θα πρέπει υποχρεωτικά, να εργάζονται ως προπονητές μόνο σε τμήματα ακαδημιών ερασιτεχνικών σωματείων.

Σημείωση 2:  Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτραπεί η παρουσία στην τεχνική περιοχή προπονητή που δεν έχει εκδώσει ταυτότητα τριετίας UEFA ή ΕΠΟ με ημερομηνία λήξης 31/12/2015 ή 31/12/2018. Επίσης απαγορεύεται ρητώς η έκδοση δελτίου πιστοποίησης σε οποιονδήποτε προπονητή διπλωματούχο UEFA–ΕΠΟ,  που δεν φέρει ταυτότητα τριετίας UEFA –ΕΠΟ με λήξη όπως ανωτέρω αναφέρεται.

Σημείωση 3:  Έως 31/12/2015 εκδίδονται, αποκλειστικά από το τμήμα Μητρώου Προπονητών της ΕΠΟ, ταυτότητες τριετίας UEFA με ημερομηνία λήξης 31/12/2015. Η έναρξη έκδοσης ταυτοτήτων τριετίας με λήξη 31.12.2018 θα ξεκινήσει την 01/01/2016.