Connect with us

4ος Όμιλος

Αρεσε και στο Ζηρίνειο ο Εθνικος

Published

on

Χάρις σε γκολ του Νίκου Κατσικοκέρη ο οποίος σκόραρε σε τρίτο φιλικό ο Εθνικός επικράτησε με 1-0 της Κηφισιάς σε φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Ζηρίνειο, με τους κυανόλευκους να κρατούν για ισάριθμο ματς (τριτο) ανέπαφη την εστία τους.

Το συγκρότημα του Θυμιου Γεωργούλη μέτρησε τις δυνάμεις του απέναντι σε μια ομάδα που θα αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία, έχοντας καλή παρουσία. Aπό την άλλη, η Κηφισιά παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα τελευταία ματς δείχνοντας ότι θα αποτελέσει αξιόλογο σύνολο και την επόμενη χρονιά.

Δυναμικά ο Εθνικός-Βελτιώθηκε η Κηφισια

Στο α’ μέρος ο Εθνικός μέχρι τα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα, με του Ρομάνο, Κατίδη και Μισελ να έχουν καλή εικονα στο κέντρο με καλή ισορροπία και καλή κατοχή δείχνοντας να έχουν αποκτήσει ομοιγένεια ενώ ο ιστορικός σύλλογος ήταν απειλητικός κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στον Παυλο Μακρυγιάννη.

Από την άλλη η Κηφισιά μετά το 1-0 ανέβασε στροφές και απείλησε κυρίως από αριστερά με κάποιες σέντρες του Παληαρούτα αλλά και δεξιά με τον Ρεντζή έχοντας καλή στιγμή σε ένα σουτ του Έσλερ με τον Σικαλιά να διώχνει σωτηρία.

Στο 9′ μετά από άστοχη έξοδο του Σικαλιά η προβολή του Καιμακαμούδη πέρασε λίγο άουτ.

Από την άλλη, ο Εθνικός είχε καλές στιγμές με τους Κατσικοκέρη που δυο φορές σούταρε όμως ο Κυρίτσης μπλόκαρε στην ευθεία του ενώ στο 38′ ο Μακρυγιάννης με τρομερή ατομική ενέργεια πέρασε τρεις παίκτες όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε σώμα αμυντικού και έφυγε από την περιοχή.

Στην επανάληψη η Κηφισιά είχε καλή παρουσία χωρίς να προχωρήσει σε αλλαγές σε όλη την ενδεκάδα δημιουργώντας κάποιες φάσεις με τους Ρεντζή, Έσλερ, Παναγιωτόπουλο και Καϊμακαμούδη όμως ο Ελθίνι δήλωσε παρών.

Πάντως και ο Εθνικός είχε καλές στιγμές κυρίως με τον Κατσικοκέρη δυο φορές αλλά και με τον Κομνηνό που ανένοχλητος μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βαμβακά.

Λίγο πριν το τέλος ο Μάναλης που χρησιμοποιήθηκε και πάλι από το Θύμιο Γεωγργούλη είχε και δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή, μετα από ομορφη ενέργεια του Μακρυγιάννη.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης) Κυρίτσης (46′ Βαμβακάς), Κεφάλας (65′ Φαφούτης), Εσλερ, Τζέλι (85′ Κατσέρης), Καρακώστα, Τεγούσης, Παναγιωτόπουλος, Καιμακαμούδης (69′ Κωφυσανίδης), Κωνσταντινίδης (46 Κατσέρης), Ρεντζής, Παληαρουτας (46′ Καραμπάς).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης) Σικαλιάς (30′ Βουτσινάς (60′ Ελθίνι)), Στασινός (46′ Πίσσας), Παυλάκης, Μπένα (46′ Ρουσσης), Πεχλιβανίδης (46′ Κρητικός), Ρομάνο (46′ Κωνσταντίνου), Μισέλ (46′ Γιαταγανάκης), Κατίδης (46′ Λεωνιδόπουλος), Κατσικοκέρης, Μακρυγιάννης (46′ Βενετης), Μάναλης (46′ Κομνηνος).