Connect with us

4ος Όμιλος

Εθνικός Πειραιά-Αστέρας Βάρης 1-3

Published

on

Μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που καταβάλει για την παραμονή στην κατηγορία πανηγύρισε ο Αστέρας Βάρης μέσα στο Μοσχάτο επικρατώντας με 3-1 του Εθνικού Πειραιά. Το συγκρότημα του Φώτη Θανέλλα μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα φτανοντας τους 32 βαθμούς, απέχοντας παράλληλα μετά τη νίκη της Κηφισιάς τρεις βαθμούς από την προνομιούχο 9η θέση και την ομάδα των βορείων προαστίων. Από την άλλη, ο Εθνικός μετά από οκτώ αγωνιστικές και το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη γνωρίζει ήττα που τον φέρνει στην 5η θέση με 43 βαθμούς.

Στο α’ μερος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν στο 3′ όμως ο Βουτσινάς απέκρουσε το σουτ του Ντάγκρα. Στο 10′ ο Παυλάκης σέντραρε, ο Βλάχος δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα η ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη για τον Εθνικό. Στο 18′ ο Ιωσήπου έδιωξε δύσκολα το απευθείας κόρνερ του Στρατάκη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 19′ όμως ο Ντάγκρα ς δεν κατάφερε με σουτ να νικήσει τον εξαιρετικό Βουτσινά. Στο 29′ ωστόσο ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Αστέρα στάθηκε πιο τυχερός νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 1-0. Το τέρμα αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων οι οποίοι στο 37′ έκανεν δυο τα τέρματα τους. Ο Χατζησάββας έγινε κάτοχος της μπάλας μετά την ασίστ του Μανιδάκη και έκανε το 2-0. Στην επανάληψη, ο Εθνικός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος πιέζοντας σε όλους τους χώρους. Μάλιστα στο 49′ έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Κομνηνός είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο δοκάρι, Η πίεση των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 50′, όταν ο Μαντζώρος από κοντά με πλασέ έγραψε το 2-1.

Στο 59′ το σουτ του Αργυρίου έφυγε άουτ, ενώ ανάλογη κατεύθυνση είχε και η προσπάθεια του Παυλάκη στο 64′. Στο 79′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Χόρτσα εντός περιοχής όμως ο διαιτητής υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το γκολ του Ντάγκρα 6′ αργότερα για να δώσει μια μεγάλη νίκη στον Αστέρα και να ψαλιδίσει τις ελπίδες των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης) Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Μαντζώρος, Στρατάκης, Μαρτίνος (88′ Γερόλυμος), Λεωνιδόπουλος, Μίρτσα (61′ Αλεξανδρόπουλος), Μάναλης, Αργυρίου, Βλάχος(46 Koμνηνός)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Φώτης Θανέλλας): Ιωσήπου, Ιωακειμίδης, Νιφαδόπουλος, Χόρτσας, Βασιλείου, Νικολακόπουλος, Καναβέτας (58′ Παπασάβας), Αγκόλι (67′ Γεωργιάδης), Χατζησάββας, Μανιδάκης, Ντάγκρας (89′ Τσακιράκης).