Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Ενδιαφέρουσα η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αθηνών

Published

on

Αρκετά ενδιαφέρουσα όπως αναμενόταν αποδείχθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑ που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ”ΤΙΤΑΝΙΑ” την Δευτέρα 8 Ιουνίου. Η ατζέντα του Προέδρου της Ενώσεως, Παναγιώτη Δημητρίου, ήταν γεμάτη και ενδεικτικά περιελάμβανε αλλαγές στα δελτία, επιχορηγήσεις σε ομάδες, ημερομηνίες έναρξης των νέων πρωταθλημάτων, όροι συμμετοχής για ”μικρούς” και ξένους, κρούσματα βίας αλλά και το γηπεδικό.

Συζήτηση για τα δελτία

Η αλλαγές της ΕΠΟ στα δελτία των ποδοσφαιριστών είναι ένα μείζον θέμα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία και προτεραιότητα του κύριου Δημητρίου είναι να γίνει προσπάθεια ώστε να μεγαλώσει κατά δύο χρόνια η διάρκεια ενός δελτίου. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα να μαζευτούν υπογραφές από όλα τα σωματεία-μέλη της ΕΠΣ Αθηνών για να ενισχυθεί ο αγώνας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Νέοι όροι συμμετοχής για μικρούς και ξένους

Το θέμα των μικρών απασχολεί εδώ και πολύ καιρό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού δεν είναι λίγες φορές που παίκτης έχει αντικατασταθεί δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Αυτή η εικόνα θα αλλάξει από εδώ και στο εξής μιας και κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά στην ενδεκάδα της τρεις ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι από το 1995 και έπειτα, ενώ θα μπορούν να γίνουν αλλαγή μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τέλος σε ότι έχει να κάνει με το θέμα των ξένων, υπάρχει πρόταση για συμμετοχή μέχρι και τεσσάρων για κάθε σύλλογο.

Η έναρξη των νέων πρωταθλημάτων

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η σέντρα για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Αντίθετα, μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο ”μαραθώνιος” για τους συλλόγους της Β’ κατηγορίας ενώ για να μην ολοκληρωθεί νωρίς η σεζόν για τις ομάδες της Γ’ κατηγορίας, σέντρα θα έχουμε στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Όσον αφορά το Κύπελλο, θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στις 12-13 του Σεπτέμβρη, όπου και στον πρώτο γύρο θα συμμετάσχουν ομάδες μόνο από Β’ και Γ’ Κατηγορία ενώ τέλος υπάρχει πρόθεση να διεξάγονται αγώνες την φετινή περίοδο και την Δευτέρα.

Ενίσχυση για τα σωματεία

Ο Παναγιώτης Δημητρίου δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε όσες ομάδες κατέκτησαν πρωτάθλημα ή προβιβάστηκαν σε ανώτερη κατηγορία ενώ χειροκρότησε το Περιστέρι και τον Προμηθέα για το Κύπελλο Ήθους προαναγγέλλοντας χρηματική ενίσχυση μέχρι 2.000 ευρώ για τους ”ροσσονέρι” και 1.000 στην ομάδα της Γ’ κατηγορίας. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα δοθούν ως δώρο εφτά μπάλες σε κάθε σωματείο της Α’ ΕΠΣΑ και από 200 ευρώ σε συλλόγους της Β’ και Γ’ ΕΠΣ Αθηνών.