Connect with us

stoplekto

Βήμα τελικού ο Εθνικός στο 89’ με γκολ του Μάναλη τον Αμπελακιακό 1-0

Published

on

Δυο δοκάρια οι νικητές , έχασαν κλασικές ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι

Στο «παρά ένα » ο Εθνικός με γκολ του Γιώργου Μάναλη που ήλθε από τον πάγκο κατάφερε να πάρει στην Καλλιθέα τη νίκη με 1-0 επί του Αμπελακιακού και παράλληλα ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά . Έτσι το επαναληπτικό παιχνίδι των Αμπελακίων που θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , και να πάρουν πολύ πιο άνετα τη νίκη αλλά θα μπορούσαν να είχαν χάσει κιόλας από έναν αντίπαλο που σε κάποια διαστήματα έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας .
Ο Εθνικός αγωνίστηκε χωρίς αρκετά βασικά στελέχη του στο παιχνίδι . Από το ξεκίνημα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε έναν Αμπελακιακό που παρατάχθηκε με καθαρά αμυντική τακτική περιμένοντας τον αντίπαλο του .
Στο α’ μέρος οι παίκτες του Νίκου Νεντίδη προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να διασπάσουν την διπλή αμυντική ζώνη των Σαλαμινίων . Οι πιο σημαντικές φάσεις που δημιούργησαν ήταν στο 14’ όταν η κεφαλιά του Λεωνιδόπουλου πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 23’ το σουτ του Κομνηνού βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Γκέσιος από κοντά πλάσαρε άουτ.
Η επανάληψη ξεκίνησε με το ίδιο σκηνικό . Στο 54΄ο Κομνηνός μπήκε μόνος του , αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε σωτήρια ο Καρνέσης .
Στο 62’ δεύτερο δοκάρι για τον Εθνικό σε κεφαλιά του Παυλάκη.
Ο Αμπελακιακός που μέχρι τότε είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες των αντιπάλων του , άρχισε σιγά – σιγά να βγαίνει και επιθετικά .
Στο 67’ σε αντεπίθεση βγήκαν μόνοι τους έχοντας μόνο έναν αμυντικό οι Τσαγκάρης και Σελμανάι . Ο πρώτος αντί να δώσει την μπάλα δεξιά στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του προσπάθησε να πιάσει ένα σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ .
Οι Πειραιώτες έχασαν μια ακόμα ευκαιρία στο 75’ όταν μόνος του ο Κομνηνός έπιασε «χλιαρό » σουτ που κατέληξε στα χέρια του Καρνέση.
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι «ξεθάρρευαν» όλο και περισσότερο αναζητώντας ένα γκολ.
Στο 77’ βγήκε μόνος ο ο Σταφσουλάι , πέρασε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τον Βουτσινά που επιχείρησε έξοδο , και ενώ αυτή κατέληγε στα δίκτυα ο Μπένα με αυτοθυσία πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.
Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Αμπελακιακό στο 86’ όταν ο Τσαγκάρης μόνος του, πλάσαρε τον Βουτσινά , αλλά ο έμπειρος πορτιέρο , σωστά τοποθετημένος απέκρουσε .
Λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα όμως( 89’) ο Εθνικός πέτυχε ένα γκολ που μπορεί να του αποφέρει την πρόκριση για τον τελικό . Στο σημείο αυτό «μίλησε» η μεγάλη κλάση του Γιώργου Μάναλη. Ο ικανότατος φορ που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι δέχτηκε την πάσα από τον Μακρυγιάννη που επίσης ήλθε από τον πάγκο, προχώρησε όμορφα και με ένα διάγωνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καρνέση που αυτή την φορά δεν μπορέσει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του .
Δεν είχε το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Κοσμά Ιωαννίδη που κράτησε το παιχνίδι . Χωρίς λάθη οι βοηθοί Κορώνας και Μητάκος.
ΕΘΝΙΚΟΣ : Βουτσινάς, Βλάχος, Γερόλυμος( 67’ Μάναλης) Μπένα, Πεχλιβανίδης, Λεωνιδόπουλος, Κομνηνός( 78’ Μακρυγιάννης) , Κατίδης, Γκέσιος, Σωπασής( 61’ Μισέλ) Παυλάκης
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ: Καρνέσης, Κουσουρής, Λιάτος, , Κοφσανίδης , Χαλούλος , Σγούρδος ( 88’ λ.τρ. Μπούτσης), Τσαγκάρης ( 93’ Ζώτο) , Κοκλιώτης( 66’ Ράπτης) , Λίτσι, Ράμα ( 56 Σελμανάι), Σταφσουλάι