Connect with us

4ος Όμιλος

Ηράκλειο-Αστέρας Βάρης 2-3

Published

on

Πέρυσι το θαυμα το είχε πετύχει ο ΑΟ Γλυφάδας, ωστόσο, φέτος η μοίρα δείχνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να… πηγαίνει τον Αστέρα Βάρης. Δεν εξηγείται διαφορετικά το φαινόμενο ότι η ομάδα της Ανατολικής Αττικής όσες φορές ηττήθηκε, ειδε την Κηφισιά να μην μπορεί να κερδίσει με εξαίρεση το ματς με τον Άλιμο. Σήμερα, ωστόσο, αυτό που έγινε στο γήπεδο του Πρασίνου Λόφου θα έχουμε χρόνια να το ξαναδούμε. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Φώτη Θανέλλα, παρότι στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 0-2, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και αγωνίστηκε στην επανάληψη με τεράστια ψυχικά αποθέματα θυμίζοντας την περσινή ομάδα, παίρνοντας μια τεράστια νίκη με 3-2. Αφού άφησε το κακό α’ μέρος πίσω, η Βάρη κυριάρχησε κατά κράτος στην επανάληψη ισοφαρίζοντας σε 2-2 αρχικά ενώ έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Πασαλίδη. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα έμενε μέχρι τέλους, ήρθε ο Παπασάβας με ωραίο σουτ να στείλει τους πάντες στον 7ο ουρανό.

Πέρα από τη βαθμολογική διαφορά που μειώθηκε στον πόντο απο την Κηφισιά, οι κυανόλευκοι αποκτούν ψυχολογία ενόψει των τεσσάρων τελικών που απομένουν.

Από την άλλη, το Ηράκλειο παρότι κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, στο β’ μέρος παρουσίασε ακόμη ένα ματς τάσεις αυτοκτονίας και το πλήρωσε.

Μόλις στο 4′, ο Σακελλαρίου με φάουλ βρήκε τον Καλιαμπάκα όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε με κεφαλιά να γράψει το 1-0. Στο 5′ ο Χατζησάβας απάντησε στις ευκαιρίες με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στο 8′ το Ηράκλειο βρήκε δίχτυα με τον Καλιαμπάκα όμως το τέρμα ακυρώθηκε κατόπιν υπόδειξης του β’ βοηθού για οφσάιντ.

Στο 21′ ο Παπαδόπουλος βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή όμως η προβολή που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ιωσήπου που μπλόκαρε. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφώρησε στο 23′.

Ο Μιχελής μετά από όμορφη ατομική ενέργεια έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ, δείγμα της κλάσης του, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό ‘Γ’ της εστίας του Ιωσήπου γράφοντας το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνοντας ευκαιρία στο 24′ ευκαιρία με τον Χατζησάββα. Στο 37′ μετά από κεφαλιά γύρισμα του Κουιρουκίδη ο Νάκου πρόλαβε προτού ο Ντάγκρας σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, Η μεγαλύτερη φάση του Αστέρα στο α’ μέρος έλαβε χώρα στο 39′. Ο Κουριουκίδης έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Ντάγκρα, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, το Ηράκλειο έκανε δυο τα τέρματα του με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Μιχελής έφυγε μόνος του και με ωραίο συρτό πλασέ μέσα από τη περιοχή έγραψε το 2-0.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας ήταν η μοναδική ομάδα που βρισκόταν στο γήπεδο και φρόντισε από νωρίς να δείξει τις διαθέσεις του. Συγκεκριμένα στο 49′ ο πρώην άσος του Ηρακλείου, Μιχάλης Νικολακόπουλος σούταρε και η μπάλα αφού βρήκε σε σώματα αμυνόμενων κατέληξε στα δίχτυα του Μακρυωνίτη. Στο 52′ ο Ντάγκρας βρέθηκε στο έδαφος όμως ο διαιτητής Μιχελής κιτρίνισε τον άσο του Αστέρα θεωρώντας ότι έκανε θέατρο. Στο 54′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σούταρε με τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει, ενώ στο 55′ ο Νικολακόπουλος με κεφαλιά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο 65′ το σουτ του Ντάγκρα έδιωξε με υπερένταση ο Μακρυωνίτης σε κόρνερ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 66′ με σουτ του Ντάγκρα. Στο 85′ ο Νικολακόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Καλιαμπάκα με τον διαιτητή, Μιχελή να τιμωρεί με ανάλογο τρόπο που έδρασε στη φάση του Ντάγκρα, δίνοντας κίτρινη κάρτα για θέατρο στον άσο του Αστέρα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Πασαλίδης μετά από όμορφη ατομική ενέργεια ανατράπηκε από τον Τσουκαλά, με τον Μιχελή αυτή τη φορά να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών στέλνοντας τη μπάλα δοκάρι και έξω. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μανιδάκη πέρασε μόλις άουτ για να έρθει ο Παπασάββας στο 93′ με ωραίο σουτ να νικήσει τον Μακρυωνίτη και να χαρίσει μια πολύτιμη νικη στην ομαδα της Ανατολικής Αττικής.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Μάρκος Μαυρομάτης): Μακρυωνίτης, Νάκου, Σακελλαρίου (70′ Κατσούλης), Παπαδόπουλος, Ψαρρής, Νταβαρίνος, Τσουκαλάς, Καφετζής, Μιχελής, Καλιαμπάκας, Μάμαλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Φώτης Θανέλλας) Ιωσήπου, Ιωακειμίδης, (61′ Τσαφταρίδης) Καραμπάς, Βασιλείου, Τσακιρακης, Νικολακόπουλος, Ντάγκρας (83΄Γεωγιαδης), Παπασάββας, Κουιρουκίδης, Πασαλίδης, Χατζησάββας (83′ Μανιδάκης)