Connect with us

6ος Όμιλος

Αύξησε τη διαφορά ο Εθνικός Πειραιά που επικράτησε 2-0 του Ιάλυσου

Published

on

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Προοδευτικής στον Ασπρόπυργο ο Εθνικός Πειραιά που επικράτησε με 2-0 του Ιάλυσου και αύξησε τη διαφορά του από τους βυσσινί και πάλι.

Το ματς είχε καλό ρυθμό ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες. με τον Ιάλυσο να αποτελεί μακράν μια από τις  καλύτερες ομάδες που πέρασαν από το ‘Γρηγόρης Λαμπράκης”.

Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κέρδισε στο 3′ πέναλτι σε ανατροπή του Δωματά από τον Παφιάκη

Ο Μισέλ ανέλαβε την εκτέλεση με το Βραζιλιάνο να ευστοχεί γράφοντας το 1-0.

Το τέρμα αυτό έδωσε.. φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν και στο 8′ τέρμα όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Μισέλ πάνω στον τερματοφύλακα Ανδρούτσο.

Στο 17′ ο Εθνικός απείλησε και πάλι, όταν ο Παυλάκης επιχείρησε τη σέντρα στην άμυνα του Ιάλυσου και ο Δωματάς που έρχονταν σε τρέιλερ έπιασε τη κεφαλιά η οποία δεν ανησύχησε τον Ανδρούτσο.

Στο 21′ ο Ιάλυσος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Φαβάλι βρήκε τον Δελαπόρτα εκείνος “έσπασε” τη μπάλα στο Βλάχο που έκανε το μονοκόμματο σουτ, με τον Σικαλιά να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Στο 23′ το σουτ του Σταυλά κατέληξε βρήκε σε ετοιμότητα τον Σικαλιά, ενώ στο 24′ ο Δήμας είδε το σουτ που επιχείρησε να μην βρίσκει εστία.

Στο 32′ ο Παυλάκης τροφοδότησε τον Μισέλ που σούταρε όμως ο Ανδρούτσος μπλόκαρε σταθερά

Στο 33′ ο Στασινός επιχείρησε τη σέντρα από δεξιά, όμως ο Γκέσιος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 42 ο Ιάλυσος έφτασε κοντα στην ισοφάριση όταν ο Βλάχος μετά από ντρίμπλες έκανε το σουτ όμως ο Σικαλιάς με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε κόρνερ.

Στο β’ μέρος ο Ιάλυσος βγήκε πιο ψηλά για να πιέσει, με τον Αρχοντούλη στο 56′ να πετυχαίνει γκολ όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσαιντ γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στο 62′ ο Εθνικός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Γκέσιος μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ρομάνο, έκανε το σουτ, ο Ανδρούτσος αρχικά απομάκρυνε όμως στην επαναφορά ο επιθετικός του Εθνικου δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0  σε κενή εστία.

Στο 76′ ο Εθνικός πήγε να βάλει το γκολ της…χρονιάς με το Δωματά, ο οποίος έκανε το ψαλιδάκι με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο δοκάρι του Ανδρούτσου.

Στο 82′ ο Ιαλυσος έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο λόγω αποβολής του Τσούπρου με δεύτερη κίτρινη.

Στο 83 η σέντρα του Δωματά κατέληξε στην αγκαλιά του Ανδρούτσου και ενώ ο Κατσικοκέρης καραδοκούσε στο ύψος του πέναλτι.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Νεντιδης) Σικαλιάς, Στασινός Γερόλυμος, Ρουσσης, Κρητικός, Μισέλ (53′ Κατίδης), Δωματάς (85΄Μάναλης), Κωνσταντίνου, Γκέσιος (78′ Κατσικοκέρης), Ρομάνο (73′ Σωπασης), Παυλάκης.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Σάκης Τερζής) Ανδρούτσος, Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης (80′ Σταθάκης), Παφιάκης (56′ Μανθάνο), Φαβάλι, Κόλα, Δελαπόρτας, Δήμας, Βλάχος (63′ Μπεγκλετζής).