Connect with us

4ος Όμιλος

‘Έλιωσε’ τον Εργοτέλη ο Ιωνικός στην ‘καυτή’ Νεάπολη (2-0)

Published

on

Ενας καταπληκτικός Ιωνικός που κατάφερε σε ακόμη ένα ματς να δείξει τη δυναμική του και την ποιότητα που διαθέτει σαν ομάδα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη παρουσία 2000 φιλάθλων επικρατώντας με 2-0 του Εργοτέλη που μέχρι σήμερα το απόγευμα είχε το απόλυτο των νικών.

Το συγκρότημα του Ηλία Καλοπήτα έχοντας καλή συνοχή, αμυντική και επιθετική λειτουργία που άγγιζε το άριστα κατάφερε να φτάσει στη νικη και τους 11 βαθμούς που το φέρνουν στη 3η θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι απέναντι σε ένα συνολο που εάν εξαιρεθεί η φάση του 10′ με τον Κοιλιάρα δεν απείλησε και σίγουρα θα χρειαστεί να δουλέψει άμεσα στο μέλλον αφού θα συναντήσει δύσκολες έδρας στις επόμενες εξορμήσεις στην Αθήνα. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απουσίες των Σέρχιο Λεαλ και Έλτον Καλέ στοίχισαν για την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου, που ‘φωνάζει’ για το δεύτερο γκολ του Ιωνικού θεωρώντας ότι ο Αργυρίου ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το αποτέλεσμα κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο αφού ο Ιωνικός με σωστό πλάνο εγκλώβισε τον Εργοτέλη και έφτασε στο τελικό 2-0.

Για ακόμη μια φορά στα αξιοσημείωτα έρχεται να προστεθέι η εκπληκτική παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε τη Νεάπολη και δημιούργησε φοβερή ατμοσφαιρα.

Η πρώτη καλή φάση έλαβε χ΄ρα στο 10′ με τον Κοιλιάρα να κάνει το εκπληκτικό σουτ αναγκάζοντας στο Λέτσο στην επέμβαση του αγώνα διώχνοντας εκπληκτικά σε κόρνερ.

Στο 17′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Καραλή μετά από μαρκάρισμα του Τζανή και ο παθών που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε γράφοντας το 1-0.

Στο 21′ ο Κοιλιάρας πήγε να βρει με ωραία πάσα τον Κατσικοκέρη όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, ενώ στο 26′ ο Καραλής εκτέλεσε το φάουλ όμως ο Στεφανάκος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 28′ ο Πόι από δεξιά εκτέλεσε το φάουλ και η κεφαλιά του Τζανή πέρασε άουτ, με το σουτ του Μισέλ στο 31′ να περνάει λίγο άουτ.

 

Στο 50′ ο Καραλής  σέντραρε και ο Κατσίκιας που βρέθηκε στο δευτερο δοκάρι δεν κατάφερε με σουτ να κάνει το 2-0 στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με τον Σαπαλίδη στο 59′ να βλέπει το σουτ που επιχείρησε μετά την πάσα του Καραλή να διώχνει ο Στεφανάκος.

Στο 64′ ο Ιωνικός διπλασίασε τα τέρματα του με τον Αργυρίου που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Καραλή και με πλασέ έκανε το 2-0 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο 65’ο  Σαπαλίδης έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα έγλυψε το δοκάρι, με τον Καμαρά στις καθυστερήσεις να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κολόκα, να βγαινει απέναντι από τον Στεφανάκο που δύσκολα έδιωξε με τα πόδια.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας) Λέτσο, Κατσίκιας, Βουρλούμης, Παντελίδης, Προβατίδης, Κρητικός, Καραλής (85′ Παπασπύρος), Σιμιτσής, Αργυρίου (75′ Ζαφειρίδης), Σαπαλίδης, Πέεφ (69′ Καμαρά).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου) Στεφανάκος, Καρράς, Κολόκας, Τζανής, Δημήτρης (56′ Καιμακαμούδης), Ρουσάκης, Γκοτσούλιας, Μισέλ, Κατσικοκέρης, Κοιλιάρας (83′ Λυδάκης), Ποι.