Connect with us

stoplekto

Η ΑΕ Μοσχάτου νικήτρια στο ντέρμπι. 1-0 τον Καραβά

Published

on

Η ΑΕ Μοσχάτου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι αφού επιβλήθηκε του ΑΟ Καραβά με 1-0.

Ένα ντέρμπι σε ένα κατάμεστο γήπεδο  που πήγε περισσότερο στη δύναμη κάτι που ευνόησε πιο πολύ  τους γηπεδούχους

Και οι δυο πάντως έδειξαν ότι είναι μεγάλες ομάδες και σε αξία , αλλά και σε νοοτροπία .

Το Μοσχάτο μπήκε πιο επιθετικά και φάνηκε ότι  ήθελε πάση θυσία τη νίκη μετά το «στραβοπάτημα »της περασμένης Δευτέρας στις Σιταποθήκες .Και παρόλο ότι αγωνίστηκε χωρίς τα επιθετικά του ατού, τον τιμωρημένο Σαπαλίδη αλλά και τον τραυματία Δρυμούση ( θλάση β’ βαθμού) , είχε τους παίκτες εκείνους που μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με αντεπιθέσεις έχασαν την μεγάλη ευκαιρία τους στο 16 ‘ όταν το δυνατό σουτ του Καστράτι «τράνταξε » την συμβολή των δοκών .

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 34’ . Μετά από ωραία ενέργεια ο Νιζάμης έδωσε στον Σταύρου που έπιασε ωραία σέντρα στην «καρδιά » της αντίπαλης άμυνας και ο Σπανός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στην επανάληψη οι του Καραβά άλλαξαν την τακτική παίζοντας πιο επιθετικά αλλά η γρανιτένια άμυνα των γηπεδούχων δεν επέτρεψε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του.

Αντίθετα οι Μοσχατιώτες παίζοντας πιο ψύχραιμα έβγαιναν καλύτερα στην κόντρα επιζητώντας ένα δεύτερο γκολ , κάτι που θα μπορούσε να γίνει στο 58’ αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Πέττα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Να σημειώσουμε την πολύ καλή και σταθερή απόδοση των δυο τερματοφυλάκων Αθανασόπουλου και Καραμαλίγκα  που στάθηκαν άψογα κάτω από τις εστίες τους

Ο διαιτητής Πουλόπουλος τα κατάφερε να βγάλει σε πέρας αναίμακτα το ντέρμπι. Ήταν φανερό ότι πρόσεχε πολύ όλες τις φάσεις.   Οι δυο ομάδες ζήτησαν επιτακτικά από ένα πέναλτι. Ο Καραβάς στο 45’ σε ανατροπή του Μπεσού και το  Μοσχάτο στο ξεκίνημα της επανάληψης( 46’)  σε ανατροπή του Νιζάμη. Ενδεχομένως να είχαν δίκιο , όμως ο νεαρός ρέφερι ήθελε να είναι βέβαιος για να καταλογίσει την παράβαση και να μην «πάρει στο λαιμό του» καμία ομάδα . Το σίγουρο είναι ότι «μοίρασε το καρπούζι στη μέση». Όσο περνάει ο καιρός,  ο Πουλόπουλος «ωριμάζει »και γίνεται καλύτερος.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Αθανασόπουλος, Σταύρου, Ξενιτόπουλος, Φιαμέγκος, Πέττας, Σιδηρόπουλος, Νιζάμης( 82’ Χατζάκης) , Μουρελάτος, Μπόλης( 69’ Ρεντόν) Στούπης, Σπανός( 88’ Στεφανής)

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ: Καραμαλίγκας, Μουρελάτος, Χονδρουδάκης, Καλιακούδας, Χρυσανθακόπουλος Καστράτι, Τζώρτζης, Ζαχαράτος( 68’ Παναγιωτόπουλος) Μπεσού, Μπιλίμπασι, Παυλόπουλος( 56’Γκέκα )