Connect with us

Uncategorized

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός – Νίκη με 4-0 επί του Εργοτέλη..

Published

on

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Εργοτέλη έφτασε σε μία επιβλητική νίκη με το 4-0 επί των Κρητικών.

 

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ άνοιξε το σκορ στο 7′, με τον Λέτο να σημειώνει δύο τέρματα, στο 25′ με κοντινό πλασέ και στο 57′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ ο Κατσουράνης νωρίτερα (32′) είχε κάνει το 3-0 για τους “πράσινους” με κοντινή προβολή.

 

Ο Γιώργος Καραγκούνης που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο είχε δοκάρι στο 76′ σε δυνατό αριστερό σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Χάρης Μαυρίας που μπήκε στο 78′ στη θέση του Κλέιτον.

 

Στις κερκίδες του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο Βλάσης Τσάκας που είδε την ομάδα να κερδίζει με πολύ καλή απόδοση και σίγουρα θα ενημέρωσε τον Πρίγκιπα που τελικά δεν ήρθε στην Ελλάδα σήμερα όπως αναμενόταν για να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό.

 

 

O Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός όσο ποτέ άλλοτε την φετινή περίοδο. Τι και αν έπαιζε δίχως καθαρόαιμο επιθετικό… Έβγαζε “φωτιές” μπροστά, έκανε κατά κύματα επιθέσεις, δημιούργησε πολλές ευκαιρία πέρα από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

 

Οι “πράσινοι” ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 7′ ο Ζαν Αλέν Μπουμσονγκ με “ετσιθελικό” τρόπο άνοιξε το σκορ. Πρώτα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίρσον, αλλά δεν τα παράτησε και με δεύτερη κεφαλιά μπροστά σε τερματοφύλακα και αμυντικό έκανε το 1-0. Σε θέση οδηγού με το… καλημέρα το “τριφύλλι”, το οποίο πλέον είχε φέρει το ματς στα μέτρα του.

 

Ακολούθησε ένα διάστημα κατά το οποίο οι Κρητικοί πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν, όμως δεν μπόρεσαν με Λεάλ και Σασιασβίλι να ισοφαρίσουν το ματς και στο 25′ ήρθε η σειρά του εκπληκτικού Σεμπάστιαν Λέτο να ανοίξει εκ νέου την… κάνουλα των γκολ. Ο Αργεντινός ολοκλήρωσε άψογα τον ωραίο συνδυασμό των Κουίνσι και Κλέιτον και με πλασέ σε άδεια εστία έγραψε το 2-0.

 

Στο 32′, ο Κώστας Κατσουράνης με γυριστό πλασέ μέσα από την περιοχή και έχοντας την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα, κατάφερε να νικήσει τον Πίρσον για τρίτη φορά και να “κλειδώσει” τη νίκη για την ομάδα του.

 

Να σημειωθεί, δε, ότι στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής διέκοψε για περίπου επτά λεπτά τον αγώνα, ζητώντας να απομακρυνθεί πανό που καταφερόταν εναντίον πολιτικών και το οποίο προκάλεσε αναμπουμπούλα σε ένα σημείο που όλα κυλούσαν ήρεμα. Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε τέτοια γεγονότα, ειδικά αυτή την περίοδο που η Κρίση έχει φτάσει στο σπίτι του καθενός και δεν κάνει παρά ελάχιστους διαχωρισμούς.

 

 

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς και πολύ νωρίς έφτασε σε ένα τέταρτο γκολ. Στο 57′, ο Λέτο κέρδισε πέναλτι από τον Χίμπλινγκερ και το αξιοποίησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 4-0. Ο ίδιος έφτασε τα επτά γκολ, που αποτελεί ρεκόρ στην παρουσία του στην χώρα μας αυτά τα τέσσερα χρόνια

 

Μετέπειτα, ακολούθησαν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Ζέκα και ένα δοκάρι του Καραγκούνη στο 76′, με το 4-0 να μένει πεισματικά ως το φινάλε της αναμέτρησης. Υπέροχη εμφάνιση από το “τριφύλλι”, που έχει… Γολγοθά από εδώ και πέρα, αφού μπροστά του είναι τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29΄ Καντέ), Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης (66΄ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Κλέιτον (79΄ Μαυρίας).

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Τζούνιορ (57΄ Κυριακίδης), Ολίσε, Μπούντιμιρ (44΄ Κατσικοκέρης), Φραγκουλάκης (44΄ Κουτσιανικούλης), Σασιασβίλι.

woop.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply