Connect with us

Συνεντεύξεις

Η “Αγία Τριάδα” του Χαραυγιακού μιλάει αποκλειστικά stoplekto.gr

Published

on

Εαν θα έλεγε κάποιος ότι το προηγούμενο καλοκαίρι, και μετά την ανανέωση που έγινε στο ρόστερ της συγκεκριμένης ομάδας ότι θα διεκδικούσε τον τίτλο, τότε, λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα ενστερνίζονταν αυτή την άποψη.

Άλλωστε, όταν ένα σύνολο πρωταγωνιστεί για περισσότερα από πέντε χρόνια διατηρώντας έναν κορμό που δεν… έσπαγε με τίποτα, τότε θα ήταν ανύμπορο να συμβεί κάτι ανάλογο και στην περίπτωση που αλλοιώνονταν το υλικό της με αποχωρήσεις παικτών.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χαραυγιακός είναι εδώ! Είναι εδώ γιατί η διοίκηση Μανώλη Φύτρου εμπιστεύτηκε τα ηνία της ομάδας σε ένα τεχνικό επιτελείο που έθεσε πάντα την ομάδα πάνω από το προσωπικό του συμφέρον. Που η λέξη ‘δουλειά’ ήταν πρώτη στην ιεαρχία της πυραμίδας. Που είπε όχι στη μεγάλη επένδυση και πίστεψε στο όραμα που αφορούσε την αξιοποίηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που από μικροί…. έγιναν μεγάλοι και έκαναν όλη την Αθήνα να παραμιλάει για αυτούς!

Ο λόγος για τους Λουκά Ρόπα, Δημήτρη Ζυγούρη και Γιώργο Σουλογάνη που αποτελούν τους στυλοβάτες της καταπληκτικής και επιτυχημένης πορείας του Χαραυγιακού που τη φετινή σεζόν έχει κάθε λόγο να χαρακτηρίζεται ως η πλέον επιτυχημένη ομάδα στην Αθήνα.

Με προϋπολογισμό που δεν συνάδει με ανάλογο που διαθέτουν σύλλογοι που κάνουν θέτουν στόχο στην κορυφή, η… Αγία Τριάδα, όπως την χαρακτηρίζουν στην περιοχή του Βύρωνα, κατάφερε να πείσει τους πάντες και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, ότι με δουλειά, μεθοδικότητα και ηρεμία τα πάντα μπορούν να συμβούν ανεξάρτητα από τα λεφτά που δεν… παίζουν ποδόσφαιρο.

Εντάσσοντας στο δυναμικό της ομάδας παίκτες που γυάλιζε το μάτι τους και διψούσαν για διάκριση αλλά και διατηρώντας τις… παλιές καραβάνες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μονοπάτια του πρωταθλητισμού όπως οι Ράμμος και Αναστασόπουλος, Τουγουντζόγλου, Γιαννόπουλο, Κουντουριώτης, Βαζούκης, το τεχνικό επιτελείο των πρωταθλητών δικαιώθηκε. Και δικαιώθηκε όχι απλά γιατί έτυχε, αλλά γιατί από τη δουλειά που έκανε στη Δόξα και το Χαλάνδρι έδειχνε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε το νερό να μπει στο αυλάκι.

Το ξεκίνημα στην Α’ ΕΠΣΑ ήταν μετριότατο, όμως, ούτε αυτό εμπόδισε την ξέφρενη πορεία του Χαραυγιακού. Οι υπόλοιποι διεκδικητές πάλεψαν με νύχια και με δόντια, όμως από τη στιγμή που η ιστορική ομάδα έκανε το διπλό στο Ελληνικό κόντρα στα Σούρμενα και πέρασε στην κορυφή, πάτησε τέρμα το γκάζι. Έκτοτε όχι απλά δεν ηττήθηκε αλλά δεν σημείωσε ούτε ισοπαλία και με τη μεγάλη νίκη απέναντι στο Περιστέρι σφράγισε το εισιτήριο που οδηγεί στις εθνικές κατηγορίες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας λοιπόν πιστώνεται στους κ. Ρόπας, Ζυγούρη και Σουλογάνη, οι οποίοι για πρώτη φορά μιλούν stoplekto.gr για τον άθλο που πέτυχε η ομάδα, που οι δυο πρώτοι πριν από μερικές δεκαετίες φόρεσαν τη φανέλα της και έκαναν πράγματα και θαύματα.

