Connect with us

slideshow

ΕΠΣΠ: Ενημέρωση για τους αγώνες play- out της Α΄ Κατηγορίας

Published

on

Ενόψει των αγώνων  playout που θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος  της Α΄ Κατηγορίας( και στους  δύο ομίλους), η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα εξής:

Από κάθε όμιλο της Α΄ Κατηγορίας υποβιβάζονται απ΄ ευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες( σύνολο 4 ομάδες)

Στους αγώνες playout που θα ακολουθήσουν, οδηγούνται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11η, 12η, 13η, 14η ( 1ος όμιλος), 10η, 11η 12η 13η ( 2ος όμιλος)

Οι 4 ομάδες του κάθε ομίλου των  playout ανάλογα με την βαθμολογική τους κατάταξη θα ξεκινήσουν με  3, 2, 1, και 0 βαθμών αντίστοιχα.

Οι περιπτώσεις ισοβαθμιών , προβλέπονται όλες στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας.

Από τους δύο ομίλους των playout υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα, ενώ  ενδεχομένως και ανάλογα με τον αριθμό των υποβιβαζόμενων  Πειραικών ομάδων από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά και  τo αν θα υπάρξει η όχι, άνοδος Πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣΠ στη Γ΄ Εθνική, να συμπαρασύρει ακόμη μια ομάδα σε υποβιβασμό στην Β΄ Κατηγορία.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, από την Γ΄ Εθνική  υποβιβάζονται 2 Πειραικές ομάδες, έτσι αν έχουμε άνοδο Πρωταθλήτριας ομάδας στην Γ΄ Εθνική, υποβιβάζεται μόνο η τελευταία ομάδα του κάθε ομίλου των playout, σε διαφορετική περίπτωση θα υποβιβασθεί επιπλέον μια ομάδα.

Οι αγώνες των playout, αν δεν υπάρξουν επιμέρους ισοβαθμίες ομάδων στην κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων, θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες:

1η αγωνιστική: Σαββατοκύριακο 3-4 Μαίου

2η αγωνιστική: Τετάρτη    7 Μαίου

3η αγωνιστική : Σαββατοκύριακο 10-11 Μαίου

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος με ανακοίνωση της θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία της δημόσιας κλήρωσης των αγώνων playout

Επίσης με πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣΠ και με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Διαιτησίας, θα υπάρξει αξιολόγηση των καλύτερων διαιτητών, και στην συνέχεια από αυτούς τους αξιολογημένους διαιτητές θα υπάρξει επίσης δημόσια κλήρωση των διαιτητών των αγώνων playout – παρουσία των  παραγόντων και των σωματείων που το επιθυμούν.

Τα έξοδα όλων των αγώνων playout θα βαρύνουν την Ε.Π.Σ.Π.( εξοδολόγια διαιτησίας , ιατρών, Παρατηρητών, ταμίες, θυρωροί κλπ.).

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στους αγώνες playout οφείλουν να έχουν τακτοποιήσει τις τυχόν οφειλές τους.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply