Connect with us

stoplekto

Επίσκεψη της Κύπρου Κορυδαλλού στη Μεγαλόνησο Κύπρο

Published

on

Από τον Π.Ο. Κύπρος Κορυδαλλού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση :

Ο Π.Ο. Κύπρος Κορυδαλλού δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά μια μεγάλη και ευρύτερη ιδέα .

Ιδρύθηκε το 1958, με βάσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Μεγαλόνησο από το 1955 και επηρέασαν όλο τον ελληνισμό. Στο σωματείο μας, από το 2012 που ασχοληθήκαμε με τα κοινά της ομάδας, τιμούμε δέοντος την βαρύτητα του

ονόματός μας και αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια για το τί εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει. Νιώθουμε τον πόνο και την αδικία που αισθάνονται οι Κύπριοι και είμαστε στο πλευρό τους στους αγώνες που δίνουν ακόμα και σήμερα.

Ο Π.Ο. Κύπρος Κορυδαλλού, είναι το μοναδικό ποδοσφαιρικό σωματείο στην Ελλάδα, που κρατά γεμάτη καμάρι την τιμητική ονομασία και την εκπροσωπεί με μεγάλη περηφάνια, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αδερφούς μας στην Κύπρο. Με κίνητρο τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, μας έγινε πρόσκληση από τον Παγκύπριο Αθλητικό Σύλλογο «Αγιος Γεώργιος» και συγκεκριμένα τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Παπαμωϋσέο να παραβρεθούμε στην Κύπρο για να μας τιμήσουν. Ο κ. Παπαμωϋσέος είναι επίσης Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Βετεράνων «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», που αφορά παλαίμαχους ποδοσφαιριστές από όλης της Μεσογείου κι έχει έδρα την Κύπρο. Τον Π.Ο. Κύπρος Κορυδαλλού εκπροσώπησαν από τη διοίκηση στο ταξίδι οι κ.κ. Ηλίας Σιμάκος και Μιχάλης Κοσμίδης και ο υπεύθυνος παλαιμάχων της ομάδας, κ. Γιάννης Φουράκης, ο οποίος μας εκπροσωπεί στην ομάδα βετεράνων «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ».

Κατά τη διάρκεια των 4 ημερών της επίσκεψής μας ο κ. Παπαμωϋσέος φρόντισε προσωπικά για την ξενάγησή μας σε διάφορες πόλεις του νησιού, σε σημαντικά σημεία της Κύπρου, αλλά και τις συναντήσεις με ανθρώπους του τοπικού ποδοσφαίρου, οι οποίες είναι η αρχή για μια επικείμενη επαφή του συλλόγου μας με την αγαπημένη μας Κύπρο. Επίσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να περάσουμε στα κατεχόμενα εδάφη, γεγονός που μας συγκίνησε ιδιαίτερα βλέποντας τα «φυλακισμένα μνήματα» και «νιώθοντας» τους αγώνες που έδωσαν χιλιάδες αδερφοί μας για την ελευθερία τους εκείνα τα χρόνια, πληρώνοντας ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή. Ιδιαίτερη τιμή νιώσαμε στην πόλη της Πάφου, όπου μετά από αγώνα παλαιμάχων που δόθηκε μεταξύ των ομάδων της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» και του «Ακρίτα Χλώρακα», ο πρόεδρος της δεύτερης, κ. Νίκος Ανδρέου μας παρέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες για το σύλλογό μας, τον πρόεδρο, κ. Σάκη Τσαμούρη και τον αναπληρωτή πρόεδρο, κ. Ηλία Σιμάκο. Τέλος, αξέχαστη

θα μας μείνει η δεξίωση που οργανώθηκε στη Λεμεσό προς τιμήν μας, την τελευταία μέρα παραμονής μας. Η εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Παπαμωϋσέος, διεξήχθη στο ξενοδοχείο «NAVARRIA», μέρος το οποίο μας φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο τις ημέρες της παραμονής μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του. Στη δεξίωση παραβρέθηκαν αρκετά πρόσωπα από την πολιτική και αθλητική ζωή του νησιού, ενώ από τον αντιδήμαρχο Λεμεσού, κ. Νίκο Σύκα τιμήθηκαν με την «Χρυσή Κύπρο» (είναι από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να απονεμηθεί σε πολίτη) για την εθνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά τους στην Κύπρο, μέσω του Π.Ο. Κύπρο Κορυδαλλού οι κ.κ. Ηλίας Σιμάκος και Μιχάλης Κοσμίδης. Επίσης, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η αδελφοποίηση των σωματείων Π.Ο. Κύπρος Κορυδαλλού και Αγιος Γεώργιος Κύπρου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς για τη φιλοξενία που μας παρείχαν και υποσχόμαστε πως σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα ταξίδια στην Κύπρο, τόσο της ομάδας μας, αλλά και των τμημάτων ακαδημίας μας για συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά. Αλλωστε έχουμε στις τάξεις μας ένα πρόσωπο που μας ενώνει, καθώς τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας κατέχει ο Διονύσης Χιώτης, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στην Κύπρο.

Στο διοικητικό συμβούλιο που διεξήχθη με την επιστροφή μας στην Ελλάδα, αποφασίστηκε ομόφωνα να ανακηρυχθεί ως επίτιμος Πρόεδρος της ομάδας μας ο κ. Γεώργιος Παπαμωϋσέος.

Ισως άργησε να γίνει η επαφή των εκπροσώπων μας με την αγαπημένη μας Κύπρο, μπορούμε όμως να πούμε ότι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής!

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply