Connect with us

4ος Όμιλος

Διπλό… παραμονής για Ηλυσιακό

Published

on

Πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση και εκμεταλλευόμενος τις πολλές απουσίες της Ρόδου, ο Ηλυσιακός επικράτησε με 0 – 2 των «ελαφιών» στο Δημοτικό Στάδιο χάρη σε τέρματα των Ιωάννου και Ξαγοράρη, φτάνοντας τους 20 βαθμούς στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Tο ματς

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 3’ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα μετά από ωραία «κούρσα» του Θαναηλακη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και κάθετη πάσα, ο Ιωάννου βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πάππο και με εύστοχο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του πορτιέρο των γηπεδούχων για το 1 – 0 . Από κει και έπειτα, δεν σημειώθηκε τίποτα το ιδιαίτερο, με τη Ρόδο να έχει την πλήρη υπεροχή αλλά να μη δημιουργεί ούτε μια ευκαιρία μπροστά στα καρέ του Σηφάκη. Κύριος λόγος για αυτό ήταν το γεγονός πως αμφότερα τα εξτρέμ της, Τορεζάνι και Πιτταράς, ήταν σε κακή κατάσταση, χωρίς να μπορούν να τροφοδοτήσουν με αξιώσεις τον Στεφανίδη. Τα «ελάφια» μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά μόνο να αμύνονται αλλά μόνο ανησυχητική δεν έγινε η Ρόδος για τα αντίπαλα καρέ. Ο Ηλυσιακός πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, ένα προβάδισμα το οποίο πήρε και διατήρησε για σαρανταπέντε λεπτά, πολύ εύκολα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο. Η Ρόδος είχε την πλήρη υπεροχή, την κατοχή της μπάλας και κέρδιζε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, ωστόσο δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη ευκαιρία πέρα από μια καλή εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα στο 78’ την οποία εξουδετέρωσε ο Σηφάκης και στη συνέχεια ο πορτιέρο των «κιτρίνων» είπε και πάλι όχι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του ίδιου ποδοσφαιριστή.Στο 88’, λίγο έλειψε ο Ηλυσιακός να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Πάππος απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια το πλασέ του Ξαγοράρη απότ ο ύψος του πέναλτυ, και στο 90’ ο Σηφάκης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Αμανατίδη από πολύ κοντά. Στις καθυστερήσεις, ο Ιωάννου βρέθηκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή και πάσαρε παράλληλα, με τον Ξαγοράρη να «γράφει» το 0 – 2 σε κενή εστία και να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του.

Ο κορυφαίος

Ο Ηλίας Ιωάννου ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Ο έμπειρος σέντερ φορ σκόραρε το πρώτο τέρμα της ομάδας του και «σέρβιρε» το δεύτερο που «κλείδωσε» το τρίποντο για αυτούς.

Οι συνθέσεις:

Ρόδος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάππος, Τζιμογιάννης, Καμπούρης, Ιμεραλιλάι, Κωνσταντίνου, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Τορεζάνι(64’ Ολιβέιρα), Στεφανίδης, Μοσχάκης, Πιτταράς(71′ Αμανατίδης)

Ηλυσιακός (Δημήτρης Παπασπύρου): Σηφάκης, Μέξης, Ρόγιας, Πιπίνης, Ντούμπερετ, Αμανατίδης, Πουλάκης(34’ λ.τ. Ξαγοράρης), Φλέγκας, Ιωάννου, Μάλτσης, Θαναηλάκης(55’ λ.τ. Σαμιώτης – 64’ λ.τ. Τσινιάς)