Έχετε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΑ με ένα από το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Έχετε πιστέψει τι έχετε καταφέρει;

Ροπας: Το έχουμε πιστέψει γιατί το κάναμε από την πρώτη μέρα που πήγαμε σε αυτή την ομάδα. Όταν πήγαμε στον Χαραυγιακό είπαμε στα παιδιά ότι στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Βαρεθήκαμε να είμαστε δεύτεροι.

Ζυγούρης: Συμφωνώ απόλυτα. Ειχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Ξέραμε την ποιότητα τους και το πιστεύαμε. Με την πάροδο του χρονου και ειδικά στο β’ γυρο ήμασταν η καλύτερη ομάδα.

Σουλογάνης: Προσωπικά, για το πρωτάθλημα επειδή έχω βιώσει πάρα πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Δεν το πιστευα από τη αρχή. Πιστευα πολύ στη δουλειά, στους συνεργάτες μου, στους παικτες που είχα. Για να έρθει όμως ένα πρωτάθλημα χρειάζονται πολλά πράγματα. Εγώ άρχισα να είμαι πεπεισμένος για το πρωτάθλημα μετά τη νίκη στα Σούρμενα.

Πως αισθάνεστε γι αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

Ροπας: Τρισευτυχισμένος. Φανταστείτε ότι εγώ βίωσα αυτή την ομάδα να κάνει αυτά τα τρία άλματα και να παίξει Β’ Εθνική. Φανταστείτε που ερχόμαστε από άλλο πόστο. Αισθάνομαι διπλά ευτυχής γιατί τα δυο προηγούμενα χρονια προσπαθήσαμε να το κάνουμε σε άλλη ομάδα.

Είμαι ευτυχής γιατί το πέτυχα με την ομάδα που με έκανε και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά.

Ζυγούρης: Και με εμένα το ίδιο συμβαίνει. Γιατί ανέβηκα από την Γ’ στη Β με αυτή την ομάδα. Αισθάνομαι ικανοποιημένος πιο πολύ γι αυτά τα παιδιά γιατί δούλεψαν πολύ, έχτισαν όλο αυτό. Ήταν κρίμα να μην ανέβουν μετά από 2-3 χρονια που συνεγαστήκαμε μαζί με τα παιδιά που έμειναν στον Χαραυγιακό.

Σουλογανης: Πολύ μεγάλη χαρά και η ικανοποίηση που μετά από 4 χρόνια συνεργασίας έρχεται μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Είναι πρώτη επιτυχία σε επίπεδο που βιώνω ως προπονητής.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχημένης πορείας;

Ροπας: Ήμασταν οικογένεια από την πρώτη ημέρα.

Ζυγουρης: Για εμένα η δουλειά. Το 90% και η οικογένεια.

Σουλογάνης: Δουλειά, επιμονή, υπομονή και το οικογενειακό κλίμα.

Στο β’ γύρο σπάσατε τα κοντέρ έχοντας μια ισοπαλία και μια ήττα σε 15 ματς. Που οφείλεται;

Ρόπας: Στη δουλειά που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Στην εμπιστοσύνη που δείξαμε στους παίκτες μας και μετά την ήττα που έγινε στην Πετρούπολη. Μπήκαμε μέσα στα αποδυτήρια και είπαμε: τέλος ο πρωταθλητισμός, συγκεντρώστε 40 βαθμούς να σωθούμε και μετά απελευθερωθείτε.

Ζυγουρης: Εγώ πιστεύω ότι στο β γυρο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μας βγήκαν και τα αποτελέσματα. Στον α’ γύρο είχαμε δυο με τρια ατυχα αποτελέσματα. Και με τα Πετράλωνα και με τον Αρη Πετρούπολης ήμασταν άτυχοι. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο βέβαια. Η τρομερή ισορροπία που είχαμε και μέσα και έξω ήταν το μυστικό της επιτυχίας.

Σουλογάνης: Η διάρκεια κατά την άποψη μου οφείλεται στη δουλειά που ξεκίνησε νωρίς το καλοκαιρι. Στο ότι δεν κάναμε διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα και οτι ημασταν επικεντρωμένοι στο στόχο μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Πόσο δύσκολο ήταν για τα παιδιά να διαχειριστούν τον πρωταθλητισμό;

Ρόπας: Τα παιδιά που ήταν στην ομάδα και τα προηγούμενα χρόνια είχαν κάνει πρωταθλητισμό όπως και τα παιδιά που βρήκαμε στον Χαραυγιακό. Νομίζω ότι ήταν αρκετά ώριμοι και ήμασταν και εμείς από τον πάγκο πιο ώριμοι γιατί σε κάποια παιχνίδια προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το αποτέλεσμα όχι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.ζ

Ζυγουρης: Τα παιδιά ήταν μικορί σε ηλικία αλλά έχουν παίξει από νεαρή ηλικία στην Α’ κατηγορία και αυτό ήταν στα συν της.

Σουλογάνης: Θεωρώ ότι η πίεση του πρωταθλητισμού είναι αρκετά μεγάλη. Ο κάθε ποδοσφαιριστής τη βιώνει διαφορετικά. Θεωρώ ότι στην ομάδα μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε.Ο ένας βοηθούσε τον άλλον και καταφέραμε και φτάσαμε στην άνοδο.

Αισθάνεστε δικαιωμένοι που αυτά τα παιδιά που δουλέψατε τα προηγούμενα χρόνια κατακτούν το πρωτάθλημα;

Ρόπας: Ναι πολύ δικαιωμένοι. Εμείς χαιρόμαστε διπλά γι αυτά τα παιδιά.Μην ξεχνάμε οτι στα τέλη Νομεβρίου δεν είχαμε τον Αναστασόπουλο στην ομάδα. Είναι εξαιρετικός παίκτης, επαγγελματίας και ανέβασε ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας και ήταν ο δάσκαλος γι αυτά τα παιδιά με τον τρόπο που συμπεριφερόνταν και με τον τρόπο που έκανε προπόνηση. Τα καθοδηγούσε πλήρως μαζί με τον Ράμμο και τον Στράτο Βακερλή που είναι από τους καλύτερους πορτιέρο της κατηγορίας.

Ζυγουρης: Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι αυτά τα παιδιά γιατί αξίζουν. Είναι καλοί παίκτες και χαρακτήρες και το έδειξαν όλη τη χρονιά.

Σουλογάνης: Φυσικά και αισθανόμαστε. Και θα αναφερθώ συγκεκριμένα για την θέση του τερματοφύλακα. Με τον Στράτο Βακερλή είμαστε 4 χρόνια μαζί. Έχει δουλέψει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος κάθε χρονιάς, τον παρότρυνα να φύγει από το Α’ τοπικό και να μετρήσει τις δυνάμεις του στην Γ’ Εθνική. Για δικούς του λόγους δεν το έκανε και χαίρομαι πάρα πολύ που το πετύχαμε παρέα.

Μετά την ήττα στη Πετρούπολη μείνατε έξι βαθμούς από την κορυφή. Περιμένατε ότι θα βγάζατε αυτή την αντίδραση;

Ροπας: Δε περίμενα να προσπεράσουμε τόσο γρήγορα. Απλά με τα αποτελέσματα που έφερναν τα Πετράλωνα τα Σούρμενα και η Πετορύπολη μειώσαμε γρήγορα τη διαφορά. Για εμάς ήταν οριακό παιχνίδι όταν Σούρμενα-Αρης ήρθαν ισοπαλία και εμείς κερδίσαμε μέσα στην Ερυθραία.

