Connect with us

4ος Όμιλος

Αστέρας Βάρης-ΟΦΗ 0-1

Published

on

Χάρις σε γκολ που πέτυχε η χρυσή  αλλαγή του Νίκου Νιόπλια, Μιχάλης Φραγκουλάκης στο 75′ ο ΟΦΗ πέρασε δια πυρρός και σιδήρου από την έδρα του Αστέρα Βάρης επικρατώντας με 1-0, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από την 1η θέση μετά την ισοπαλία του Φωστήρα στον Μοσχάτο. Το συγκρότημα του Ηρακλείου παρότι στο α’ μέρος δεν παρουσίασε το πρόσωπο που απαιτούσαν οι συνθήκες κινδυνεύοντας μάλιστα να μείνει πίσω στο σκορ από τον καλύτερο Αστέρα, ωστόσο, στην επανάληψη, οι αλλαγές που έγιναν βοήθησαν τους Ηρακλειώτες να πάρουν το ‘χρυσό’ όπως αποδείχθηκε το ματς τρίποντο. Από την άλλη , ο Αστέρας Βάρης είδε την Κηφισιά να αυξάνει τη διαφορά της στους δυο πόντους μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Ηλυσιακό, κάτι που σημαίνει ότι οι κυανόλευκοι παραμένουν ζωντανοί στη μάχη που δίνουν για την παραμονή.

Στο α’ μέρος ο Αστέρας Βάρης ήταν καλύτερος και δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο 7′ με τον Κουιρουκίδη να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στο 10′ ο Γουόρντεν σούταρε όμως το σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μαρινάκη, με τον Δερμιτζάκη να μπλοκάρει το σουτ του Χατζησάββα στο 14′. Στο 19′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντάγκρας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι και στη συνέχεια ο Δερμιτζάκης να διώχνει κόρνερ του σουτ του Χατζησάββα. Στο 24 ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα με τον Μπουρσέλη όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 45′ σε εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 43′ ο Περογαμβράκης πλάσαρε όμως ο Μαρινάκης έδιωξε κόρνερ εκπληκτικά. Στην επανάληψη, ο Νιόπλιας πέρασε στο γήπεδο τον Έλτον Καλέ στη θέση του Φαμπίνιο δίνοντας επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Η εικόνα του ΟΦΗ βελτιώθηκε με τον Αστέρα Βάρης να παραμένει επικίνδυνος στην αντεπίθεση. Στο 60′ το σουτ του Γεωργιάδη πέρασε άουτ, και 10′ αργότερα ο πρώην κόουτς της Εθνικής Κύπρου πέρασε στο γήπεδο τους Φραγκουλάκη και Σαχινίδη. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική αφού στο 75′ ο ‘Φραγκι’ κατάφερε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ χαρίζοντας τη νίκη στον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, μετά από δίωξιμο των παικτών του Αστέρα Βάρης, ο ικανός μέσος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με μια βολίδα νίκησε τον Μαρινάκη που μέχρι τότε τα είχε εξαιρετικά. Στα τελευταία λεπτά, η διαχείριση που έγινα από πλευράς ΟΦΗ άγγιξε το άριστα, ο Αστέρας δεν απείλησε και έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τσαφταρίδης από πλευράς Αστέρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Φώτης Θανέλλας) Μαρινάκης, Τσαφταρίδης, Μανιδάκης, Βασιλείου, Χόρτσας, Νικολακόπουλος, Γεωργιάδης (82′ Νυφαδόπουλος), Αγκόλι, Κουιρουκίδης (76′ Μητσόπουλος), Χατζησάββας, Ντάγκρας (89′ Καραμπάς).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Πίτσος, Φαζός, Κώτσιος, Φαμπίνιο (46′ Έλτον Καλέ), Νάστος, Μπουρσέλης (70′ Φραγκουλάκης),  Χαντί, Περογαμβράκης, Γουόρντεν (70′ Σαχινίδης).