Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ηφαιστος Περιστερίου-Άγιοι Ανάργυροι 1-0

Published

on

Ο Ήφαιστος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του 1ου ομίλου επικρατώντας στην πρεμιέρα με 1-0 των Άγιων Ανάργυρων.

Οι γηπεδούχοι με τέρμα του Χατζηπαναγώτη στις καθυστερήσεις υποχρέωσαν την Ένωση που έχει θέσει υψηλούς στόχους στην πρώτη τους ήττα, παρότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Από την άλλη, ο Ήφαιστος με σωστή αμυντική προσέγγιση κατάφερε να μην απειληθεί αισθητά και αφού η τύχη του χαμογέλασε στο τέλος έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι άπαντες στην ομάδα.

Μπήκαν δυναμικά οι Άγιοι Ανάργυροι

Στο α’ μέρος οι Άγιοι Ανάργυροι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του 45′ ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν αισθητά την εστία του Σαϊτη.

Από την άλλη ο Ήφαιστος μετά το πρώτο μισάωρο ανέβηκε και κατάφερε να δημιουργήσει τη φάση του α μέρους.

Στο 12′ ο Σαϊτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Μαρίνου, ενώ στο 13′ το σουτ του Βελλιανίτη πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 33′ ο Ήφαιστος έφτασε κοντά στο 1-0, όμως ο Αρχοντάκης είπε ‘όχι’ στο σουτ του Νησαριώτη που εκμεταλλεύτηκε τη κόντρα και σούταρε, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 35′ το σουτ του Χίου μπλόκαρε ο Αρχοντάκης ενώ στο 40′ ο Νταουτάι είδε το σουτ που επιχείρησε να φεύγει πολλά μέτρα άουτ. Στο 42′ το σουτ του Ζώγκου σταμάτησε στην αγκαλιά του Αρχοντάκη, με την κεφαλιά του Κρητικού στο 43′ μετά το κόρνερ του Μαρίνου να φεύγει.

Στην επανάληψη ο Ήφαιστος μπήκε καλύτερα και απείλησε με τη σέντρα του Νησαριώτη να φεύγει παράλληλα.

Στο 59′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Κακλαμάνο ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο τρια λεπτά νωρίτερα όμως ο ίδιος ποδοσφαιριστής που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαϊτη που έπεσε σωστά και έδιωξε.

Στη συνέχεια οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία πλην εκείνης που έλαβε χώρα στο 85′ όταν η προβολή του Κακλαμάνο μετά τη σέντρα του Οικονόμου από την ωραία πάσα του Νταουτάι πέρασε άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ωστόσο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Συγκεκριμένα, κι ενώ οι Άγιοι Ανάργυροι πίεζαν ο Ήφαιστος βγήκε στη κόντρα και ο Χατζηπαναγιώτης αφού τον ευνόησαν οι κόντρες με σουτ έκανε το 1-0.

Μετά το 1-0 αποβλήθηκε ο Νησαριώτης με δεύτερη κίτρινη ενώ επικράτησε και σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών που κράτησε για λίγα λεπτά.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Θοδωρής Τρανός) Σαιτης, Γεωργιου (46′ Τσιάνος), Σφίχτης, Μουρκάκης, Κυριακόπουλος, Βελλιανίτης, Ζώγκος (74′ Κιτσόπουλος), Τσαγρής (51′ Καλαϊτζής), Νησαριώτης, Χατζηπαναγιώτης, Χίος (83′ Βλασόπουλος).

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Ισιδωρος Σταυριανος) Αρχοντάκης, Οικονόμου, Κολοβός, Κρητικός, Γουβαλάρης, Σταύρου (48′ Μπεκατώρος), Γκεμίσης, Μαρίνου (80′ Κοσμας), Αλιμπάς (75’Παραράς), Νταουτάι, Λάλας (56′ Κακλαμάνος).