Ζυγούρης: Υπήρχε μια στεναχώρια που μείναμε πίσω όμως το καλό είναι ότι δεν το παρατήσαμε Η προπόνηση που κάναμε ήταν η ίδια. Σίγουρα μας βοήθησαν οι γκέλες των αντιπάλων μας. Συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και κάποια στιγμή περάσαμε πρώτοι.

Σουλογάνης: Θα συμφωνήσω με τον Λουκά οτι δεν περίμενα τόσο γρήγορα ότι θα καλύπταμε τη διαφορα. Το αρνητικό αποτέλεσμα στην Πετρούπολη έδιωξε το άγχος των παικτών μας που ενδεχομένως να είχαν και πιο απελευθερωμένοι πλέον μπόρεσαν και κάλυψαν τη διαφορα.

Ποια στοιχεια χαρακτήριζαν την ομάδα σας φέτος;

Ροπας: Η πολύ καλή φυσική κατάσταση της ομάδας. Το υψηλό επίπεδο πολλών αθλητών στο τεχνικό κομμάτι και μετά την 4η και 5η αγωνιστική του β γυρου το γεγονός ότι οι παίκτες έβγαλαν πάθος και δύναμη στο παιχνίδι μας. Εμείς στα περισσότερα ματς είχαμε μεγάλο ποσοστό στην κατοχή της μπάλας και ήταν φυσικό και επόμενο να δημιουργούμε φάσεις.

Ζυγουρης: Σίγουρα το πάν είναι η φυσική κατάσταη. Το είχαμε σε μεγάλο βαθμό εμείς. Το πολύ σημαντικό είναι ότι είχαμε την κατοχή. Εάν έχεις αυτό το στοιχείο θα έκανες πολλές ευκαιρίες. Στο β’ γύρο ανεβάσαμε την απόδοση μας και αυτό ήταν το μυστικό μας.

Σουλογάνης: Αγωνιστικότητα, Πάθος, θέληση αυτοπεποίθηση και φιλοδοξίες που είχε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν ομάδα.

Ποιος ήταν ο λόγος που δεν ενισχυθήκατε το Γενάρη;

Ροπας: Γιατί είχαμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά και θεωρήσαμε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάρουμε άλλους παίκτες. Είχαμε στόχους καποιους παίκτες, εκείνοι όμως πήγαν σε άλλες ομάδες. Καλύψαμε τα κενά που έιχαμε μέσα από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Ζυγούρης: Δεν είχαμε μεγάλες αδυναμίες μπορώ να πω και πιστέψαμε ότι μέσα από την προπόνηση θα βελτιωθούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας. Άλλωστε με τις μεταγραφές δεν ειναι σίγουρο ότι θα ανέβεις ή οτι θα πετύχεις τους στόχους σου.

Βασιστήκαμε στο έμψυχο δυναμικό.

Σουλογάνης: Κάναμε τις κινήσεις που κατά την άποψη μας χρειάζονταν εκείνη τη στιγμή η ομάδα. Είχαμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό.

Δείξατε ότι με μικρό μπάτζετ μπορείς να δημιουργήσεις σύνολα ανταγωνιστικά. Τι προτρέπετε στις ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

Ρόπας:Να δείχνουν εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά και να δουλεύουν με αυτά. Όλοι εμείς που παίξαμε ποδόσφαιρο ξεκινήσαμε νέα παιδιά να παίζουμε και κάποιοι έδειξαν εμπιστοσύνη σε εμάς γι αυτό προχωρήσαμε. Δεν γεννηθήκαμε 25 χρονών ή έτοιμοι ποδοσφαιριστές. Τον έτοιμο ποδοσφαιριστή κάποιος πρέπει να τον δημιουργήσει.

Ζυγούρης: Καλά είναι τα χρήματα να υπάρχουν σε μια ομάδα αφού βοηθούν. Παρ’ όλα αυτά δεν παίζουν τα χρήματα ποδόσφαιρο. Οπότε ειδικά στο ερασιτεχνικό πρέπει να έχεις πολλούς νέους παίκτες γιατί τα νέα παιδιά αποτελούν το μέλλον του αθλήματος.

