Connect with us

stoplekto

Η Επιτροπή Διαιτησίας διευκρινίζει

Published

on

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πειραιά, με έγγραφο της προς το Δ.Σ. αναφέρεται στα  όσα εξελίχθησαν στους δύο αγώνες play-out  του 1ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας και διευκρινίζει σημεία που  εκτιμά ότι πρέπει να γίνει αναφορά, αλλά και τα οποία  προκάλεσαν  θόρυβο. Μεταξύ άλλων  αναφέρει:

  1. Σχετικά με την αναβολή του αγώνα Χαλκηδώνας –Νίκης Ρέντη, εξαιτίας αιφνιδίου προβλήματος υγείας, του Βοηθού Χαλβατζάκου, το αποτέλεσμα της αναβολής δεν επιδέχεται περαιτέρω σχολιασμό καθώς για τα αρμόδια θεσμικά όργανα αποτέλεσε, ούτως ή άλλως, ως είχαν υποχρέωση, έρευνα και έλεγχος, για το εφικτό, να διευθύνει τη συνάντηση ο ασθενής Βοηθός Διαιτητή ή το ανέφικτο να μην το διευθύνει όπως και τελικά έγινε.
  2. Σημειωτέον σας ενημερώνουμε ότι για την έναρξη αλλά και την ολοκλήρωση του αγώνα η Ένωσή  μέσω των αρμοδίων της Επιτροπών, κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, να διεξαχθεί η αναμέτρηση στο προβλεπόμενο από τους Κανονισμούς Χρονικό διάστημα αλλά εξαιτίας του αιφνίδιου προβλήματος, δεν κατέστη δυνατόν να ανευρεθεί ικανός για τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου αγώνα, Βοηθός Διαιτητή, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ανεύρεσης εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος που απαιτείται, από όλους τους αρμόδιους Φορείς,

Αν θα μπορούσε το παιχνίδι να αρχίσει με ένα μόνο Βοηθό Διαιτητή, βάσει του ΚΑΠ θα μπορούσε, ΜΟΝΟ  όμως ,εάν ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είχε την ιδιαιτερότητα αγώνα υψηλού κινδύνου λόγω του ότι ήταν αγώνας κατάταξης play out  και μάλιστα ήταν ο τρίτος και τελευταίος από τη σειρά αγώνων, που θα έκρινε την παραμονή ή όχι στην κατηγορία για κάποια από τις ομάδες που διαγωνίζοντο.

Τα παραπάνω (για τυχόν «κακόπιστους» που ανέφεραν διάφορα «πικρόχολα σχόλια)προβλέπονται στον ΚΑΠ που  αναφέρει ότι μπορεί να διεξαχθεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου με ένα Διαιτητή και ένα Βοηθό, «ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ του αγώνα και ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ.»

  1. Επειδή πολλά ειπώθηκαν, για το έτερο παιχνίδι υψίστης σημασίας ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ, κατηγορώντας μάλιστα ,εντελώς άδικα,τον ορισθέντα διαιτητή (ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΝΙΚ.),και κατ’ επέκταση τα Θεσμικά όργανα της ΕΠΣΠ, που τον όρισαν, ότι αν και ενημερώθηκε ο διαιτητής από τον Πρόεδρο της γηπεδούχου ομάδας κύριο Τσίτουρα Βασίλειο, ότι το παιχνίδι ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ, δεν ξεκίνησε ακόμη και ότι για λόγους ισονομίας το παιχνίδι που είχε αρχίσει, δηλαδή το ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ, και ευρισκόταν ήδη στο ημίχρονο, ΜΑΛΙΣΤΑ κερδίζοντας ήδη η γηπεδούχος ομάδα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ) ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ, σας ενημερώνουμε ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΣΗ και όχι για λόγους επικοινωνιακούς, ότι: σύμφωνα με τον ΚΑΠ , σε καμία ειδική ή μερική διάταξη αυτού, δεν προβλέπεται να δίδεται η αρμοδιότητα στον ορισθέντα Διαιτητή που θα διευθύνει την όποια αναμέτρηση, να μην την ξεκινήσει, να την αναβάλλει ή να την διακόψει, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και ανεξαρτήτως της θελήσεως αυτού ΓΙΑΤΊ Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗ.