Connect with us

stoplekto

Η ΑΕ Μοσχάτου με ανατροπή 2-1 τον  Ατρόμητο Πειραιά – Σκόρερ ο Σαπαλίδης

Published

on

Η ΑΕ Μοσχάτου κάνοντας την ανατροπή  επικράτησε τελικά στο ντέρμπι  κορυφής του Ατρομήτου Πειραιά με 2-1 και έμεινε μόνη πρώτη  στον βαθμολογικό πίνακα .

Πάνω από 1000 φίλαθλοι  έδωσαν το παρών  στο γήπεδο  σε ένα  κακό και νευρικό παιχνίδι από το οποίο δεν έλειψαν και τα επεισόδια .  Και τα τρία γκολ πάντως που σημειώθηκαν ήταν θεαματικά .

Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο , αλλά ήταν ασύνδετοι και δύσκολα μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Καμινιώτικης ομάδας . Στο 19’ το σουτ του Σαπαλίδη πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 24’ σε γύρισμα του Σούλα , πρόλαβε και έδιωξε ο Αγγελάκης και στην επιστροφή ο Σαπαλίδης έπιασε σουτ  αλλά η μπάλα βγήκε άουτ,

Οι φιλοξενούμενοι που έβγαιναν με αντεπιθέσεις στην επίθεση   άνοιξαν το σκορ στο 38’ στην πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη επίθεση τους. Από αριστερά ο Ταμπάκης έπιασε σέντρα σουτ «κρεμώντας » τον Παπαδόπουλο που αιφνιδιάστηκε .

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους  παίκτες του Ατρομήτου  που βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 44’ αλλά το σουτ του Επιτροπάκη  πέρασε μόλις  άουτ.

Οι Μοσχατιώτες  μπροστά στον κίνδυνο της ήττας  εμφανίστηκαν σαφώς  βελτιωμένοι στην επανάληψη . Σ’ αυτό βέβαια συνετέλεσε και η αντικατάσταση στο 54’ του Ροκάκη που ήταν πολύ δυνατός από όλη την αριστερή πλευρά .

Η ισοφάριση ήλθε στο 55’ .Ο Σκορδίλης  από δεξιά έπιασε σέντρα προς την αντίθετη πλευρά , όπου ήταν  ο Δρυμούσης ο οποίος με τη σειρά του «έστρωσε» στον Σαπαλίδη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Ο τελευταίος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ κάνοντας και κάποιες χειρονομίες προς την πλευρά των οπαδών του Ατρομήτου με αποτέλεσμα να «ανάψουν τα αίματα» για  λίγα λεπτά τόσο στην εξέδρα όσο και στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕ Μοσχάτου πήρε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια  και πίεσε για τη νίκη. Τελικά τα κατάφερε στο 81’ με ένα γκολ όμορφο σε δημιουργία αλλά και εκτέλεση .

Με ωραία  πάσα  ο Σούφλας τροφοδότησε τον Σαπαλίδη, ο οποίος  με γυριστό και ευθύβολο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τράκα .

Στο 82’ αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο γυμναστής της ΑΕΜ Πρέμπος που μπήκε χωρίς άδεια στο γήπεδο ενώ στο 85’ αποβλήθηκε ο Γενικός Αρχηγός του Ατρομήτου Κουκάς για έντονη διαμαρτυρία.

Στις καθυστερήσεις( 96’)  το παιχνίδι πήρε « φωτιά » . Ο  Μπαμίχα έσπρωξε βίαια τον Δανασή που ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο. Δημιουργήθηκε σύρραξη  που κράτησε 4 λεπτά Κόκκινη κάρτα και στους  δυο  πρωταγωνιστές . Στη συνέχεια αποβλήθηκε και ο Μητρόπουλος καθώς και ο τερματοφύλακας  Παπαδόπουλος  με δεύτερη κίτρινη  τερματοφύλακα  .Έτσι κάτω από τα δοκάρια των νικητών κάθισε ο Λιούμπης . Όμως όταν αποκαταστάθηκε η τάξη ο διαιτητής Κουβέλης σφύριξε αμέσως την λήξη .

Για τη διαιτησία θα πούμε ότι έγιναν μεν λάθη , τα οποία δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. Κάποιοι  Καμινιώτες υποστηρίζουν ότι  στο γκολ της ισοφάρισης προηγήθηκε οφσάιντ.  Κάτι τέτοιο όμως δεν φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού. Και δεν μπορεί να μιλήσει κανένας με βεβαιότητα. Είναι φανερό ότι ο Κουβέλης ξεκίνησε με διάθεση να μην αφήσει να εκτραχυνθεί το παιχνίδι. Κάπου όμως τα χάλασε,  σε ένα παιχνίδι στο οποίο  δεν είχε την βοήθεια που θα έπρεπε από τους ποδοσφαιριστές….

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Παπαδόπουλος, Σφυρογιαννάκης, Σκορδίλης, Σουλάι, Καραπιπέρης, Μπούγιας( 71’ Κωτσερίδης) , Φιαμέγκος, Σούφλας, Σαπαλίδης ( 94’ Μουρελάτος) Κάλφας( 87’ Μπαμίχα), Δρυμούσης( 101’ Λιούμπης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Τράκας, Τζωρτζάτος, Ροκάκης(54’ Κοντάκος) Χριστόπουλος, Αγγελάκης , Ταμπάκης, Βυζανιάρης, Παλάτσιος( 85’ Μπαλτζάκης)  Δανασής, Μητρόπουλος, Επιτροπάκης