Connect with us

6ος Όμιλος

Εθνικός Πειραιά-Προοδευτική 1-0

Published

on

Εθνικός και Προοδευτική αναμετρήθηκαν για τον 6ο όμιλο στο μεγάλο ντέρμπι που θα έκρινε πολλά όσον αφορά την κατάσταση στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερη θέληση και χάρις σε γκολ του Κατσικοκέρη με πέναλτι στο 70′ πήραν τη νίκη απέναντι στους μαχητικούς βυσσινί που πάλεψαν όσο χρειάζονταν για το αποτέλεσμα.

Λιγοστές οι φάσεις στο α’ μέρος

Στο α’ μέρος το ματς ήταν κλειστό χωρίς να σημειωθεί η μεγάλη φάση αφού οι δυο ομάδες διαφύλαξαν τις άμυνες τους έχοντας ως στόχο να κρατήουν το μηδέν.

Στο 3 το σουτ του Παυλάκη πέρασε άουτ, ενώ στο 6′ ο Εθνικός έφτασε κοντά στο 1-0 όμως η κεφαλιά του Κωνσταντίνου μετά το κόρνερ του Μακρυγιάννη δεν βρήκε στόχο. Στο 12′ ο Εθνικός φώναξε για χέρι πάνω στο Παπανικόλα εντός περιοχή, όμως ο Φουκάκης υπέδειξε τη συνέχεια τουα γώνα.

Στο 13′ ο Βουτσινάς μπλόκαρε το σουτ του Μπέλερη, ενώ στο 30′ ο Κουιρουκίδης έχασε σημαντική φάση για την Προοδευτική αφού μετα από όμορφη ατομική ενέργεια είδε το σουτ που έπιασε να μην βρίσκει στόχο αφού πέρασε παράλληλα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα το σουτ του Κουιρουκίδη στο 44′ δεν βρήκε στόχο.

Ανέβηκε ο Εθνικός στην επανάληψη

Στο 48′ ο Εθνικος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρει στο ματς όταν ο Ρομάνο σε μια αντεπίθεση έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Παυλάκη όμως η προσπάθεια του τελευταίου κατέληξε στα πόδια του Μπαντίκου.

Στο 56′ ο Εθνικός έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία. Μετά από σέντρα ο Ντάλας έδιωξε με το κεφάλι και ο Κρητικός που έπιασε το σουτ είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η πίεση του Εθνικού στο β’ μέρος απέφερε καρπούς στο 70′ σε μια φάση που αμφισβήτησε αρκετά η Προοδευτική.

Στο 70′ η γηπεδούχος ομάδα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκέσιου, με τον Κατσικοκέρη να ευστοχεί και να γράφει το 1-0.

Συμπλοκές ΜΑΤ-με τους οπαδούς της Προοδευτικής

Μετά το 1-0 ακολούθησαν συμπλοκές των ΜΑΤ με τους οπαδούς της Προοδευτικής που κράτησαν για περίπου 5′, όμως τα πράγματα επανήλθαν σε φυσιολογική κατάσταση και ο αγώνας συνεχίστηκε.

Στο 81′ ο Γκέσιος βρέθηκε κοντά στο 2-0, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Στο 88′ το φάουλ του Μπέλερη πέρασε άουτ.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι εξεφρασαν μετα το ματς παραπονα για τη διαιτησία

Διαιτητής: Φουκάκη, Δασκαλάκης Ι.-Δασκαλάκης Α.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Νεντιδης) Σικαλιάς, Στασινός (98′ Μάναλης), Γερόλυμος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης, Τεγούσης (88′ Κατίδης), Μακρυγιάννης (64′ Γκέσιος), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Λουκάς Καραδήμος) Μπαντίκος, Ξυγκάκης Καλαϊτζίδης (77′ Χρήστου), Μητσογιάννης (66′ λ.τρ Φαμπίνιο), Παπανικόλας, Μαρης (90+4 Παναγιωτοπουλος), Κουιρουκίδης, Μπελερης, Κανελλόπουλος (84′ Βλάχος), Ντάλας, Δηλαβέρης.