Σουλογάνης: Να στηριχθούν στην οργάνωση και στη δουλειά στην προπόνηση.

Που αφιερώνετε τον τιτλο;

Ροπας: Σε όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμάς. Στο Μανώλη Φύτρο και στη διοίκηση του που τόσα χρόνια πάλευε να ανέβει κατηγορία. Επίσης στους ανώνυμους φιλάθλους που ήταν κοντά μας κάθε Κυριακή και σε κάποιους ακόμη που δεν θέλω να τους αναφέρω αλλά γνωρίζουν πολύ το σεβασμό μας και την αγάπη μας προς το πρόσωπο τους γιατί μας πιστεύουν πολύ.

Ζυγουρης: Στους ανθρώπους που ήταν κοντά μας καθημερινά στο γήπεδο και μας βοηθούσαν σε ότι χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή και μας έλυναν τα προβλήματα.

Σουλογάνης: Πρώτα απ’ όλα στην οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Στη διοίκηση του Χαραυγιακού και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας καθώς και σε αυτούς που μας πιστεύουν όλα αυτά τα χρονια.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε τη φετινή σεζόν;

Ρόπας: Στις εποχές που ζούμε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει δυσκολία στο οικονομικό κομμάτι για όλες τις ομάδες. Έκαναν οι άνθρωποι του συλλόγου είτε στη διοίκηση είτε εκτός από αυτήν τεράστιες προσπάθειες να λύνουν τα προβλήματα. Φυσιολογικά όπως όλες οι ομάδες είχαμε τα προβλήματα μας όσον αφορά το θέμα το οικονομικό. Από εκεί και πέρα ολα τα υπολοιπα λειτουργούσαν άψογα στο σύλλογο.

Ζυγούρης: Δυσκολίες δεν μπορώ να βρω. Το οικονομικό λίγο όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες ήταν ένα θέμα. Δεν είχαμε γηπεδικό πρόβλημα. Δουλέψαμε σε δυο γήπεδα και ήταν πλεονέκτημα για εμάς αυτό.

Σουλογάνης: Θα συμφωνήσω το οικονομικό είναι ένα προβλημα που συναντάμε γενικά στη ζωή μας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Και φυσικά ο ανταγωνισμός που υπήρχε από δυο τρεις ομάδες.

Τι ειναι αυτό που σας έχει φέρει τόσο κοντά που συνεργάζεστε όλα αυτά τα χρόνια;

Ρόπας: Εγώ με τον Δημήτρη (Ζυγούρη) γνωριζόμαστε από 20 χρονών παιδιά. Ημασταν συμπαίκτες πάρα πολλά χρόνια. Η γυναίκα μου έχει βαφτίσει την κόρη του, τα παιδιά μου είναι παιδιά του, ταυτιζόμαστε σε όλα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Κοιταζόμαστε και ξέρουμε τι θέλει ο ένας. Όσον αφορά τον Γ. Σουλογάνη, δεν τον γνώριζα. Μου ειπε να τον πάρω συνεργάτη μου ο γιος μου ο Κωνσταντίνος που ήταν συμπαίκτες στην Δόξα Βύρωνος και αποδείχθηκε ότι είναι ο καλύτερος συνεργάτης και όπου πηγαίνω θα έρχεται μαζί μας.

Ζυγούρης: Με τον Λουκα Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον πάρα πολύ.

Όσον αφορά τον Σουλογάνη, ειχα την τύχη να τον γνωρίσω στη Δόξα Βύρωνος. Τον ξεχώρισα και σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο αυτούς τους τέσσερις πέντε μήνες και το καλοκαίρι που πήγαμε στο Χαλάνδρι με το Λουκά μιλήσαμε και είπαμε εφόσον θέλει να έρθει ο Γιώργος και εκείνος συμφώνησε. Και από τότε είμαστε τέσσερα χρόνια.

