Connect with us

4ος Όμιλος

Αφιέρωμα της εφημερίδας ‘ΩΡΑΣ των σπορ’ στον Ερμή Ζωνιανών

Published

on

Αποτελεί μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια… χτίζει το δικό της ‘brand name’ στο Κρητικό ποδόσφαιρο και αρχίζει σιγά-σιγά να αφήνει το στίγμα της.

Ο Ερμής Ζωνιανών είναι ο μοναδικός και άξιος πρεσβευτής του Ρεθυμνιώτικου Νομού στην Γ’ Εθνική και μέχρι στιγμής έχει εκπλήξει άπαντες με την παρουσία του στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα από τα Ζωνιανά με το εκπληκτικό 5Χ5 φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως ο Εργοτέλης και ο Ιωνικός. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο παίζει η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου που με τις ενέργειες της έχει κατορθώσει να μεγαλώσει τον… σύλλογο σε βάθος χρόνου, ενώ, σημαντικό είναι το κοινωνικό έργο που παρουσιάζει η ομάδα αφού αρκετές είναι οι κινήσεις που γίνονται από τους ιθύνοντες του σωματείου τόσο για την ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα. Μάλιστα, αρκετά από τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τους ετήσιους χορούς και συνεστιάσεις πηγαίνουν σε ιδρύματα που έχουν να κάνουν με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα γεγονός που δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν στο μέγιστο βαθμό αυτό που κάνουν και αυτό ίσως αποτελεί το σημείο κλειδί της επιτυχημένης πορείας του συλλόγου

14813702_1125109534245356_1039643131_n

Κάββαλος: Πρεσβεύουμε ιδανικά

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κάββαλος με αφορμή τα όσα βιώνει στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια δήλωσε:

Ο στόχος που είχαμε βάλει πριν από πέντε χρόνια για την ομάδα ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύνολο σε οποιαδήποτε κατηγορία και εάν αγωνιζόταν. Στόχος ήταν να πρεσβεύουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής μας και να αναδείξει της αξίες του τόπου μας, όπως επίσης και τη φιλοξενία. Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό και είμαστε ευχαριστημένοι και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτά τα ιδανικά και θεωρώ ότι έχουμε περισσότερες δυνατότητες να πάμε την ομάδα σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Θα υπερασπιζόμαστε αυτά τα στοιχεία με κάθε κόστος.

Πετράκης: Τα Ζωνιανά εκπέμπουν κάτι ξεχωριστό

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Πετράκης δεν δίστασε να μιλήσει για τους πρώτους μήνες παραμονής τους στην ομάδα λέγοντας Νομίζω ότι έχουμε ‘χτίσει’ μια ανταγωνιστική ομάδα και τις πρώτες αγωνιστικές τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά. Αισθάνομαι πολύ τυχερός διότι δουλεύω με καλούς πάικτες και κάτω από εξαιρετικές συνθήκες. Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί νομίζω ότι η ομάδα απαρτίζεται από καλούς χαρακτήρες και αποτέλεσμα αυτού αποτελεί το οικογενειακό κλίμα που βγαίνει στο γήπεδο.

Μας ενδιαφέρει κάθε αγωνιστική να είμαστε ανταγωνιστικοί για να παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Το ότι είμαστε πρώτοι δεν λέει κάτι γιατί έχουν παιχθεί λίγες αγωνιστικές και κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά.

Η διοίκηση είναι απόλυτα συνεπής σε όσα έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα επίπεδα και τα Ζωνιανά σαν ομάδα και σαν περιοχή εκπέμπουν κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Από εδώ και στο εξής τη βοήθεια όλο και περισσότερων Ζωνιανών μαζί μας για να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Πλουσής: Το σημαντικότερο να εδραιωθεί η ομάδα 

Ο ποδοσφαιριστής που έχει συνδέσει το όνομα του με τις σημαντικότερες επιτυχίες του Ερμή Ζωνιανών είναι ο Βασίλη Πλουσής που αποτελεί και τον αρχηγό της ομάδας. Ο ίδιος αναφερόμενος στην προσπάθεια του συλλόγου

Το γεγονός ότι είμαι και τέταρτη χρονιά στην ομάδα δείχνει ότι έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Ερμή, με τους ανθρώπους και ολόκληρο το χωριό. Έχω περάσει με αυτή την ομάδα και χαρές και λύπες. Αυτή την περίοδο είμαστε αρκετά καλά είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία και κοιτάζουμε να μείνουμε ψηλά σε όλο το πρωτάθλημα χωρίς να είναι στόχος μας το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος στόχος είναι αυτή η ομάδα να εδραιωθεί στην κατηγορία διότι κάνει καλό για την περιοχή και για την Κρήτη ολόκληρη να υπάρχει μια τέτοια ομάδα που εκπέμπει υγεία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΟΝΟΜΑΤΕΥΠΩΝΥΜΟ

Αστρινός Ανδρεαδάκης 22

Γιώργος Κόλλιας 23

Μιχάλης Ζερβός 23

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Στυλιανός Γεμιστός 20

Γιάννης Κοζυράκης 30

Κώστας Πρωτογεράκης 24

Βασίλης Πλουσής 30

Βενιζέλος Ανυφαντάκης 33

Κώστας Ταβλαδωράκης 31

Κώστας Γεωργούλης 26

Δημήτρης Ραπτάκης 28

Μανώλης Λογοθέτης 20

Πέτρος Χατζηβασίλης 22

ΜΕΣΟΙ

Μύρος Γιακουμάκης 27

Φαμπίνιο Μασάδο 22

Κώστας Προβυδάκης 20

Βαγγέλης Πουλάκης 25

Δημήτρης Σκουτέλης 24

Μύρος Ανωγειανάκης 25

Δομήνικος Πλουσής 28

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αλέξανδρος Πασιαλής 24

Θανος Τοπούζης 24

Αλεξανδρος Σεχολάρι 25

Γιώργος Μέμος 19

Αντώνης Λαδιανός 19

Βαγγέλης Χριστοδούλου 20

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΣ

ΟΝΟΜΑ: ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ1964

ΧΡΩΜΑΤΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ-ΑΣΠΡΟ

ΕΔΡΑ: Γήπεδο: Παύλος Βαρδινογιάννης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Κάββαλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Πετράκης