Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Ο Ερμής 2-1 “γκρέμισε” το Μοσχάτο που έχασε πέναλτι

Published

on

Ψυχωμένος ο Ερμής Κορυδαλλού επικράτησε με 2-1 της «χλωμής» ΑΕ Μοσχάτου και την « γκρέμισε » από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος αλλά και δύναμη καταφέρνοντας να περιορίσουν τα ατού της αντίπαλης ομάδας .
Οι Μοσχατιώτες δεν ήταν μόνο ότι δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την αντίπαλη άμυνα( τεράστια η απουσία του ασθενούντος Σούφλα ) , ούτε ότι δεν έδειξαν την ψυχή των προηγούμενων αγώνων , αλλά στάθηκαν και άτυχοι σε κάποιες φάσεις . Όλα τα κακά μαζί δηλαδή.
Από μια άτυχη στιγμή του γκολκίπερ Λιούμπη που έχασε την μπάλα από τα χέρια του στο 21’ ο Σάμιος που εκμεταλλεύτηκε αυτό το λάθος με σουτ άνοιξε το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σπασμωδικά για την ισοφάριση και στο 42’ το «χλιαρό» σουτ του Μπούγια εξουδετέρωσε έξοχα ο Ασημέλης .
Στο 45’ η ΑΕΜ είχε την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση . Σε ανατροπή του Σαπαλίδη από τον Αγγέλου καταλογίστηκε πέναλτι ,αλλά ο Κάλφας που το εκτέλεσε δεν μπόρεσε να νικήσει τον νεαρό Ασημέλη που απέκρουσε σωτήρια .
Οι παίκτες του Χατζηαλέξη προσπάθησαν στην επανάληψη , είχαν την κατοχή της μπάλας , χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα. Η αντίδραση τους δεν ήταν σαν κι αυτή της περασμένης εβδομάδας με τον Ατρόμητο.
Στο 67’ στάθηκαν άτυχοι αφού η μπάλα μετά από το φάουλ που εκτέλεσε ο Κάλφας πέρασε μεν το τείχος αλλά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ασημέλη .
Οι Κορυδαλλιώτες που συνέχισαν να περιμένουν τους αντιπάλους τους , προτιμούσαν τις αντεπιθέσεις ,. Σε μια από αυτές μάλιστα στο 81’ ο Κίτσιος έβγαλε μπαλιά «τρύπα» στον Τζανιδάκη που με ωραίο πλασέ «ζευγάρωσε »τα τέρματα της ομάδας του σιγουρεύοντας έτσι τη νίκη της ..
Το μόνο που κατάφερε το Μοσχάτο ήταν να μειώσει στο 89’ με τον Σαπαλίδη . Δεν έφτανε όμως αυτό και ο Ερμής πήρε μια μεγάλη νίκη.
Σωστή και ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Γιάννη Κακριδή. Πάντα κοντά στις φάσεις , προσπαθώντας να μην αφήσει με παράπονα κανένα.
ΕΡΜΗΣ : Ασημέλης , Αγγέλου, Μανωλιάς, Λαζάκης, Φέκος, Σταθινάκης, Τζανιδάκης, Μαυράκης ( 90’ Αυγέρης) Σάμιος ( 82’ Πολυχρονίδης) , Κίτσιος( 87’ Στακάι) , Γκοντόλια( 73’ Λεβέντης )
ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ : Λιούμπης, Σφυρογιαννάκης( 46’ Φόνσος, 84’ Μπόλης) , Σκορδίλης, Σουλάι, Καραπιπέρης, Μπούγιας , Φιαμέγκος, Κωτσερίδης ( 75’ Μουρελάτος) Σαπαλίδης , Κάλφας Δρυμούσης .

*Πριν τον αγώνα οι παίκτες των δυο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας δυο πανό. Το ένα αυτό των ποδοσφαιριστών του Ερμή έγραφε «90 χρόνια….εμείς …ΕΡΜΗΣ » ενώ το άλλο των ποδοσφαιριστών της ΑΕ Μοσχάτου έγραφε «Με τα μάτια των παιδιών κοιτάμε στο μέλλον.»