Connect with us

4ος Όμιλος

Αρχοντάκης: ‘Η διάρκεια κρίνει το στόχο’

Ο νεαρός προπονητής μιλάει για την ομάδα του, το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και για το ματς που ακολουθεί με την Κηφισιά

Published

on

Το προηγούμενο καλοκαίρι σημειώθηκαν αρκετές ανακατατάξεις στο εσωτερικό της συγκεκριμένης ομάδας αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές που βρισκόταν για χρόνια στο δυναμικό του Ατρόμητου Πειραιά αποφάσισαν να κουνήσουν μαντίλι Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση της ιστορικής ομάδας έθεσε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, εντάσσοντας στο ρόστερ του συλλόγου ποδοσφαιριστές ποιοτικούς οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις. Εκείνοι με τη σειρά τους φρόντισαν να δικαιώσουν τους διοικούντες για την επιλογή τους αφού μέχρι στιγμής οι Καμινιώτες φιγουράρουν στην 3η θέση του 4ου ομίλου μαζί με τον Αστέρα Βάρης. Εδώ και δυο αγωνιστικές στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Γιώργος Αρχοντάκης ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να αλλάξει την νοοτροπία των παικτών του ώστε ο Ατρόμητος να τα πάει ακόμη καλύτερα. Ο νεαρός προπονητής δεν αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που βρίσκεται ο ιστορικός σύλλογος του από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τονίζοντας: Υπάρχει βελτίωση σε κάποια κομμάτια αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα μας. Θα χρειαστεί να αλλάξει η νοοτροπία μας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας είναι τεράστια και είμαι σίγουρος ότι με πολύ δουλειά θα αρχίζουμε σταδιακά να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο’.

Σε ερώτηση, εάν έχει μείνει ικανοποιημένος από την συγκομιδή της ομάδας του ο ικανότατος τεχνικός πρόσθεσε: Έχουμε παίξει όσο καιρό βρίσκομαι στην ομάδα δυο ματς δύσκολα εκ των οποίων έχουμε κερδίσει το ένα. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και τα επόμενα ματς θεωρώ ότι θα οριοθετήσουν τους στόχους μας’.

Ερωτηθείς, πως κρίνει το επίπεδο του πρωταθλήματος συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, ο Γιώργος Αρχοντάκης υποστήριξε: Θεωρώ ότι έχει ανέβει επίπεδο το πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει καταργηθεί ο νόμος σχετικά με τον αριθμό των νεαρών ποδοσφαιριστών που θα έπρεπε να αγωνίζονται αναγκαστικά σε κάθε ομάδα. Παράλληλα, η μείωση των ομίλων έδρασε θετικά και θεωρώ ότι ειδικά ο όμιλος που συμμετέχουν ομάδες από την Αθήνα και την Κρήτη είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και αυτό διότι βλέπουμε ότι υπάρχουν σύνολα που παρουσιάζουν πράγματα. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος που μπορείς να χάσεις βαθμούς από οποιονδήποτε και αυτό κάνει την αποστολή των συλλόγων πολύ δύσκολη. Ο στόχος κάθε σωματείου βγαίνει βάσει της διάρκειας που θα έχει και με αυτό θέλω να πω ότι ο σύλλογος εκείνος που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα κύριο συστατικό του θα είναι η διάρκεια που θα δείξει στα παιχνίδια’.

 Ερωτηθείς, για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί για την άνοδο, ο Πειραιώτης κόουτς υποστήριξε: Θεωρώ τον Κισσαμικό λόγω της οικονομικής επιφάνειας που διαθέτει, την Κηφισιά λόγω της διοικητικής σταθερότητας και τον Ιωνικό λόγω ονόματος’.

Τέλος, ο Γιώργος Αρχοντάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ματς που καλείται να δώσει η ομάδα του την Κυριακή κόντρα στην Κηφισιά όπου και τόνισε: Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι διότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη σταθερότητα και γνωρίζει να παίρνει αποτελέσματα ακόμη και στην κακή της μέρα. Αυτό δείχνει ότι ο αντίπαλος διαθέτει το συστατικό εκείνο που θα πρέπει να έχουν οι ομάδες που διεκδικούν τίτλους. Νομίζω ότι την Κυριακή και οι δυο ομάδες θα παρατάξουν δυο ενδεκάδες με καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι θα γίνει ωραίο παιχνίδι’.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply