Connect with us

8ος Όμιλος

Ο Ηρόδοτος το ντέρμπι, 1-0 τον “Φονεα”

Published

on

Μεγάλη νίκη που ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει ο Ηρόδοτος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα αφού επικράτησε με 1-0 του Φωστήρα.

Μπροστά σε 800 και πλέον οπαδούς το συγκρότημα του Μανώλη Παπαματθαιάκη με γκολ του Βαγγέλη Μωραϊτη πήρε το τρίποντο και διατήρησε τη διαφορά του από την δεύτερη θέση έναντι των άλλων αντιπάλων.

Από την άλλη ο Φωστήρας γνώρισε τη δεύτερη ήττα μετά από εκείνη της πρεμιέρας κόντρα στο Αιγάλεω και έχασε έδαφος όσον αφορά την κατάκτηση της 1ης θεσης.

Στο α’ μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο με τον Ηρόδοτο να έχει μια ελαφρά υπεροχή χωρίς να καταφέρει να απειλήσει αισθητά. Από την άλλη ο Φωστήρας κοίταξε στα μάτια των πρωτοπόρο και παρά την απουσία βασικού επιθετικού είχε καλή παρουσία.

Στο 3′ ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ όμως η κεφαλιά του Μελισσόπουλου έφυγε πολλά μέτρα άουτ.

Στο 6′ ο Κασμερίδης μπλόκαρε το σουτ του Χαρίτου, ενώ στο 20′ ο Μήτκας γύρισε επικίνδυνη τη μπάλα όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Φάουλ Φραγκουλάκης κεφλαιά Μελισσόπουλου η μπάλα άουτ

Στο 30′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Μωραϊτης, με τον Ντάουλα να δείχνει τη συνέχεια του αγώνα, ενώ στο 38′ ο Μήτκας σούταρε από μακρινή απόσταση με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου στις καθυστερήσεις ο Κασμερίδης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Πατσατζόγλου σε κόρνερ.
Στην επανάληψη, ο Ηρόδοτος κατάφερε να βάλει γκολ στην πρώτη καλή στιγμή αφού στο 57′ ο Μωραϊτης με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έκανε το 1-0.

Στο 68′ ο Μελισσόπουλος σούταρε άουτ, ενώ στο 72′ η κεφαλιά του Πρίκα πέρασε μόλις άουτ μετά τη σέντρα του Μανδύλη.

Στο 85′ Ζήτησε πέναλτι ο Ηρόδοτος για χέρι του Τσώνη, με τον Ετοφ να βλέπει στο 89′ να κάνει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Κανδηλάκης, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Αργκιλεσι (90+1 Παναγιωτάκης) Φουκαράκης (77′ Κασαπάκης), Ετόφ, Μωραϊτης (85′ Γαρεφαλάκης), Μελισσόπουλος (89′ Καργιωτάκης).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης): Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης, Τσώνης, Πατσατζόγλου, Μήτκας, Μπιταξής (74′ Ρόκας), Καλημέρης, Χαρίτος (83′ Στρίγγας), Νικολόπουλος (68′ Πρίκας), Γεροκωνσταντής (68′ Σίμωσης), Μανδύλης.