Ποιες οι διαφορές εκείνης της ομάδας με τη φετινή;

Ρόπας: Καταρχήν, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εποχές. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Εκείνη η ομάδα έγραψε τη δική της ιστορία με χρυσά γράμματα και ευελπιστώ ότι και αυτή η ομάδα λόγω του νεαρού της ηλικίας των παιδιών να γράψει και αυτή τη δική της ιστορία γι αυτό το σύλλογο.

Ζυγούρης: Άλλες εποχές. Διαφορετικό ποδόσφαιρο πολύ. Άλλα γήπεδα. Η ομάδα αυτή την εποχή εκείνη την έμαθε όλη η Ελλάδα με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και είχε μεγάλη συμπάθεια. Όπου πηγαίναμε μας παρακολουθούσαν.

Εύχομαι και η τωρινή ομάδα να μπορέσει να ανέβει μια κατηγορία πάνω και να φτάσει στο επίπεδο της Football League.

Στα πρόσωπα των παικτών αυτών βλέπετε τους εαυτούς σας όταν αγωνιζόσασταν στον Χαραυγιακό;

Ρόπας: Ακριβώς. Στα πρόσωπα αυτών των παικτών βλέπω τον εαυτό μου. Γιατί και εγώ έτσι ξεκίνησα μικρό παιδί να παίζω Α’ Αθηνών και με τη συμβολή του Νικήτα Σκοπελίτη και του προπονητή, Βασίλη Κυριακού ανέβηκε η ομάδα Β’ Εθνική.

Ζυγουρης: Σίγουρα βλέπω και εγώ στα πρόσωπα των παιδιών τον εαυτό μου. Θυμάμαι τις εποχές εκείνες. Στον Χαραυγιακό ήρθα 19 χρονών με ένα μεγάλο πρόεδρο τον Νικητα Σκοπελίτη και με έναν από τους καλύτερους προπονητές τον Βασιλη Κυριακού και παρέμεινα στην ομάδα 11 χρονια.

Τι σας έκανε εντύπωση από το φετινό πρωτάθλημα;

Ρόπας: Ήταν πολύ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν επί ίσοις όροις την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία και εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις άλλες τρεις ομάδες που στην ουσία μείναμε οι δυο στο τέλος. Και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας γιατί κα ιο Άρης Πετρούπολης ήταν ένα σύνολο που κυνήγησε την 1η θέση.

Ζυγούρης: Ότι υπήρχαν καλές διαιτησίες, ότι ήταν υψηλότερο το επίπεδο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και ότι υπήρχαν ανταγωνιστικές ομάδες.

Σουλογάνης: Υπήρχε μεγαλος ανταγωνισμός. Κάτι που φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος στις εναλλαγές στην κορυφή.

Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν την επόμενη σεζόν όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας;

Ροπας: Δεν θα αλλάξουμε τα πιστεύω μας όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο και με το ίδιο πάθος και θα δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να δείξουν την αξια τους και στην ανώτερη κατηγορία

Ζυγούρης: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Θα πορευτούμε με την ίδια φιλοσοφία. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά και θεωρώ ότι οι παίκτες θα ανταποκριθούν. Θα χρειαστεί να αποκτήσεις κάποιους έμπειρους παίκτες αλλά αυτό είναι θέμα διοίκησης.

Σουλογάνης: Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Έχουμε κοινή φιλοσοφία. Θεωρώ ότι θα χρειαστούμε τρεις με τέσσερις παίκτες που να ξερουν την κατηγορία και θα στηριχτούμε στα παιδιά που ανέβασαν την ομάδα.

Θα παραμείνετε τη νέα σεζόν στον Χαραυγιακό;

Ροπας: Αυτή τη στιγμή πανηγυρίζουμε. Υπάρχει αρκετός χρόνος να συζητήσουμε.

Ζυγουρης: Δεν υπάρχει κάποια συζήτηση ακόμη με τη διοίκηση. Θα κάνουμε μια κουβέντα και θα δουμέ. Είναι νωρίς ακόμη.

Σουλογάνης: Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η δική μου απάντηση.