Connect with us

3ος Όμιλος

Γ’ Εθνική: Πετυχαίνεις και χωρίς να πρωταγωνιστήσεις

Published

on

Η φραση ‘πρέπει να πρωταγωνιστήσεις’ για να παραμείνεις στην Γ’ Εθνική εχει κυριαρχήσει στην κοινή γνώμη, παρ’ όλα αυτα, είμαστε και εμείς οι αντίθετοι που δεν συμφωνούμε.

Όπως και να το κάνεις, υπάρχουν κάποια σημεία που κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα κάνουν τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο να ξεχωρίσουν, εκείνες που θα παραμείνουν στην κατηγορία ξεχωριστές και άλλα δεν θα αρκούν για ορισμένους συλλόγους που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορια.

Για να μην λέμε πολλά, ο πρωταθλητής θα πρέπει καταρχάς κατά τη προσωπική μας εκτίμηση να έχει το απόλυτο στην έδρα του, ή να μην γνωρίζει το αποτέλεσμα της ήττας. Παράλληλα, η ομάδα εκείνη που θα έχει τους περισσότερους βαθμούς στην Κρήτη ή στην Αθηνα (εφοσον ο Κρητικος συλλογος πρωταγωνιστήσει) θα έχει τον πρώτο λόγο ενώ το μυστικό θα κρύβεται στην σταθερότητα.

Τα ντέρμπι σε αυτές τις κατηγορίες δεν δίνουν άλλωστε τα πρωταθλήματα. Μην ξεχνάμε το εξαιρετικό φαινόμενο του Ιερόθεου που άλωσε σχεδόν όλη την Κρήτη και τα ατυχη αποτελέσματα εντός έδρας του στερησαν μια καλύτερη τύχη.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα επιδιώξουν να διασφαλύσουν την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται θα πρέπει να δημιουργήσουν έδρες-καστρα και να μην χάνουν εκτός έδρας.

Αλλωστε, τα χρόνια δείχνουν ότι πάντα δυο ομάδες ξεφεύγουν και σε ποιότητα βαθμολογική και σε αγωνιστική, ωστόσο, το ιδιαίτερο είναι ότι σε κάθε πρωτάθλημα μια ομάδα θεωρείται ‘τελειωμένη’ (Προοδευτικη περυσι) και πάντα καταφέρνει και πάει κόντρα στο προγνωστικά.